Hent APP Maduniverset.dk til Android Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
top
opskrifter
Søg i 12.188 opskrifter fra 26.309 medlemmer
i
søg
 

Mørbradgryde m. ris

Mørbradgryde m. ris
(1166)
Send via mail eller del på Google plus etc.DEL
Log ind for at gemme opskrift
GEM (172)
Mørbradgryde m. ris  Foto af : Maduniverset

Mørbradgryde m. ris var dagens opskrift den 19.01.2014

 
DET SKAL DU BRUGE
2 svinemørbrad
2 pk. cocktailpølser eller 6 alm. pølser (skæres i tykke skiver)
1 stor peberfrugt
2 løg
1 kg. champignon
1-2 pk. bacon i tern
1 dåse hakkede tomater m. hvidløg
1 stort fed knust hvidløg
½-1 lille tsk. groft chili
1-2 spiseskeer paprika
salt og peber
½ L. fløde
Mel til jævning
Evt. 1 boullionterning

Se køkken/touch venlig version

Tilføj dine favorit madopskrifter

FREMGANGSMÅDE
Mørbraden pudses af og skæres i store tern.
Champignon renses i vand og skæres i halve eller kvarte - alt efter størrelse.
Bacon steges og tages op af gryden. Brug en stor gryde.
Herefter brunes champignon i gryden og tages op igen.
Løg og peberfrugt skæres i tern og steges i lidt fedtstof i en gryde - tages herefter op.
Mørbraden brunes herefter sammen med chili og paprika i gryden. Når kødet er brunet godt kommes løg, peberfrugt, bacon og champignon tilbage i gryden igen og blandes godt sammen med hvidløg.

Herefter kommes en dåse hakkede tomater samt vand så det lige dækker retten. skru ned for varmen og lad retten simre i 45 min. Når halvdelen af tiden er gået kommes pølserne også i gryden.

Når retten er færdig skrues lidt op for varmen igen og der hældes fløde i. Når retten begynder at småkoge jævnes sovsen med en meljævning eller sovsejævner til den har den konsistens du ønsker - men sovsen skal ikke være for tynd.

Smag til sidst retten til med salt og peber og evt. en boulionterning.
SERVERING
Serveres med løse ris. Skøn ret til både hverdag og når man får gæster.


 
 
Mørbradgryde m. ris OPSKRIFT LAGT PÅ AF:
kalender
Dato
statistik
Opskrift statistik
Vist 739088, 44374, 172
Flere opskrifter fra
Brugernes Kommentarer

Tanja & Thor
02.10.2013, 11:05
Ingen som har taget et billede af opskriften?

Rasmus
20.05.2013, 17:36
Super ret, den smager rigtig godt, men det vidste jeg så inden jeg lavede den, jeg har fået det siden jeg var lille, de gamle kaldte det bare fløde gullash og vi fik det med oksekød, dt gør det jo ikke mindre ringe, god ret, kan bestemt anbefales :)

varny
05.05.2013, 08:01
havde en porre i overskud den svitses sammen med champignonerne,
men en kanon ret har stadig ondt i maven

varny
05.05.2013, 07:56
havde lige en porre tilbage svitses sammen med champignoner,kannon mad

susanne andersen
30.09.2010, 10:42
Den skal prøves :)

Lone Jensen
29.09.2010, 09:50
Super lækker mørdbradgryde. Vi åd os en pukkel til :-)

Lone Jensen
29.09.2010, 08:18
Lavede denne ret igår, og hold da op hvor smager det godt :-)

Julie
18.06.2010, 19:54
Du kan jævne retten ved at røre noget maizena majsstivelse sammen med noget mælk. Herefter hælder du lidt i retten af gangen, lader det koge op, og bliver ved til du har den rette konsistens (alt imens du rører rundt). Der skal ikke meget i, før saucen er tyk nok.

john
09.06.2010, 19:22
Hejsa. Jeg er helt ny i køkkenet og har tænkt at inviter min famile på middag og ville så gerne lave denne her ret, men hvordan er det man lige laver den meljævner / sovse jævner?
jaa jeg ved det godt,..man ska jo starte et sted ;)

KirstenP
21.05.2010, 21:13
Superlækker - munden løber i vand, når jeg tænker på denne ret! jeg kom også 1 spsk Dijon-sennep i, og 2 små, knuste tørrede chili, for at give den lidt 'bid' - og kun 3 dl fløde. Glæder mig allerede til jeg skal have det igen i morgen...

Maiken
23.04.2010, 10:04
Ja, jeg kommer også pølserne i 10 min før retten er færdig. Undskyld jeg ikke har skrevet det.

steen stær
01.04.2010, 16:35
ja det er en skøn ret men pølserne skal ikke i retten før max 10 min før servering.Ja man kan godt lave retten om dagen og servere den om aftenen,den smager faktisk bedre

svend-erik hemmingsen
22.03.2010, 22:13
simpelt hen perfekt,har aldrig fået bedre mørbradgryde

Charlotte
28.02.2010, 18:04
Prøvede også retten med kylling i stedet for mørbrad, må sige det var en succes, kan kun anbefales.

