Annoncering | Mobil/tablet version | 200 online
Hent Maduniverset APP Maduniverset.dk til Android Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
opskrifter
Søg i 12.449 opskrifter fra 25.240 medlemmer
i
Opskrifter   › Madopskrifter   › Bondebrød af surdej

Bondebrød af surdej

Bondebrød af surdej
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(139)


Log ind for at gemme opskrift
 GEM
Tilføj opskrift billede
18.730
Visninger
243
Print
se Brugerens opskrifter Se opskrifter føl brugeren Følg [log ind]

OPSKRIFT LAGT PÅ AF

Elsebeth Solskin Christophersen

DU SKAL BRUGE
Surdej:
125 gr. Rugmel
5 gr. Gær
2 spsk. Crème fraîche (18%)
½ tsk. Salt
2½ dl. Vand

Brød:

1 Portion surdej
15 gr. Gær
2 tsk. Salt
1½ dl. Vand (lunkent)
500 gr. Hvedemel med højt gluten indhold (12% protein)
35 gr. Smør

Æg til pensling




SÅDAN GØR DU
Rør mel, salt, gær, Creme Fraiche og vand (37°) sammen, dæk massen med folie (prik eventuelt et par huller i folien) og lad den stå og syrne i tre døgn på et lunt (gerne ca. 25°) sted.

Surdejen kan opbevares i køleskab i ca. tre uger efter den har syrnet færdigt. Drys 1 tsk. salt på toppen af surdej ved opbevaring, men husk at tage højde for dette når surdejen bruges i opskrift.

Bondebrød:
Rør surdejen igennem, tilsæt vand (37°), salt og smuldr gæren i. Rør dejen igennem til gæren er opløst, tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem, minimum 5 minutter, man skal kunne føle at dejen stritter imod når man ælter den. Rul dejen til en kugle, anbring den i et fad, fordel smørret i tynde skiver over dejens overflade, drys med en spsk. mel. Dæk den med et fugtigt klæde og stil den køligt til hævning i 24 timer.

Ælt den hævede dej igennem, så smørret bliver arbejdet godt ind i dejen. Form et ovalt brød, læg det på bagepapir på en plade og lad brødet efterhæve lunt i 2 timer.

Varm ovnen op til 300°. Pensl brødet med sammenpisket æg, snit det tre gange skråt på tværs. Smid 1 dl. varmt vand i bunden af ovnen, luk lågen, sæt derefter brødet midt i ovnen, smid yderligere 1 dl. varmt vand i bunden af ovnen og bag i 8 minutter, sænk derefter temperaturen til 200° og bag brødet videre i 40 minutter. Lad det køle på en bagerist.


 
BRUGERNES KOMMENTAR

Thor B. Nørregaard
31.10.2012, 11:54
Den skal prøves, brød smager bare bedst med surdej


Skriv en kommentar som gæst eller log ind/opret gratis bruger



Hvad er: 3 + 5 =
Log ind hvis du vil have tilsendt en mail, når nogen skriver en kommentar.

En administrator fra Maduniverset skal først godkende din kommentar før den kan ses på siden (hvis du logger ind, bliver din kommentar vist med det samme)



Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Bondebrød af surdej opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
 
Denne gode opskrift på Bondebrød af surdej fra Maduniverset.dk i kategorien Bagværk opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag, som omhandler hjemmelavet Bondebrød af surdej, kan du skrive et indlæg som brugeren som har lagt opskriften på vil se, eller du kan skrive via Maduniverset.dk's besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

De bedste fastelavnsboller alt fra børnenes favoritter til fastelavnsboller med Baileys glasur
Se opskrifter her
Næste
Ramsløg, voksner lige nu i naturen, prøv opskrifter med den gode gamle danske urt
Se opskrifter her
Tilmeld din mail og få sæson/højtid
nyhedsbrevet fra Maduniverset


madplaner Indkøbslister
Populært minut for minut
Følg Maduniverset
Nyheder fra os
Følg Maduniverset på Google Plus
AFSTEMNING

Hvilken ingrediens kan du bedst lide?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...








Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Mørbrad i gorgonzola     Den bedste Kylling i Karry!     Abehjerne     Gammeldags oksesteg med brun sovs.     Frisk pasta med laks og flødesovs     Nachos m/kylling     Fastelavnsboller med flødeskum     Indbagt laks med butterdej eller fillodej (SUND)     Grønkålssalat med mandler og æbler     Helstegt Oksestriploin     Sennep-honning-balsamicco-oliedressing     Tina's fastelavnsboller     pommes anna     Indbagt mørbrad     Tunmousse      Grønne asparges med bacon     Svampet kanelkage     Gratinerede grønsagssnitter     Mørbradgryde m. ris     


Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev
Udvikler: Propelcom

Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset 1999 - Stengade 51, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk | Foodinspirer.com