60 g nødder (Fx valnødder og mandler)(ristet på pande og derefter hakket)
170 g sukker
125 g hvedemel (60 g evt. som fuldkornsmel)
1 tsk bagepulver
1/2 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver
3 æg (4 hvis de er små)
Chokoladeganachen:
35 g smør
100 g mørk chokolade
1 – 2 spsk fløde
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Kage:
Indstil ovnen på 175 grader. Smelt smørret og lad det køle af. Bland mel og bagepulver. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse. Vend skiftevis en smule af melblandingen og det smeltede smør i æggeblandingen. Til sidst tilsættes bananer og nødder, der røres og dejen kommes i en smurt springform på 15 centimeter eller en brødform, som passer til cirka en liter. Bag kagen nederst i ovnen i cirka 55 minutter. Den er færdig, når man kan stikke en kødnål eller lignende midt i kagen og den kommer ud ren. Lad kagen køle af.
Chokoladeganachen:
Smelt chokolade og smør ved svag varme i en gryde. Tag af varmen og tilsæt fløde. Lad blandingen køle en smule af, til den er blevet lækker og tyk. Del kagen i to og smør chokoladeganachen i midten, læg kagen sammen og smør resten af chokoladeganachen på toppen og på kagens sider ved hjælp af en dejskraber.