1,8 dl. flødeost vælg selv, med champion, rejer, skinke, urter eller bare ren flødeost.
1 1/2 tsk. spidskommen
1 tsk. salt (mere eller mindre efter smag)
60 g. ost, Emmentaler, samsø eller anden ost der smelter.
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Grill metoden:
Rens løg og hak det, vask koriander ryst vand af og hak dem, knus spidskommen (eller brug knust) sæt til side. Skær ost i ½x½ cm. Lange stave som passer i længden af jalapeño sæt til side.
Vask og tør chiles, skær halvt ned, på tværs i toppen, skær på langs, åben uden at den går i stykker, rens for frø med en lille ske.
Bland alle ingredienser sammen undtagen ost stave.
Fyld den ene halvdel jalapeños halvt med oste blandingen, kom en oste stav i fyld chiles op med blandingen og luk den sammen læg dem på en dobbelt grill rist efterhånden som de er fyldte, når den sidst er på, luk risten, grilles i ca. 10- 15 min. (afhængig af hvor stærk varme du har på grillen) vend flere gange (for kontrol) til osten er smeltet og jalapeños møre.
Ovn metoden:
Forvarm ovnen til ca. 190-200 ºC.
Vask og tør chiles, del dem i to både, rens for frø med en lille ske.
Fyld jalapeño 2/3 del med oste blandingen og læg en oste stav på toppen, (der kan være mere fyld i bådene end de hele chiles) læg dem på risten i riller til ovnen med bagepapir under risten (lettere rengøring) efter hånden som de er fyldte og bages i 20-30 minutter, eller indtil osten er boblende og let brunet.
SERVERING
Lad dem afkøle i 5 minutter før servering.
Servers som snack 4 stk. pr. p.