Man kan også bruge Snekrabbe, dronningkrabbe, jomfruhummer m.m. hvis man ikke kan få hummer
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Start med at rengøre grøntsagerne og skær dem i mindre stykke. Sauter dem i en gryde i smør. Tilsæt krydderier og tomatpuréen. Træk det af varmen.
De levende hummere flækkes og parteres i klør og krop. Svitses i hed olie til de begynder at skifte farve, hvor efter de flamberes i cognac.
Urter, fiskefond og hvidvin hældes på og det småkoges i ca. 20 min.
Hummerstykkerne tages op og kødet tages ud af krop og klør. Skallerne knuses så godt det er dig muligt. Jo mere, jo bedre. Styrtes ned til suppen igen sammen med fløden. Koges yderligere i ca. ½ time. Sigtes over i en anden gryde og smages evt. til med salt, flere krydderier og en sjat cognac.
Hummerkødet skæres i mindre strimler og fordeles i suppekopper. Den rygende varme suppe hældes over.
Serveres med enten butterdejssnitte eller grovflûte