300 g friske Karljohan-svampe eller en blanding af tørrede Karljohan-svampe og friske champignon
75 g Smør
1 Stort løg i fine skiver
400 g Carnaroli, Vialone, Nano- eller Arborio Ris
75 g Revet parmesan
salt og peber
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Rens svampene omhyggeligt og skær dem i fine skiver.
Smelt halvdelen af smøret i en tykbundet gryde og svits svampe og løg, til de er bløde. Tilsæt risene og rør rundt indtil de ser "genemsigtig" ud.(Bruger du vin tilsættes den før fonden og koges helt ind i risene) Tilsæt så fond lidt ad gangen og lad risene absorbere den og forsæt så dette i ca. 16 min.
tilsæt evt mere fond til sidst hvis du ønsker en anden konsistens.
Tag gryden af varmen og lad den hvile 1 min....rør så hurtig resten af smøret + parmesanen i retten, så den får en dejlig cremet konsistens.Den skal hverken være flydende eller kompakt. Server retten på forvarmede tallerkener med friskkværnet, peber drysset hen over.
FÅ 15% RABAT på køkkenudstyr (kode: nywebshop2020) fx. på en chokolade fondue, No touch sæbedispenser, Grapefrugtkniv eller en affaldsspand med autolåg og 300 andre produkter KLIK HER Køkkenuniverset.dk (fri fragt over 450 kr.)