Fodboldkage til Fars Dag og fodboldfans


Ny opskrift: Denne lækre brownie fodboldkage med marcipan og nougat kan serveres på Fars Dag eller til en af de mange spændende fodboldkampe på TV

For eksempel kan der tyvstarte én dag og serveres til EM-kvalifikationskampen Island - Danmark, der spilles lørdag den 4. juni på Island.

Ligesom Mors Dag er Fars Dag oprindelig en amerikansk idé. I Danmark blev Fars Dag indført i 1935, og dagen fejres altid samtidig med Grundlovsdag d. 5. juni.

Brownie til fodboldfans

200 g smør
200 g sukker
150 g farin
5 æg str. m/l
150 g hvedemel
4 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
150 g Odense Blød Nougat
125 g Odense Ren Rå Marcipan

Dekoration
150 g hvid chokolade
100 g Odense Ren Rå Marcipan
2 g kakao

Rør smør, sukker og farin blødt. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt og grundigt. Rør hvedemel, kakao, vaniljesukker og bagepulver i dejen.
Skær nougaten i tern og tril 150 g marcipan til små kugler. Vend nougattern og marcipankugler i dejen og kom den i en stor smurt springform 24-26 cm. i diameter.
Bag kagen ved 170° C i 30-40 min. Tjek med en strikkepind om kagen er færdig. Kommer der dej med op, skal kagen bages lidt længere.
Dekoration: Drys den varme kage med hakket hvid chokolade, lad det smelte og smør det ud i et jævnt lag. Bland 100 g marcipan med 2 g kakao. Tril marcipanen til en rund pølse, skær den i skiver, som formes til femkanter. Læg dem herefter oven på kagen, så det ligner de mørke felter på en fodbold. Lad kagen blive helt kold inden servering. Sæt den evt. i køleskabet.


Følg Maduniverset på


DAGENS OPSKRIFT 12.08.20 UGE 33

Pandepizza
Pandepizza

Brugere online : 90
PRIVACY POLICY

Tilbudsaviser | Drinksopskrifter| Måltidskasser| Desktop version