Verdens bedste gulerodskage
På trods af, at kagen indeholder sunde elementer som gulerødder, kan det sagtens blive utrolig lækker alligevel og tilmed slå den klassiske chokoladekage. Nedenfor kan du læse opskriften på en af de bedste gulerodskager med flødeostecreme, samt læse mere om nogle af de positive egenskaber som gulerødder besidder.

Ingredienser

250 gram groft revne gulerødder
2 deciliter solsikkeolie
175 gram hvedemel
1,5 teskefulde bagepulver
2 teskefulde kanel
1 teskefuld salt
3 æg
120 gram sukker
120 gram brun farin


Flødeostcreme
150 gram flormelis
150 gram blødt smør
220 gram flødeost

Sådan kommer du i gang

Første del af opskriften er at piske æg, farin og sukker sammen i en skål. Brug en elpisker, hvis det ikke skal blive for hårdt for armen. Pisk indtil massen er luftig og ensartet. Dernæst blandes alle de tørre elementer i en separat skål og tilføjes til den luftige masse gennem en si under omrøring. Slutteligt tilsættes olien i dejen og de groftrevne gulerødder vendes i dejen.

Fordel den færdige dej i en springform eller et ildfast fad. Kagen bages ved 180 grader celcius i omtrent 45 minutter. Når først kagen er afkølet, er det tid til at begynde på flødeostcremen. Det er vigtigt, at denne ikke påføres før kagen er helt afkølet. Mens kagen køler af, kan du læse mere om de sunde egenskaber i gulerødder.

Sunde egenskaber ved gulerødder

Guleroden er en af de grøntsager, som har flest sundhedsfremmende egenskaber. Stress er som bekendt blevet en folkesygdom og forårsages som udgangspunkt af, at hjernen ikke har tid til at slappe af og slippe tankerne fra bestemte følelser og emner. Dvs. at stress både kan forårsages af økonomisk stress ved for høje lån og udgifter til disse, men i lige så høj grad fra stress i familie- eller arbejdslivet. Guleroden er rig på kalk og kalium, hvilket er med til at fremme immunforsvaret og reducere risikoen for at blive ramt af stress. Hvis man alligevel bliver ramt, hjælper immunforsvaret til, at man hurtigere kan komme tilbage i en aktiv hverdag.

Gulerødder indeholder også en lang række af vitaminer og mineraler, der forebygger hjertekarsygdomme, kræft og tilmed reducerer blodsukkeret. Derudover indeholder 100 g gulerødder kun omkring 50 kcal, hvilket er ensbetydende med en høj mæthedsfornemmelse, der med fordel kan hjælpe personer, som ønsker at gennemføre et vægttab.

Sådan gør du kagen færdig med flødeostcreme

Nu har du lært lidt mere om gulerødder. Når kagen er afkølet, er det tid til at blande alle ingredienserne til flødeostcremen. De skal røres sammen indtil de danner en ensartet masse - man kan med fordel også tilsætte et tvist af vaniljesukker. Fordel herefter blot cremen på kagen og server med det samme. Der er også rig mulighed for at sætte kagen på køl og servere dagen efter.
Følg Maduniverset på


DAGENS OPSKRIFT 08.08.20 UGE 32

Grillet sprød pizza med italiensk salami
Grillet sprød pizza med italiensk salami

Brugere online : 634
PRIVACY POLICY

Tilbudsaviser | Drinksopskrifter| Måltidskasser| Desktop version