Varmrøget laks kan også spises til, men så beregnes der lidt mindre mængde.
olivenolie til stegning
salt og peber
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Svits løg og hvidløg i olien i 5 min. De må ikke blive brune. Tilsæt speltkernerne og lad dem stege med et par minutter under konstant omrøring. Tilsæt herefter svampene og hæld vandet ved bring risottoen i kog. Lad den simre i 15 min. Rør af og til. Koger vandet totalt ind inden tiden er gået tilsættes lidt mere vand efter behov.
Sæt laksen i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader, hvis den er frisk ellers 8-10 min. Hvis den er varmrøget i forvejen.
Efter de 15 min røres cherrytomaterne og rygeosten i. Smag til med salt og peber. Lige inden servering røres forårsløg, basilikum og parmesan i.
Laksen deles i passende stykker og lægges oven på risottoen.
SERVERING
Risottoen Serveres varm i Sauterpanden og pyntes evt. med lidt basilikum.