Annonce
D-vitaminberiget mælk ude i butikkerne nu

D-vitaminberiget mælk ude i butikkerne nu

avatar
maduniverset.dk


D-vitaminberiget mælk er nu på hylderne i detailhandelen efter at Fødevarestyrelsen har opfordret fødevareindustrien til at tilsætte D-vitamin til basisfødevarer som mælk og fedtstoffer. Også i mange andre lande beriges mælk og fedtstoffer med D-vitamin. Det gælder eksempelvis i både Sverige og Finland. I Danmark har det hidtil stort set kun været margariner, der har været beriget med D-vitamin. Opfordringen fra Fødevarestyrelsen kommer af hensyn til de store befolkningsgrupper, som sjældent får tilstrækkeligt med det livsvigtige D-vitamin ad naturlig vej. Hvem har brug for D-vitaminberigede fødevarer? Berigelse af en eller flere fødevaregrupper vil have en positiv effekt for de grupper i befolkningen, der ikke følger de officielle råd om kost og sollys og i særdeleshed de særlige risikogrupper, der ikke følger rådet om at supplere kosten med et dagligt D-vitamintilskud. De officielle råd om kost og sollys Fødevarestyrelsen tilråder befolkningen en livsstil, der kan medvirke til at forebygge D-vitaminmangel. Således anbefaler Fødevarestyrelsens otte officielle kostråd, at forbrugerne spiser mellem 200 og 300 gram fisk om ugen. Derudover anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man får sol på ansigt, underben og underarme 5-30 minutter nogle gange om ugen i sommerperioden. Raske forbrugere, som følger ovenstående råd vil normalt ikke have behov for kosttilskud med D-vitamin. Hvis man er bekymret for ikke at få nok D-vitamin, f.eks. om vinteren, kan kosten inkludere f.eks. et glas D-vitaminberiget mælk eller et dagligt D-vitamintilskud. Her vil 5-10 mikrogram være en passende dosis for de fleste. Risikogrupper som anbefales et dagligt D-vitamintilskud på 10 mikrogram/400 IE - Børn 0 – 2 år (D-dråber) - Gravide - Børn og voksne med mørk hud - Børn og voksne, som bærer en tildækkende påklædning - Personer som sjældent/aldrig kommer udendørs eller som undgår sollys Risikogrupper som anbefales et dagligt højere D-vitamintilskud, 20 mikrogram/800 IE kombineret med 800-1000 milligram calcium - Personer over 70 år - Plejehjemsbeboere - Personer i øget risiko for osteoporose D-vitamin fra vitamin-mineraltabletter tæller med i det samlede D-vitaminregnskab.
Kommentarer


Skriv kommentar

Kommer snart, under udvikling
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld













Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024 cookies på Maduniverset

Kontakt