Annoncering | Mobil/tablet version | 177 online
Hent Maduniverset APP Maduniverset.dk til Android Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.449 opskrifter fra 25.224 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Rugbrød med tørgær

Rugbrød med tørgær

Rugbrød med tørgær
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(140)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Tilføj opskrift billede
12.312
Visninger
152
Print

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Gæstekok

DU SKAL BRUGE
1-1,5 kg rugkerner, hele eller knækkede
2+1 spsk salt (eller efter behag)
lidt tørgær (eller alm. gær)
1 L kogende vand
1 L kærnemælk
rugmel
'Fuglefrø' efter behag


SÅDAN GØR DU
1-1.5 kg rugkerner (eller 1 L) overhældes med 1 L kogende vand og tilsættes 2 spsk salt. Når det er kølet af til 'fingervarm' tilsættes 1 L kærnemælk og et 'drys' tørgær, og lidt rugmel røres i indtil det har en grødet konsistens. Hvis man synes, kan man sikkert også kaste en håndfuld solsikkekerner eller andre fuglefrø i ;-) Dejen står lunt natten over (eller, hvis man har god tid, et døgn), hvorefter rugmel æltes i (i skålen) indtil man ikke kan arbejde med en hånd længere. Hvis dejen er for blød bliver brødet også meget vådt - og klistret! Nu er dejen færdig, og skal så have lov at stå endnu 1/2-1 døgn før den puttes i en smurt form, hvor den skal hæve endnu et halvt døgns tid.
Husk at tage en klat fra til næste gang! Klatten lægges i en lille plastikskål (med låg), drysses med 1 spsk salt og sættes i køleskabet. Den kan holde sig længe, men kommer til at se lidt underlig ud efterhånden. Ikke noget at bekymre sig om, tror jeg - i hvert fald så længe det kun er saltet øverst, der bliver til et grumset-uklart lag, og dejens indre, der med tiden bliver rødlig.
Under diverse hævninger skal dejen dækkes med et fugtigt klæde eller plastik - aluminiumsfilm bliver opløst af syren i dejen!!!
Ovnen forvarmes til 175C, brødene bages 45 min., hvorefter de dækkes med staniol og bages endnu 45 min. Efter bagning tages brødene ud af formene, pakkes ind i et viskestykke hver og lades afkøle på hovedet.
SERVERING
Med leverpostej, rullepølse, ost og meget andet.

 
BRUGERNES KOMMENTAR


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Rugbrød med tørgær opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Rugbrød med tørgær fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Rugbrød med tørgær, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Lækre varme supper
Se opskrifter her
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


madplaner Indkøbslister
Populært minut for minut
Følg Maduniverset
Nyheder fra os
Følg Maduniverset på Google Plus
AFSTEMNING

Hvilken ingrediens kan du bedst lide?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...








Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Cremet grønsagssuppe     Krydder frikadeller     Den bedste Kylling i Karry!     Porrer i fad med oksekød     Frisk pasta med laks og flødesovs     Hakket Oksekød med Hvidkål     Grovboller     Bagte grøntsager     pommes anna     Hel Kylling med grønsalat med broccoli og ristede mandler og     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Grønkålssalat med mandler og æbler     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Tunmousse      Omelet m. skinke og ost     Græske frikadeller     Gratinerede grønsagssnitter     Indbagt mørbrad     Svampet kanelkage     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk | Foodinspirer.com