Hvordan kan du lide din bøf?


1. Vælg det rette stykke kød
Første skridt er altid at vælge det rigtige kød. Derfor starter bøfeventyret næppe i en af de mange discountkæder selvom de efterhånden har oppet sig.


2. Tag kødet ud af køleskabet
Din bøf skal sandsynligvis ikke direkte fra slagteren og hjem på grillen. Derfor ender din bøf sikkert i køleskabet, så den kan holde sig. Så husk at tage den ud i god tid inden du skal tilberede din steak. Ellers bliver ydersiden af dit kød alt for hurtigt varmt, mens kernen stadig er kold.

Hvornår du skal tage kødet ud af køleskabet, afhænger lidt af hvor tykt det er. Hvis det er omkring 2,5 cm tykt, er en halv time nok. Så bør du tage det ud mindst en time før den skal på grillen.

3. Brug masser af krydderi
Når du har betalt for en rigtig god steak, er det selvfølgelig vigtigt at du kan smage den. Derfor skal du ikke gå all-in med masser af forskellige krydderier. Men når vi alligevel skriver, at du skal bruge masser af det, er det fordi du kun kan krydre ydersiden af din steak. Brug salt og peber i rigelige mængder, så du rent faktisk kan se krydderierne på din steak.

4. Vælg den rigtige pande eller brug grillen
Til steaks er det bedst at finde den tykbundede pande frem og gerne den med riller. Det er ideelt til at få den rigtige finish på ydersiden af din steak. Hvis du skal lave mange steaks, så undgå at blive fristet til at klemme flere steaks på, end der er plads på panden/grillen. Lav én eller to steaks ad gangen, og lad de færdige steaks hvile imens.

5. Vælg den rigtige olie
For at undgå at brænde fedtet på steaken af, er det vigtigt at bruge en olie med et højt røgpunkt. Gordon Ramsay anbefaler jordnøddeolie, men du kan sagtens eksperimentere med din yndlingsolie. Det vigtigste er at sikre, at temperaturen ikke bliver for høj, for så brænder du hurtigt ydersiden af, uden at kernen bliver færdig.

6. Brug ikke for meget tid
Det er vigtigt ikke at stresse kødet, derfor skal bøffen ikke vendes konstant. Husk også at giv kanterne lidt kærlighed. Men hvor længe skal din steak så have i alt? Det afhænger af hvor tyk den er, og hvor meget den skal steges.

Vi har lavet en infografik du frit kan benytte, kopiere og dele.
Se flere tips og find spændende produkter til madlavning i det fri på outdoorcooking.dk


Følg Maduniverset på


DAGENS OPSKRIFT 08.08.20 UGE 32

Grillet sprød pizza med italiensk salami
Grillet sprød pizza med italiensk salami

Brugere online : 269
PRIVACY POLICY

Tilbudsaviser | Drinksopskrifter| Måltidskasser| Desktop version