Slagter med kærlighed til kødet


To slagtermestre og en faglig håndværkskonkurrence kan og vil noget særligt, når det kommer til det gode kød. Derfor er de indstillet til at modtage Slagterprisen 2011.

Det er ikke kun pølsen, der bliver serveret med følelse hos den kommende vinder af Slagterprisen 2011. Det gode håndværk lægges ind i alt fra røde bøffer til de bayerske pølser, og for den gedigne indsats skal enten Mesterslagteren Fåborgvej i Odense, Gourmandiet på Østerbro eller DM-komiteen i SkillsDenmark belønnes med årets Slagterpris.

Prisen uddeles hvert år af Landbrug & Fødevarer til en slagtermester, der udviser ekstraordinært engagement, og dommerjuryen i år har ikke været i tvivl om de tre kandidaters potentiale.

”Vi har med to butikker og en komite at gøre, som gør noget helt igennem beundringsværdigt og som sætter en standard, som andre slagter-kolleger i branchen kan stræbe efter,” siger chefkonsu-lent Torben Blok, der er ansvarlig for Slagterprisen.

Mere end butikker
Den ene af de tre kandidater, Gourmandiet på Østerbro, tiltrækker sig også positiv opmærksomhed fra andre end dommerjuryen bag Slagterprisen. Blandt andet er butikken på Østerbro på listen blandt fem steder, som anbefales i den engelske Wallpaper Cityguide sammen med fx NOMA.

”Ud over at fungere som butik er slagteren også en restaurant, som er fuld af spisende gæster lør-dag aften,” siger Torben Blok.
Mesterslagteren Fåborgvej føjer sig til de tre kandidater blandt andet fordi slagtermester Dan Niel-sen i sin tid indførte kødpakke-konceptet, hvor forbrugerene kan købe forskellige pakker med et sortiment af kødvarer.

”Det er blevet en stor succes, og andre slagtere i hele landet har været omkring butikken. Alt er hjemmelavet og i en fantastisk kvalitet, og det nyeste skud på stammen er måltidsløsninger med færdigretter og tilbehør, som er let for kunderne at have med at gøre,” siger Torben Blok.

Derudover har butikken ved Odense også udmærket sig ved i særlig grad at have øje for unge slagterelever og skoletrætte, som i praktikophold har fået et pusterum fra bøgerne.

Genopfunden konkurrence
Den sidste kandidat til året Slagterpris er atypisk, idet det ikke er en butik, men derimod komitéen bag afviklingen af DM for detailslagterelever på SkillsDenmark messen i januar. Fagpersonerne i komitéen har nytænkt og moderniseret konkurrencen, så den både er mere attraktiv for deltagerne og for publikum.

”Konkurrencen har fået et kæmpe løft, og lever nu op til de internationale standarder, der gør, at vinderen også kan deltage inden for verdensmesterskaberne,” siger Torben Blok.

Afgørelse til august
I den kommende måned vil Slagterpris-juryen besøge butikkerne og sætte sig ind i komiteen bag SkillsDenmarks arbejde. Spændingen udløses dog først i august, hvor man ved et festligt arrange-ment ved vinderen vil hylde slagtermester og butik.
Det er 12. gang at Slagterprisen uddeles. Sidste år gik æren til slagtermester Brian Christiansen, SuperBest v/købmand Dalgaard i Hørsholm.

Om kandidaterne:
• Mesterslagteren Fåborgvej, Odense ved Dan Nielsen www.mesterslagterenfaaborgvej.dk
• Gourmandiet, Østerbro ved Peter Steen www.gourmandiet.dk
• DM-komiteen ved SkillsDenmark www.slagterfaget.dk


Følg Maduniverset på


DAGENS OPSKRIFT 01.04.20 UGE 14

Grillspyd
Grillspyd

Brugere online : 253
PRIVACY POLICY

Tilbudsaviser | Drinksopskrifter| Måltidskasser| Desktop version