Hent APP Maduniverset.dk til Android Maduniverset.dk til Ios Maduniverset.dk til Windows phone
top
opskrifter
Søg i 12.242 opskrifter fra 26.835 medlemmer
i
søg
 

Tutti Frutti saftkoger - Hvordan gør man?? Opskrifter??

Hej!

Jeg har fået en Tutti frutti safkoger og vil gerne lave hindbærsaft, men jeg ved ikke hvordan den fungerer og jeg har heller ingen opskrifter.

Jeg ville blive rigtig glad, hvis der var nogen der ville øse ud af deres viden.

Jeg kan også bruge opskrifter på solbær- og kirsebærsaft.

På forhånd tak
21.06.2005, 13:05 Visninger : 49979 Points : 0 Anne-kathrine
fandt en opskrift på solbærsaft her:
http://www.ask-alex.dk/artikler/artikel.php?selection=&cid=&id=4007

Hindbærsaft:
http://www.nyvej.dk/opskrifter/o0510266.htm

ved ikke om du kan bruge dem, men måske en start.
Dato : 21.06.2005, 17:26 Kommentar af : Thor B. Nørregaard
Hej!

Jo kan helt sikkert bruge opskrifterne - havde nemlig tænkt mig at prøve at lave saften uden sukker.

Så mangler jeg bare af finde ud af Tutti Frutti'en - hvis der er nogen der kender til den..

:o)
Dato : 21.06.2005, 17:49 Kommentar af : Anne-kathrine
»tutti frutti« saftkoger (sådan en i 3 lag) uden brugsanvisning, de sælges hos alle isenkræmmere og hos fakta og netto. Og jeg er efter mange forsøg nået frem til følgende:

Fyld den nederste »gryde« helt op med vand.

drys 1 tsk. citronsyre i vandet, så undgår du at gryden kalker til. desuden hjælper det også frugten til at afgive saften.

Sæt delen med slangen ovenpå, sæt derefter den hullede del med bær eller frugt oveni.

Den kan sagtens fyldes helt op.

Større frugter skæres i mindre dele. feks rabarber skæres i 2 cm lange stykker. Jordbær kan med fordel hvis de er meget store skæres over også.

Læg låget på, sæt klemmen på slangen, og skru helt op for varmen.

Når vandet koger, går der ca 10–15 minutter hvorefter saften begynder at løbe ned.

Når saften begynder at løbe ned i slangen, er det vigtigt at bagynde at tappe af. Er der for meget saft inde i gryden løber det over og kommer ned i vandet der koger giver en dårlig smag.

Lad ikke slangen stå åben, men åben og luk for den med klemmen. Lader du den stå åben lukker du trykket ud af gryden, og saften løber ikke til så hurtigt.

Gryden med vand må ikke løbe tør, gør den det er du ikke i tvivl, det stinker frygteligt, og der kan ikke koges mere saft på det frugt der er i.

For at undgå at gryden løber tør, kan man tilsætte kogende vand i den nederste gryde. Det skal være kogende ellers stopper processen. På den måde kan man nemt klemme en liter saft mere ud af frugten.

det kræver en elkeddel og et par grydehandsker og lidt hurtighed. Begynder saften at blive lysere kan der ikke komme mere smag ud af frugten/bærene og det er på tide at slukke.

Der er meget forskel på hvor lang tid det tager, men alt fra 45 min til 2 timer.

Jeg tilsætter først sukker når jeg ved hvor meget saft jeg har. Men det kan tilsættes sammen med bærrene, og så spare man en grydevask. Jeg syntes at man nemt kommer til at overdosere med sukkeret og gryfden er svære at få ren. men det er jo en smagssag.

Jeg hælder den afmålte saft over i en stor gryde, og koger det op. Herefter tilsætter jeg alt sukkeret på en gang, rører rundt til det er opløst og giver det hele et hurtigt opkog. Er der skum på saften tager jeg det af med en stor ske. Så tilsætter jeg Atamon 1/2 låg pr liter. Tilsættes saften ikke atamon kan det holde sig i max. 10 dage i køleskab.

Generelt bruger jeg 300–500 gram sukker pr liter færdig saft. Smager man på den ufortyndet saft med sukker skal det være hvinene sødt.

Har du brugt 300 gram sukker pr liter saft skal det fortyndes op med 3 dele vand, har du brugt 500 gram sukker pr liter saft kan det fortyndes op med 5 dele vand.

Det er vigtigt at gryderne vaskes ordentligt af og får lov at tørre, eller bliver de nemt sure.

Hilsen og god arbejdslyst

Anette

ps saft uden sukker kan fryses ned og tøs op efterhånden som man får brug for det.

Lige et indlæg jeg fandt fra en anden side. Knus fra Line, med hunden Gerda Olsen. Så ved du vist godt hvem det er!
Dato : 17.08.2008, 22:33 Kommentar af : Line Pedersen
tak for dit indlæg om en saftkogers brug - selv om det er flere år gammelt, kan det stadig bruges -
jeg har fundet min frem efter et par år, og kunne ikke rigtig huske hvordan den skulle bruges!!
Så tusind tak for brugsanvisning, Line!

mh
Elin
Dato : 17.09.2013, 15:01 Svar af : Elin B. Jensen


Opret nyt forum Spørgsmål eller besvar spørgsmål, login kræves.
  Tilbage til oversigt

 
 

Populært minut for minut

Julefrokost opskrifter

Følg Maduniverset på Google Plus


medlem top
Nyhedsbrev

Er dit rugbrød hjemmelavet eller købt

afstemning
Henter resultat. Vent venligst...

medlem bund


Nyhedsbrev
Får nyheder om konkurrencer, nye tiltag, temaer m.m. ca. 1 gang pr md.

Afmeld
medlem bund

Content top
top tagcloud
Populære søgninger: Svensk pølseret ( Den rigtige! )     Laks i ovn - Fantastisk og kan laves af alle     Mørbradgryde m. ris     Kylling med bacon, mozarella og pesto     Hjemmelavet fyldt chokolade     Den bedste Kylling i Karry!     Brunkager som kan rulles ud(børn elsker det)     Frisk pasta med laks og flødesovs     Svampet kanelkage     Ris a' la mande - den bedste!     Andesteg, langtidsstegt     Nemme pølsehorn     Lækker kage med chokolade, kokosmel, mandler og rosiner.     Pastaret i fad     Gullasch med kartoffelmos     Spagetti carbonara     Skøn snasket chokoladekage - nem at lave     Børnenes kokoskugler     Grønkålssalat med mandler og æbler     Stegt flæsk m. persillesovs     
Content top
Opskrifter

Brug af cookies på Maduniverset.dk hjemmeside - læs mere her
© Copyright © 1999 Propelcom Maduniverset's politik om personlige oplysninger & opskrifter
Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt | Maduniverset.dk kogebogen på nettet
Optimeret til 1024 * 768 version: 5.0 | Afmeld nyhedsbrev


Rss feed  Sitemap Twitter følg os   Google+ Følg på Bloglovin
Maduniverset © Kronborg 21, 3000 Helsingør, Danmark [Kontakt]
Skønhedsuniverset.dk | Sodavandspriser.dk | Spishos.dk | Alleopskrifter.dk | Indbydelsen.dk | Madopskrifter.biz | Ignesco.dk