Annonce
Fiskens Dag 11. september 2010

Fiskens Dag 11. september 2010

avatar
maduniverset.dk


med fokus på fisk fra nordiske farvande Som altid er anden lørdag i september Fiskens Dag. I år sætter fiskebranchen fokus på de mange lækre, sunde og bæredygtige fisk og skaldyr, som findes i de nordiske farvande, søer og åer. Dagen markeres rundt i landet, blandt andet ved et stort arrangement på Rådhuspladsen i København. Den nordiske køkkenrevolution buldrer derudaf med Rene Redzepi fra Noma i front og nyt nordisk madmanifest som bibel. En væsentlig del af det, som norden kan bidrage med rent kulinarisk, kommer fra søerne og havene omkring os – og så gør det jo ikke noget, at vi endda kan pudse bæredygtighedsglorien, når vi sætter lokale nordiske fisk og skaldyr på middagsbordet. Vestkysten kommer til byen På Rådhuspladsen i København vil der på Fiskens Dag være rig mulighed for at opleve – og ikke mindst smage – hvad nordens maritime skattekammer egentlig gemmer på. Gæster på pladsen vil få lejlighed til at købe ind på et gammeldags fiskemarked, nyde maritime frokostanretninger fra nogle af landets bedste kokke – og opleve stemningen, når den særligt inviterede auktionarius fra Thyborøn holder fiskeauktion, som man kender det fra vestkysten. En udflugt for familien Fiskens Dag er en mulighed for at opleve en hel branche folde sig ud og vise hvad den kan – ikke mindst når det kommer til børn. Der vil være mulighed for at deltage i konkurrencer, tegne med ægte blæksprutteblæk, prøve kræfter med selv at flå en fisk og for at gå på opdagelse i rørebassiner med levende fisk. Hele landet går i fisk Men det er langt fra kun København, der fejrer Fiskens Dag. Fiskehandlere, dam- og havbrug, museer, industrivirksomheder, fiskekuttere og havne over hele landet holder i dagens anledning åbent hus og tilbyder alskens maritime oplevelser.
Kommentarer


Skriv kommentar

Kommer snart, under udvikling
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld













Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024 cookies på Maduniverset

Kontakt