Smut mandlerne, hak dem groft og rist dem på en tør pande til de har taget farve.
Lav en kompot af rabarberne: Skær rabarberne i klodser og bland dem med sukker og kartoffelmel og korn fra vanillestangen i et tærtefad. Dæk med folie og sæt det i en 200 grader varm ovn i 20-25 minutter eller til rabarberne er møre og saften er jævnet.
Pisk æggehvider og floermelis med en elpisker til hviderne er luftige, sæt skålen i en gryde med varmt vand - skålen skal være lidt større end gryden, så den står fast - og pisk til hviderne danner små toppe når man løfter piskeriset ud. Pisk lidt endnu til hviderne bliver lidt koldere. Bland mandlerne i og fordel marengsen over kompotten. Dyrs lidt flormelis over marengsen - de danner små dråber med af sukker på overfladen - og sæt den under ovnens gril til den har taget farve, max. 4-5 min.