Annoncering | Mobil/tablet version | 139 online
Hent Maduniverset APP Maduniverset.dk til Android Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.452 opskrifter fra 25.243 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Lækre Jule Brunkager

Lækre Jule Brunkager

Lækre Jule Brunkager
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(6)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Tilføj opskrift billede
1.012
Visninger
18
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]
Online

OPSKRIFT LAGT PÅ AF



En lækker Jule snack.

DU SKAL BRUGE
*500g Hvedemel (glutenfri hvis
man er allergisk)
*200g Brun farin
*200g Mørk sirup
*200g Smør (Margarin kan også
bruges)
*15g blandede krydderier, består
af: Kanel, Muskat, Stødt ingefær,
Allehånde (Stødt kan også bruges)
Nelliker og Kardemomme. ca 2g
af hver.
*5g potaske opløst i ca. 1 ml
vand, (Natron kan også bruges,
bare ikke lige så effektivt)
*5g Hjortetaksalt (alm salt kan
bruges, bare mindre smagsfuldt)
*150g finhakkede smuttede
mandler (kan undværes)
*Revet skal af 1 Citron (behøves
ikke)


SÅDAN GØR DU
Start med at blande Hvedemel, Brun Farin og mørk sirup sammen i en skål. Så skal du smelte smørret, og lade det køle af. i mellemtiden kan du blande krydderierne. helst mere kanel end ingefær (dit eget valg). Når smørret er kølet af til stuetemperatur, skal du bare blande det ned i resten af den dej du lige lavede. Husk også at putte krydderierne ned i. så skal du opløse potasken i vandet, og blande det med dejen. med tiden som dejen bliver hårdere kan du tage det ud af skålen og begynde med at ælde det. lav et lille hul midt i dejen hvor du så kan putte saltet ned i og ælt så videre!! hvis du nu vil have mandler eller citron skal i, er det nu du skal blande det sammen! når du er færdig med at ælte deler du dejen op i 2 dele og ruller dem runde som pølser. så skal du "Pakke" dem ind i bagepapir, og stille dem i fryseren natten over eller mindst 2 timer.

du vil sikkert gerne lade dem tø mindst halvanden time på dit køkkenbord. det skal de også. når de så er ca. halv hårde, tager du bagepapiret af. hvis du vil lave dem seje med forskellige former skal du bare dele den ene pølse i 2 og rulle den ene halvdel til en flad pandekage, helst ikke alt for flad. jeg vil anbefale halv centimeter høj, også bare gå pynt amok. hvis du vil have dem traditionelle runde, skal du bare skære pølsen i skiver. hvis nu du vil lave dem til juletræs hængepynt, skal du bare lave et hul i din brunkage før du bager den. der skulle en tråd gerne kunne komme igennem. den skal bage i 5-7 minutter i varmluft på 180-200 grader. hvis den stadig er lidt blød skal du ikke bage den mere, den kan du bare tage ud og lade den køle lidt af. hvis du bage dem for meget kan du risikere at der kommer revner i dine brunkager. pynt til, og velbekomme.
SERVERING
Som snack i en skål på bordet eller som gave i en kagedåse. kan også hænges på juletræet. husk gløgg til de voksne!

 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Lækre Jule Brunkager opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Lækre Jule Brunkager fra Maduniverset.dk i kategorien Desserter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Lækre Jule Brunkager, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


madplaner Indkøbslister
Populært minut for minut
Følg Maduniverset
Nyheder fra os
Følg Maduniverset på Google Plus
AFSTEMNING

Hvilken ingrediens kan du bedst lide?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...








Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Krydder frikadeller     Abehjerne     Den bedste Kylling i Karry!     Original English Cupcakes     pommes anna     Grønkålssalat med mandler og æbler     Frisk pasta med laks og flødesovs     Pasta Cabonara uden æg     Mørbradgryde m. ris     Nachos m/kylling     Den bedste ungarske gullasch     Grønne asparges med bacon     Røræg i ovn     Koteletter i Fad med paprika     Svampet kanelkage     Glaserede løg.     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Peberrodssovs     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk | Foodinspirer.com