Skyl tomaterne. Tør dem og befri dem for stilkfæstet. Et låg skæres af tomaterne, som udhules. Låget gemmes til senere. Kernerne fjernes og tomatindmaden passeres gennem en sigte. Tomaterne stilles i et oliesmurt ovnfastfad og drysses med sukker. Bunden skæres af peberfrugterne, ribber og kerner fjernes, og peberfrugterne skylles, stilles i fadet ved siden af tomaterne. Drys med salt og peber. Løget pilles og hakkes fint. Risene skylles og duppes tøre med et klæde. Halvedelen af olien varmes på en pande og løget svitses til de er glasklare. Kødet kommes på panden og svitses under omrøring.Ris, halvdelen af tomatindmaden, persille, muskat og ½ kop vand tilsættes. Blandingen smages til med salt og peber og simrer i 15 min. Ovnen forvarmes til 180 grader. Kødfyldet fordeles i tomaer og peberfrugter og drysses med raspen. Lågene sættes på grønsagerne. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver, som stikkes ned mellem de fyldte grøntsager. Grøntsagerne overhældes med resten af olien. Resten af tomatindmaden blandes med ½ kop vand og hældes over grøntsagerne, som bages på miderste ovnribbe i 1 time.
Variation: Auberginer kan også fyldes med kødfyld i stedet for tomater og peberfrugter. 1 kg små runde auberginer skylles og et låg skæres af den smalle ende. Auberginerne udhules med en ske, så der kun bliver en smal skal tilbage. Auberginerne drysses med salt og står i 30 min. Frugtkødet hakkes og bruges til fyldet. Halvdelen af saften fra tre citroner bruges i fyldet, den anden halvdel. Auberginerne skylles med kold vand og duppes tørre. run dem derefter i olivenolie på en pande. Derefter fyldes de ligesom tomater og peerfrugter og baes i ovnen på samme måde.
SERVERING
Serves med frisk salat og fluté og eventuelt mere ris.