Hent APP Maduniverset.dk til Android Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
top
opskrifter
Søg i 12.209 opskrifter fra 26.483 medlemmer
i
søg
 

Andesteg, langtidsstegt

Andesteg, langtidsstegt
  • 10
  • 8
  • 6
  • 3
  • 1
(339)


Send via mail eller del på Google plus etc.DEL
Log ind for at gemme opskrift
GEM (29)
Andesteg, langtidsstegt

Andesteg, langtidsstegt var dagens opskrift den 24.08.2014

 
DET SKAL DU BRUGE
1 and på MINDST 3 kg.
Æbler (belle De boskop).
Svesker uden sten.
Salt og friskkværnet peber.

Se køkken/touch venlig version

Tilføj dine favorit madopskrifter

FREMGANGSMÅDE
Æblerne skrældes og befris for kærnehus og skæres i mindre både.

Anden gnides indvendig og udvendig med salt og friskkværnet peber, hvorefter anden yldes med æbler og svesker.

Hullet lukkes med kødnåle, og anden bindes sammen med bomuldsgarn.

Tænd ovnen på 130 grader. Læg en rist over bradepanden.
Læg anden med brystsiden nedad på risten i bradepåanden.

Sæt den i ovnen, hæld ca. 1 liter vand i bradepanden.
Lad den stege i 4 timer.

Vend anden og lad den stege videre med brystsiden opad i 1½ - 2 timer ialt ca. 6 timer.

Hvis ovnen er normal kvalitet er skindet sprødt og lækkert, desuden er anden mør og meget saftig og velsmagende.

Hvis skindet ikke er sprødt og anden skal spises med det samme, kan man give lidt hård varme til sidst, evt. ved gril men pas på.
SERVERING
hvis du også skal lave flæskesteg, steger du anden fra morgenstunden og parterer den og lægger den klar i et ovnfast fad. Andefedtet skummes fra skyen, skyen bruges til sovs og andefedtet gemmes. Kort før servering stilles ovnen på 250 grader, andefedtet smøres på andestykkerne, som sættes i ovnen til skindet er sprødt, serveres straks. Hertil hjemmelavet rødkål og brunekartofler (ikke de kartofler fra glas fra supermarkedet). Velbekommen


 
 
Andesteg, langtidsstegt OPSKRIFT LAGT PÅ AF:
kalender
Dato
statistik
Opskrift statistik
Vist 155618, 5326, 29
Flere opskrifter fra
Brugernes Kommentarer

Hansens Opskriftservice
19.12.2012, 20:41
Så må du have en meget ringe ovn. Temperaturen i opskrifter er ofte vejledende, idet det kan afhænge af ovnens stand.

Men denne opskrift har jeg prøvet i ca. 20 år med forskellige ovne, og jeg har ALDRIG været ude for at anden var rød, og det uanset, jeg har stegt 2 ænder á over 3 kg. eller blot en and.

I år skal der laves en ånd på ca. 4 kg.

Et andet problem kan være, at anden ikke var tøet helt op!!

Jeg har i hvertfald aldrig hørt om problemet, hvilket kommentar her på siden bevidner :-)

God jul ønskes alle

Hansens Opskriftservice

Gry Vibede
19.12.2012, 13:17
Kan jeg mon bruge stegepose? I så fald skal der vel ikke vand i bradepanden?

Hansens Opskriftservice
18.12.2011, 14:00
Kære Joan

Du kan sagtens tilberede 2 ænder samtidig og tiden er den samme, det har jeg ofte gjort. Du skal blot huske at tømme bradepanden for saft og andefedt en ekstra gang. Hvis du laver anden den 23. skal du smøre lidt andefedt på skindet den 24. før du varmer ænderne kort før I skal spise, så skindedt bliver sprødt. Personligt synes jeg det er synd at tilberede ænderne dagen før, for så mangler duften af and i hele huset, selv juleaften, for det synes jeg er det bedste ved julen :-)
God jul til dig og din familie.

vh
Erik

brita willumsen
17.12.2011, 08:24
DET BLEV EN PERFEKT AND.

Joan Lykke
16.12.2011, 09:48
Hejsa... Jeg har brug for at stege 2 ænder - er stegetiden så den samme :-).
Vil det være en mulighed at stege ænderne dagen før d. 23 dec - og så bare varme den op d. 24. dec... Det ville jo være SKØNT....

lone olsen
10.11.2008, 11:09
kan man langtidsstege en and på 2,4 kg?

lone olsen
10.11.2008, 11:09
kan man langtidsstege en and på 2,4 kg?

Hansens Opskriftservice
29.07.2007, 21:36
Jeg erikke helt med på hvad du mener, men hvis det for dig er gået galt kan der nok være en forklaring:

Du skriver at temperaturen skal hæves til 110 grd.?

I min opskrift er temperaturen 130, så hvis du har HÆVET den til 110 har du brugt for lav temperatur.

Jeg har brugt denne metode i over 10 år, som regel med 2 ænder på mellem 3,5 - 4,0 kg. pr stk. og det har aldrig svigtet.

Endvidere har jeg fået mange positive tilkendegivelser fra folk der har fået opskriften, så du er faktisk den første negative.

Hvis du har sat temperaturen på 160 grd. og det blot er en tastefejl i din kommnetar, kan det skyldes at din ovns temperatur viser forkert, hvilket ikke er ualdmindeligst at de kan svinge lidt.

Er du helt sikkert på at dine ænder ialt har fået 6 timer?

Ihvertfald undrer det mig meget, så jeg vil foreslå et nyt forsøg :-)



Else Johansen
14.11.2006, 15:38
prøvede den til mortensaften i år -- den blev bare perfekt!! mums

Vibeke Nikolajsen
11.11.2005, 08:20
opskriften duer ganske enkelt ikke, da anden ikke kan blive gennemstegt på dentid der er angivet. Mine to ænder var meget røde ved rygbenet efter de 6 timer, og jeg måtte give den ca. 1 time ved 160 grd. ekstra. Jeg tror at temperaturen skal hæves til 110 grd. i stedet for. jeg har ikke prøvet det.

Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Andesteg, langtidsstegt opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
Denne gode opskrift på Andesteg, langtidsstegt med billede & video fra Maduniverset.dk i kategorien Andet Fjerkræ opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag som omhandler opskriften Andesteg, langtidsstegt kan du skrive et indlæg som medlemmet vil se eller skrive via Maduniverset.dk besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Populært minut for minut

Følg Maduniverset på Google Plus


Nyhedsbrev

Hvor køber du dine madvarer?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...

medlem bund


Nyhedsbrev
Får nyheder om konkurrencer, nye tiltag, temaer m.m. ca. 1 gang pr md.

Afmeld
medlem bund

Content top
top tagcloud
Content top
Opskrifter

Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev


Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset © Kronborg 21, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]