Annonce
Æbleplantagerne inviterer indenfor til Æblets Dag

Æbleplantagerne inviterer indenfor til Æblets Dag

avatar
maduniverset.dk


Pluk æbler, få en snak med en avler og smag de søde, runde frugter på Æblets Dag 12. september hos avlere over hele landet. Dagen markerer starten på Æblefesten, der byder på en række aktiviteter hos avlere og på hjemmesiden aeblefest.dk Årets æblehøst er i fuld gang, og sorter som fx Gråsten, Discovery, Sunrise og Rød Aroma ligger klar ude i butikkerne. Det skal traditionen tro fejres med Æblets Dag, som finder sted lørdag 12. september hos æbleavlere og på hjemmesiden www.aeblefest.dk. Dagen markerer samtidig starten på æblefesten, der varer resten af året, og som består af mange spændende aktiviteter over hele landet. ”Med Æblets Dag og Æblefesten ønsker vi at øge interessen for æbler og gøre forbrugerne opmærksomme på de forskellige sorter, smag og udseende. Det nordiske klima med de mange kyststrækninger, lune dage og kølige nætter med nattedug er nemlig perfekt til æbleavl” siger marketingkoordinator Pernille Bech fra Gartnerbrugets Afsætningsudvalg. Æblefesten er inspireret af den måde andre europæiske lande hylder deres vin- og olivenhøst på med smagsprøver og aktiviteter for børn og voksne. Hos avler Søren Skov er man i fuldt sving med forberedelserne til Æblets Dag. ”Jeg gør meget ud af dagen, fordi Æblets Dag er et rigtigt godt arrangement, der skaber opmærksomhed om æblerne og de mange sorter. Jeg regner med, at der vil komme en masse besøgende. De kan komme med ud i plantagen og plukke æbler, kan smage de forskellige sorter og se hvordan vi laver æblemost, og så kan de høre om, hvordan man dyrker æbler og følge årets gang på en plantage,” siger han. På www.aeblefest.dk kan man finde navne på de avlere, der fejrer Æblets Dag, og læse om de mange æblefestaktiviteter, der finder sted i løbet af efteråret over hele landet. Hjemmesiden indeholder en oversigt over æblesorter samt opskrifter på æblekager og æblemost. På Æblets Dag lanceres en konkurrence på www.aeblefest.dk, hvor man kan vinde sin helt egen æblefest til en værdi af 20.000 kr. Æblefesten afholdes for 5. år i træk og arrangeres af Gartneribrugets Afsætningsudvalg.
Kommentarer


Skriv kommentar

Kommer snart, under udvikling
Annonce
Populære kategorier
Følg & Tilmeld













Opskrifter til inspiration hurtigt og nemt

Velkommen til Maduniverset.dk - dit ultimative destination for inspiration til madlavning og opskrifter. Udforsk vores omfattende samling af lækre opskrifter, lær nyttige madlavningsteknikker og find tips til at forbedre dine kulinariske færdigheder. Vores passion er at dele glæden ved god mad, og vi stræber efter at være din pålidelige guide til at skabe uforglemmelige måltider. Lad os sammen udforske verdenen af smag og nydelse. Bon appétit!

Opskrifter er lagt på af Maduniversets brugere eller af Maduniverset. Alle er velkommen til at oprette en gratis profil og tilføje en lækker nem opskrift

Copyright © Maduniverset™ 1999-2024 cookies på Maduniverset

Kontakt