Små gulerødder slår de største slik-mærker


Gartner skaber Danmarks hidtil største grøntsucces. Nu fordobler han arealet til 800.000 kvm.

Små sprøde gulerødder, der konkurrerer med slik om børnenes gunst, er blevet Danmarks hidtil største succes inden for grøntsager. De slår nu i salg de mest populære slikmærker.

De små sprøde gulerødder er resultatet af et længere udviklingsarbejde mellem gartner Knud Dahl, Gl. Estrup Gartneri i Auning på Djursland og Coop.

I år er produktionen mere end fordoblet, så sæsonen kan fortsætte til maj 2010.

Det samlede salg af de små sprøde gulerødder forventes at blive mere end tre gange så stort som nogle af det mest solgt slik-mærker, som eksempelvis Matador Mix.

"Vi har aldrig før oplevet, at en vare er blevet så stor en succes så hurtigt. Forklaringen er, at de små sprøde gulerødder smager godt, de er nemme og så passer de perfekt ind i tidsånden med den voksende bevidsthed hos forældre omkring deres børns sundhed," siger kategorichef Henrik Nielsen, Coop.

"Vi har udvidet arealet, hvor vi dyrker snack gulerødderne fra knap 40 hektarer til godt 80 hektarer, svarende til 800.000 kvadratmetre. Vi forventer i alt at producere over 5 millioner poser af de små gulerødder, som vi udelukkende sælger gennem Coops butikker," siger gartner Knud Dahl, Gl. Estrup Gartneri.

Varerne fra Gl. Estrup kommer i Kvickly, SuperBrugsen og i Dagli´Brugsen, hvor de placeres på de nye hylder til frugt og grønt ved kasselinierne, og Irma. For første gang kommer der også små sprøde gulerødder i Fakta og OK Plus fra uge 27. Senere på sæsonen introducerer Gl. Estrup også en økologisk variant i Irma og medlemskæderne.

Gl. Estrup Gartneri og Coop har samarbejdet tæt om udvikling af grøntsager gennem de seneste cirka 20 år. Især er gartneriet kendt for sine friske gulerødder med top, som år for år for opnået et større og større salg i Coops butikker.

Prisen vil typisk være 9,95 kr. for en pose med 250 gram små sprøde gulerødder.

Yderligere information:
Kategorichef Henrik Nielsen, Coop, 5159 2688
Gartner Knud Dahl, Gl. Estrup Gartneri, 4068 8648


Følg Maduniverset på


DAGENS OPSKRIFT 05.08.20 UGE 32

Gullash original
Gullash original

Brugere online : 381
PRIVACY POLICY

Tilbudsaviser | Drinksopskrifter| Måltidskasser| Desktop version