Gåsebryst er en dansk klassisk flødekage som består af butterdej eller lagkagebund og for det meste et tyndt lag sveskemos og der på flødeskum som er blandet med vanilje, flormelis og husblas og til sidste et lag marcipan
- Rul butterdejen ud til ca. dobbelt længde så der kan laves 5-6 kager
- Bag i ovnen ved 200 grader i 12 min.
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
- lun 1/4 dl. fløde og smelt husblassen heri, hæl i en stor skål og lad stå et par min.
- Pisk resten af fløden til flødeskum (stift)
- Bland vanillesukker, flormelis og flødeskummen i husblas blandingen
- Stil cremen koldt ca. 30 min. (skal være rimlig stift)
- Smør et tyndt lag sveskemos på butterdejen (ikke helt ud til kanten)
- Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt på kagen så kagen er høj på midten og lav i siden
- Rul marcipanen ud evt. med flormelis eller mellem 2 stykker plastik og læg over kagen
- Skær nu 5-7 stykker gåsebryst med en skarpkniv (eller 12 små)
SERVERING
Pyntes med chokolade striber. Smelt chokolade og hæld i en dybfrostpose, skær lille hul og lav striber og kagen
FÅ 15% RABAT på køkkenudstyr (kode: nywebshop2020) fx. på en chokolade fondue, No touch sæbedispenser, Grapefrugtkniv eller en affaldsspand med autolåg og 300 andre produkter KLIK HER Køkkenuniverset.dk (fri fragt over 450 kr.)