1/4 dl. grøntsagsbouillon (kan undlades men så skal der kun bruges 4-5 æggeblommer)
2 spsk. bearnaise essens (hjemmelavet eller købt)
Hakket Estragon.
lidt salt og peber
Evt. til en tomatsalat:
200 gr. små tomater skåret i skiver
En gang mozzarella skåret i skiver
Frisk basilikum
Lidt hakketløg
Olie, eddikke, salt og peber
Det hele blandes i et lille fad
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
- Skræl kartoflerne
- Brug en skarp køkkenkniv og Skær eller press med pomfritjern kartoflerne i 1 cm tykkelse. Læg dem i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter for at skylle nogle af stivelsen væk.
- Bring en stor gryde med usaltet vand i kog, fjern kartoflerne fra den kolde vand og læg dem ned i gryden. Bring i kog og lad det små simre i ca 10 minutter.
- Kartoflerne tages op af vandet og lægges på en bakke, lad dem køle af og derefter i køleskabet.
- Tænd frituregryden på 130 grader, put pomfritterne i frituregryden, efter ca. 5 min. tages pomfritterne op inden de har fået farve, lad dem afkøle til stuetemperatur og derefter i køleskabet. (afkøling kan undlades, hvis man er sulten)
- Når pomfritterne er kolde er de klar til at blive lavet færdige og sprøde. Frituregryden opvarmes til 180C. Læg pomfritterne i Frituregryden til de er gyldenbrune, det tager ca. 8-10 min.
- Tag op af frituregryden og drys flagesalt over, klar til servering.
Bøfferne Steges på en grillpande ca. 4 min. på hver side og krydderes med salt og peber, lad bøfferne hvile et par min. inden servering.
Bearnaise sauce:
- Estragon, grøntsagsbouillon og essens kommes i en gryde, pisk æggeblommerne i mens der piskes kraftig
- Sæt nu gryde på middelvarme og hæld æggeblommerne i stille og roligt mens du pisker, pisk ind til saucen er god tyk. Tips. Man kan bruge vandfad, så er chancen for at saucen skiller noget mindre.