Amanda vil gøre det let at spise fisk med god samvittighed


Alle produkter fra Amanda Seafoods skal bære det blå MSC-mærke i slutningen af 2012. Det betyder, at produkterne udelukkende består af fisk, der er fanget på bæredygtig vis.

Flere af verdens fiskearter er truet af overfiskeri. Herhjemme er det især ålen, der er i fare for at uddø. Men som forbruger er det faktisk let at undgå, at man uforvarende får en truet fisk på gaflen. Man skal blot vælge fiskeprodukter mærket med det blå MSC-mærke, der garanterer, at fisken er fanget på en måde, så overfiskeri samt skader på havmiljøet og andre dyrearter undgås.

Derfor satser Amanda Seafoods, en af landets førende producenter af fiskekonserves, nu på, at samtlige af virksomhedens produkter skal bære MSC-mærket i slutningen af 2012.

- Vi vil gøre det let for forbrugerne at vælge gode produkter, der er produceret på forsvarlig vis. Derfor er forbrugerne i slutningen af 2012 sikret bæredygtige fiskeprodukter, når de vælger produkter fra Amanda Seafoods. Som fiskeproducent har vi naturligvis en interesse i aktivt at sikre en sund og bæredygtig fiskebestand, fortæller Jesper Kold Sørensen, der er administrerende direktør i Amanda Seafoods.

Amanda Seafoods var blandt de første til at levere bæredygtige fiskeprodukter til de danske forbrugere. På nuværende tidspunkt findes MSC-mærket på flere af Amanda Seafoods mest populære produkter med tun, makrel og rogn, og virksomheden overvåger konstant markedet for MSC-mærkede fisk for at kunne tilbyde endnu flere bæredygtige produkter.

- Vi er afhængige af, at fiskene bliver MSC-certificerede. Mange fiskearter er først nu under certificering. Men så snart en certificering bliver varslet, navigerer vi efter det. Sidste nye MSC-mærkede produkt er den populære Makrelkræs, som rammer supermarkedets hylder i løbet af oktober, forklarer Jesper Kold Sørensen.

Hos WWF Verdensnaturfonden, der var med til at etablere det nu uafhængige MSC-mærke, ser man positivt på Amanda Seafoods’ MSC-tiltag.
- Vi bakker op om indsatser, der er med til at bringe fokus på MSC-mærket. Mærket gør i den grad en kæmpe forskel for fiskebestandene og havmiljøet, og som forbruger kan man være sikker på, at produktet kommer fra en bæredygtig bestand, hvis det bærer MSC-mærket, forklarer Christoph Mathiesen, programmedarbejder for hav og fiskeri hos WWF.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Jesper Kold Sørensen, administrerende direktør hos Amanda Seafoods A/S
Telefon: 42 13 17 00 begin_of_the_skype_highlighting              42 13 17 00      end_of_the_skype_highlighting


Følg Maduniverset på


DAGENS OPSKRIFT 30.03.20 UGE 14

kyllingelår med rasp i friture
kyllingelår med rasp i friture

Brugere online : 346
PRIVACY POLICY

Tilbudsaviser | Drinksopskrifter| Måltidskasser| Desktop version