Ann Sofie
15.02.2010, 16:28
Virkelig lækkert.. Og sikke et hit det var hos manden (-;

karsten
11.12.2008, 18:10
kanon god supper god kæmpe succes

karsten
11.12.2008, 18:10
kanon god supper god kæmpe succes

Gurli
06.12.2008, 09:14
Retten er rigtig dog, og kan med fordel nydes sammen med kartoffelmos til.

Kan vi da i øvrigt ikke nøjes med at kommenter på maden- dette er jo ikke et bøsseforum

Nicole
24.08.2008, 14:23
Rigtig lækker ret. Da jeg lavede jeg den havde jeg kun 1/2 kg champingnon, så i stedet tilføjede jeg 1/2 kg gullerødder, det fungerede rigtig godt.

Morten Holm
23.03.2008, 21:44
Super opskrift - og utrolig godt skrevet og let at gå til. Jeg brugte kyllingfilet i tern istedet for mørbrad, da det var det, som jeg lige havde i fryseren - men det blev rigtig godt også........

Zette
11.02.2008, 21:07
Lækker ret. Putter en ske chili fra den lokale pizza-pusher i og så er den endnu mere fantastisk. Giver retten en varm fornemmelse i kroppen. Min familie elsker den.

Lars "dad" Nielsen
06.12.2007, 21:01
Fantastisk ret, spiste 4 portioner selvom jeg ikke er ret stor, mine venner kalder mig smølf eller bette Lars. Jeg lavede den uden champignon fordi jeg er allergisk overfor dem..

Mads Henriksen
10.11.2007, 20:28
Var på druk i går (fredag) og vil bare tilføje at retten også er fin med 2 spiseskeer salt. Puttede pølserne i 5 sek før retten var færdig, men synes de var lidt kolde i det. Men retten var bare dejlig.

heidi
22.10.2007, 14:22
Hej. Det er en super ret, rigtig god smag.

ash74
21.10.2007, 11:36
super lækker gryderet, havde ikke paprika, men det smagte helt perfekt alligevel.
puttede pølserne i 5 min før, som anne havde skrevet.. helt perfekt..

Mads
20.10.2007, 12:53
Lavede denne welklasse ret til 4 hot babes, kæmpe succes.
2 af dem blev og sov, så kan kun anbefales :-)

Keld
17.10.2007, 17:26
kanon ret,tog mange kegler men behøver ikke meljævning.. sovsen er godt nok lidt tynd men smager virkelig godt

Karsten
07.10.2007, 22:50
Hej.......tror i det bliver godt hvis man laver retten om dagen og varmer den op igen om aftenen. hilsen amatøren

mike
28.09.2007, 15:43
hejsa... super dejlig ret... min kæreste var imponeret over min kogekunst... PS. hun imponerede mig senere den aften :D

kirsten
16.09.2007, 13:47
er også god til fryseren,dog uden cocktailpølser.
super ret.

Anne
25.04.2007, 13:25
Jeg serverede denne ret til gæster. De var helt vilde. Det var totalt godt. Det eneste jeg har af negativt er at cocktail pølserne altså sprænger hvis de kommer i for tidligt. Så smid dem i 5 min inden retten skal serveres, så er de stadig fine.

Dorde
21.04.2007, 19:24
super dejlig ret.. vi har spist den med velbehag flere gange..;-))

Christina
26.01.2007, 08:58
Super ret - har lavet den mange gange til gæster, med lige stor succes hver gang

Kasper Lillelund
09.12.2006, 13:02
hey. lavede din ret i torsdags. den var super

Log ind eller opret dig som bruger GRATIS på Maduniverset.dk for at skrive et svar eller spørgsmål som omhandler Mørbradgryde m. ris opskriften eller tilføje dine favorit opskrifter så du altid ved hvor du har dem, samt familie og venner vil kunne have glæde af opskrifterne.

 
Denne gode opskrift på Mørbradgryde m. ris med billede fra Maduniverset.dk i kategorien Gryderetter opskrifter, er tilføjet af et medlem, hvis du har forslag som omhandler opskriften Mørbradgryde m. ris kan du skrive et indlæg som medlemmet vil se eller skrive via Maduniverset.dk besked system. Alle opskrifter bruges på eget ansvar.

 
 

Populært minut for minut

Følg Maduniverset på Google Plus


Nyhedsbrev

Hvor køber du dine madvarer?

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...

medlem bund


Nyhedsbrev
Får nyheder om konkurrencer, nye tiltag, temaer m.m. ca. 1 gang pr md.

Afmeld
medlem bund

Content top
top tagcloud
Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Grillet oksemørbrad i kuglegrill     Laks i ovn - Fantastisk og kan laves af alle     Absolut bedste BBQ marinade     Frisk pasta med laks og flødesovs     Den bedste Kylling i Karry!     Grillet Flæskesteg     Omelet m. skinke og ost     Svampet kanelkage     Nemme pølsehorn     Mørbradgryde m. ris     Gratinerede grønsagssnitter     Snobrød     Grov go'e boller     Helstegt grillet oksefilet     Gazpacho (kold tomatsuppe)     Hjemmelavet agurkesalat     Marinade til kyllingfilet     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Spagetti carbonara     
Content top
Opskrifter

Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev


Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset © Kronborg 21, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Skønhedsuniverset.dk | Sodavandspriser.dk | Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk