Smager helt fantastisk, evt. varm en pande op og "grill" jomfruhummer hoveder som man så lægger i suppen når den koger og tages så op når den blendes. kødet fra jomfruhummerene kan flamberes i cognac og lægges i suppen lige inden servering.
450 gr. laks skået i små tern (andet fisk eller skalddyr kan også bruges)
1 dl. koldpresset olie
75 gram (rigtig) smør
½ dl. Cognac
½ fl. tør hvidvin
1/4 l. piskefløde
1 liter god fiskefond (evt. fra terning)
1 liter grøntsagsfond (evt. fra terning)
2 gulerødder
Det hvide af 2 porrer
3 fed hvidløg
¼ knoldselleri
3 laurbærblade
1 tsk oregano, tørret
1 spsk. paprika
1 dåse hakket tomater
Hjemmerevet god ost
1 Fenikkeltop (tyndestrimler)
1 dl. Perlebyg
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Start med at rengøre grøntsagerne og skær dem i mindre stykke
Sauter dem i en gryde i smør
Tilsæt krydderier og hakket tomater
Træk det af varmen
Urter, grøntsag/fiskefond og hvidvin hældes på og det småkoges i ca. 40 min.
Perlebyg koges i rigeligt vand med lidt salt i 45 min. og hæles og med koldt vand.
Tag laurbærblade op og blend med en stavblender
Fløde, revet ost og laksestykkerne indsættes, lad simre i 10 min.
Smages til med salt, flere krydderier og en sjat cognac. Slut af med den revet fennikeltop
SERVERING
Serveres sammen med flute og en god hvidvin
Perlebyg stilles i en skål ved siden af suppen og man kan så tage den mængde man har lyst til ned i suppen, hvis man har lyst.