Når der nu er en masse lettere kedelige grøntrester tilbage i køleskabet, laver jeg rodfrugtmos som tilbehør den ene dag og Shepherds pie den anden dag.
1 rest rodfrugtmos – ca. 1 l. (fx med kartofler, selleri, pastinak, gulerødder og kålrabi – eller de rodfrugter, der er i dit køleskab og måske er blevet lidt triste + smør + mælk + salt og peber)
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 stk. gulerod
2-4 stængler bladselleri
1 spsk. olivenolie
250 g hk. oksekød
1 spsk. hvedemel
1 lille ds. tomatpuré
2 spsk balsamico
2½ dl. oksebouillon
2 spsk. Worcestershire sauce
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
Salt og peber
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skær gulerod og bladselleri i små tern.
Varm olien i en gryde, og svits løg i et par minutter, tilsæt bladselleri og gulerod og svits til bladsellerien begynder at blive gennemsigtig. Tilsæt oksekødet(eller brun det i en pande ved siden af), som brunes grundigt. Tilsæt tomatpuré og svits det af 1 minut. Tilsæt balsamico og lad det fordampe let et par minutter. Hæld kødet op i gryden til grøntsagerne(hvis du brunede det på en pande).
Tilsæt mel, og rør grundigt, inden oksebouillon, Worcestershire sauce, timian, rosmarin, salt og peber tilsættes. Lad blandingen simre i 10 minutter. Smag til.
Tænd ovnen på 200ºC. Hæld kødfyldet i et ovnfast fad, og fordel kartoffelmosen ovenpå. Kør en gaffel gennem toppen af kartoffelmosen. Drys evt. revet parmesan og dryp olivenolie på toppen.
Bages midt i ovnen i 20 - 30 minutter.
SERVERING
Servér med en grøn salat eller en hvidkålssalat med olie/æbleeddike dressing.
FÅ 15% RABAT på køkkenudstyr (kode: nywebshop2020) fx. på en chokolade fondue, No touch sæbedispenser, Grapefrugtkniv eller en affaldsspand med autolåg og 300 andre produkter KLIK HER Køkkenuniverset.dk (fri fragt over 450 kr.)