Hornfisk gavner sædcellerne


Det myldrer med hornfisk ud for de danske kyster, og der er god grund til at benytte sig af hornfiskesæsonen, der begynder netop nu. Hornfisken er rig på mineralet selen, som bidrager til dannelse af sædceller.

I slutningen af april kommer hornfisken til de danske kyster. Hornfisken begynder sin vandring fra det østlige Atlanterhav og kommer til danske farvande i april og maj måned, hvor den gyder.
Den cylinderaflange fisk med de karakteristiske grønne ben er ikke alene en god og sund spise. Den har også en lidt mere opsigtsvækkende effekt. Hornfisken er nemlig en middelfed fisk, som er rig på mineralet selen, og en af de gavnlige effekter ved selen er, at det understøtter normal sædproduktion.

- Der er mange grunde til at spise mere fisk. Ikke bare byder fisk på kulinariske oplevelser, men fisk er super sundt med et højt indhold af protein, n-3 fedtsyrer, jod og selen og ny forskning viser, at det netop kan være et våben imod uønsket barnløshed, både hos kvinder og mænd, siger læge og ernæringsekspert Arne Astrup.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at voksne og børn spiser 200-300 gram fisk om ugen, fordi det giver sunde vitaminer og mineraler, som vi ikke får så mange andre steder i vores kost. De anbefaler desuden at variere mellem fede og magre fisk. Og netop variationen mellem fede og mindre fede fisk, taler, ifølge fiskehandler Hans Hebo, også for, at vi bør gør brug af de forskellige fiskesæsoner:

- Det sikrer, at vi ikke kun spiser laks og makrel, når vi skal have fisk. Danskerne ved, at Samsø kartofler og danske jordbær hører til sommeren. På samme måde bør vi i Fiskebranchen også gøre opmærksom på, at der er sæson for fisk. Det betyder også gode råvarer og billigere priser.

Hornfisken er en fantastisk dejlig spise og vi skal nok fjerne de grønne ben nede i butikken, så man ikke behøver at døje med det derhjemme, siger fiskehandler Hans Hebo, som også er næstformand i Danmarks Fiskehandlere.

Fisk 2 gange om ugen gennemføres af Fiskebranchen med støtte fra Den Europæiske Fiskerifond og Fødevareministeriet, www.2gangeomugen.dk.


Selenindhold
(mikrogram/100 gram)
_____________________

Rejer 19
Makrel 25
Torsk 29
Hornfisk 31
Sild 32
Laks 32
Rødspætte 33

Grøntsager 0-2
Rugbrød 1,1-1,3
Ost 6-10

Se lækker opskrift på : Grillet hornfisk med sprødt skin http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/10502/Fisk-opskrifter/Grillet-hornfisk-med-sproedt-skind


Følg Maduniverset på


DAGENS OPSKRIFT 08.08.20 UGE 32

Grillet sprød pizza med italiensk salami
Grillet sprød pizza med italiensk salami

Brugere online : 350
PRIVACY POLICY

Tilbudsaviser | Drinksopskrifter| Måltidskasser| Desktop version