Problemet med modne ribs er, at der ikke er så stort pektinindhold i disse, som i knapt modne bær. Det kan derfor være vanskeligt, at få saften til at blive til gelé uden hjælp. I denne opskrift har jeg derfor benyttet gul melatin til at opnå konsistensen.
Skyl ribsne grundigt. Kog dem sammen i 2 dl vand indtil alle bærrene er bristet, typisk ca 15 minutter. Lad saften passere gennem en fin sigte/et saftklæde/et viskestykke. Lad bærrene dryppe af i et par timer, gerne natten over.
Den siede sagt hældes i en gryde og koges op. Melatinen tilsættes under omrøring. Tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen og rør godt indimellem. Geléen vil gradvist få sin konsistens.
Skyl de syltetøjsglas, du vil bruge, i kogende vand. Der bliver ca 1 liter gelé, så du kan f.eks. klargøre 4 glas af 0,25 liter. Når glassene er kølet lidt af efter skoldningen rystes glasset med lidt vand og lidt atamon. Brug evt. et viskestykke til at holde om glasset, hvis det stadig er varmt.
Hæld geléen over i glassene og lad dem stå åbne med et viskestykke over til næste dag. Luk lågene og opbevar geléen mørkt og køligt.
SERVERING
Kan bruges som tilbehør til mange danske retter som f.eks. forloren hare, oksesteg, frikadeller og hakkebøf. Kan desuden opvarmes og penskles på kager, så de fåer en fin blank lyserød overflade. Kan også nydes som en slags syltetøj på lyst brød.