Rør gæren ud i det lunkne vand og lidt honning. lad det stå nogle minutter. Rør salt i og sigt melet i lidt ad gangen. Ælt derefter dejen i hånden til den er blød, elastisk og ensartet i ca. 10 min.
Læg dejen ned i en olismurt silikone brødform til 2,5 l eller en anden brødform på 2,5 l. Og smør også et tyndt lag olie over.
Læg husholdingsfilm stramt over formen og stil brødet i køleskabet natten over eller mindst 6 timer.
Tag herefter brødet ud af køleskabet og skær et snit i brødet på langs og pensel det med vand. Stil det i en 220 grader varm Alm. ovn el. ca. 200-210 grader varm ovn, hvis det er en varmluft ovn. Lad det bage i 25-35 min. Hold øje med farven. Dæk det til, hvis det ser ud til at blive for mørkt. Tag brødet ud af formen efter 25 min. Lyder det sprødt og hårdt, når man banker på siderne eller i bunden, er det færdigt, ellers stil det ind igen 5-10 min.
SERVERING
Nydes afkølet med laks, rejer eller med flødestuvede kantareller på som forret. Det kan også også bare nydes til kaffen med kold smør og ost, honning, pålægschokolade eller syltetøj.
FÅ 15% RABAT på køkkenudstyr (kode: nywebshop2020) fx. på en chokolade fondue, No touch sæbedispenser, Grapefrugtkniv eller en affaldsspand med autolåg og 300 andre produkter KLIK HER Køkkenuniverset.dk (fri fragt over 450 kr.)