Ismaskine vinder BODUM® DESIGN AWARD 2011


Vinderne af Skandinaviens største designkonkurrence BODUM® DESIGN AWARD,
indstiftet af BODUM® i samarbejde med Louisiana Museum of Modern Art, Bo Bedre
og Danske Designere, er nu fundet. Førstepræmien på 250.000 kr. blev tildelt designerne
Line Depping og Jakob Jørgensen. De fem præmier på hver 50.000 kr. gik til Friis & Moltke
Design, Mikkel Bahr og Kasper Mose; designer Elisabetta Coccioni; designerne Kathrine Lønstad og
Cosmin Cioroiu; designerne Karl Skogsberg & Mari Watn; designerne Charlotte Skak
og Josefine Bentzen.

Temaet for designkonkurrencen BODUM® DESIGN AWARD 2011 handlede om sund livsstil - gerne
i kombination med nye, overraskende løsninger.
Interessen for konkurrencen var stor – der blev indleveret 161 forslag. Nu foreligger vinderresultatet, udvalgt
af dommerkomitéen bestående af flg. medlemmer: Jørgen Bodum, CEO, formand for dommerkomitéen; Tina
Jørstian, Creative Manager, Louisiana; Erik Rimmer, chefredaktør, Bo Bedre; Cecilie Manz, designer mDD;
Mads Kjøller Damkjær, designer mDD; Paul Cunningham, chef og ejer af restaurant The Paul; Alain
Grossenbacher, Creative Manager, BODUM® samt Priska Scherer, Manager, BODUM® Design Group.

Tildelt 1. prisen på kr. 250.000 og vinder af BODUM® DESIGN AWARD 2011:

Ice Cream er en To Go ismaskine. Den betjenes manuelt uden brug af el og er beregnet til at lave is på
skovturen, picnic’en og stranden – et sundt alternativ til købeis – især hvis man laver isen på frugter og bær.
Ice Cream genintroducerer en gammel frysemetode fra før fryseren og køleskabet. Dengang frøs man ved
hjælp af en kuldeblanding bestående af salt og knust is hentet fra søer og vandløb. En sådan kuldeblanding
kan køle ned til minus 21 grader. Formen på Ice Cream er inspireret af en traditionel mælkejunge. Den
cylinderformede beholder indeholder tre kamre: ét til isterninger, ét til salt og ét til selve isblandingen, der
skal fryses. Salt, isterninger og isblanding kommes i beholderen hjemmefra. Cylinderen har et termoomslag,
der sikrer, at isterningerne kan holdes frosne i op til 7 timer. Når der skal laves is, blandes isterninger og salt.
Efter få minutter virker kuldeblandingen, og isblandingen omrøres med jævne mellemrum ved hjælp af
mikseren, der er monteret i toplåget. Beholder og termoomslag er i mat rustfrit stål. Låg og hank er i
sprøjtestøbt plast med gummicoat. Mikseren er i rustfrit stål og sprøjtestøbt plast med gummicoat.
Juryen fremhæver: Det er sympatisk, at Ice Cream genoptager en historisk fremstillingsmetode, som
samtidig er energibesparende og muliggør fremstilling af hjemmelavet is i det fri. Den formmæssige
association til mælkejungen er humoristisk, og produktet er let at forstå og bruge, også for børn.


Følg Maduniverset på


DAGENS OPSKRIFT 08.08.20 UGE 32

Grillet sprød pizza med italiensk salami
Grillet sprød pizza med italiensk salami

Brugere online : 300
PRIVACY POLICY

Tilbudsaviser | Drinksopskrifter| Måltidskasser| Desktop version