125 g mel (brug gerne hvid hvedemel som er fuldkornsmel)
1 spsk perfect fit
1 knsp. salt
1 æggeblomme
1 spsk. vand
Fyld:
6 stk æggehvider
6-8 spsk perfect fit (alt efter hvor sødt du kan lide det)
Evt 1 tsk vaniljesukker
Overtræk:
200 g mørk chokolade (70%)
1 tsk flydende sød
Evt. kokosmel
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Bunde:
Smuldr smørret i mel.
Tilsæt perfekt fit og salt og saml hurtigt dejen med æg og vand. Lad dejen hvile koldt ca. 30 min.
Rul dejen ud i ca. 1/2 cm's tykkelse, og udstik runde kager ca. 5 cm i diameter.
Prik kagerne med en gaffel og bag dem ved 200 grader til de er let gyldne i ca. 8-10 min. Lad kagerne blive helt kolde på en bagerist. Sæt herefter ovnen på 150 grader.
Fyld:
Bland alle ingredienserne og pisk det med en elpisker over vandbad i 5 min. Tag det herefter af vandbadet, og pisk videre til det er glat og luftigt (8-10 min).
Fyld guffen i en frysepose, klip et hjørne af posen og lav toppe på alle bundene. sæt dem herefter i ovnen til guffen begynder at blive gyldne på toppen (ca 5-6 min). Herefter skal de køle helt af på bordet, inden de dyppes i chokoladen.
Overtræk:
Chokolade smeltes over vandbad. Flødebollerne dyppes i chokoladen og drysses evt. med kokosmel eller anden krymmel.