1 kg. cuvette/culotte/oksefilet eller lam/gris/kylling
4 træspyd eller et stk. rotisseri hvis du laver kødet i grillen
Gyros kød:
2 tsk. Oregano, tørret
2 tsk. Timian, tørret
2 tsk. Rosmarin, tørret
5 spsk. Oliven olie
Kebab kød:
1 spsk. hakket hvidløg
1 spsk. spidskommenfrø
1 spsk. korianderfrø
1 spsk. knust nelliker
1 spsk. peber
½ spsk. paprika
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. stødt cayennepeber
½ tsk. stødt kanel
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
- Fjern sener fra kødet
- Skær kødet i ½ cm stykke skiver (fra den smalle del)
- Læg i en stor skål og bland krydderiblandingen i
- Bland det hele godt rundt og stil på køl min. en time
- Kan nu laves i ovn med træspyd eller i grill på rotisseri
OVN
På en bageplade med bagepapir lægger du et stykke kød hvor du har sat 2 spyd igennem i hver side. Sæt nu kødet på de 2 spyd til der ikke er meget kød.
Sæt nu 2 stykker spyd ind i kød "tårnet" på hver side som "ben", det gør så kødet ikke vælter i ovnen.
Steg nu kødet i ca. 50-60 min. ved. 200 grader
Grill
Sæt kødet på dit rotisseri
Grill ved indirekte varme i ca. 40-50 min. (ca. 220 grader)
Skær kødet i strimler fra siden af og læg på gyrosbrød eller andet fladbrød, sammen med salat, løg, tomater, cremefraiche dressing evt. lidt chili og rul sammen.
FÅ 15% RABAT på køkkenudstyr (kode: nywebshop2020) fx. på en chokolade fondue, No touch sæbedispenser, Grapefrugtkniv eller en affaldsspand med autolåg og 300 andre produkter KLIK HER Køkkenuniverset.dk (fri fragt over 450 kr.)