hvidløg, chili, ingefær, spidskommen, koriander eller en karryblanding
Kød:
100 g skært kød (kyllinge-, kalkun-, okse- eller svinekød)
Grøntsager:
100 g løgagtig grøntsag
200g grøntsager
evt. 2 dl sovs (Se sovse til wokretter)
ristede sesamfrø, peanuts, cashewnødder eller lignende.
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
1.skræl og rens grøntsagerne. Læg dem på en tallerken.
2.alle grøntsager skæres i fine strimler på størrelse med en tændstik. Løg skæres de i meget tynde både.
3.bruges en sovs, blandes ingredienserne dertil sammen.
4.bruges ristede frø eller nødder skal de ristes på en meget varm pande uden fedtstof. Når de er gyldne hældes de på en tallerken.
5.varm olien op i en wokpande. Kom krydderierne ved. ”Brænd” dem af – dvs. svits dem ved høj varme.
6.kom kødet op på panden. Lad kødet stege ved høj varme ca. 5 minutter. Kødet skal være gennemstegt.
7.tilsæt grøntsagerne. De hårde skal først i, da de skal steges i længst tid. Når grøntsagerne efter 1-2 minutter begynder at falde sammen, skal de bløde grønt-sager tilsættes. Lad dem stege i 1 minut.
8.Tilsæt evt. sovsen. Lad den koge igennem et par minutter. Smag til med salt.