Opløs gæren i håndvarm mælk,smelt smøret. Lav en dej.Dejen skal hæve 30 min.Mens dejen hæver laver man en kødsovs , Brun kødet og løg i olie.Tilsæt hvidløg,salt & peber. Hæld de 2 dåser tomater i og lidt vand. Tilsæt oregano & basilikum og lad det simre.ca.15-20 min. Ælt dejen godt igennem. Dejen deles i 8 store eller 16 små Dejstykker. Rul hvert stykke som en flad oval. Kom et par spsk . af fyldet på midten af den ovale flade. Rul dejen sammen ,så den er lukket i alle ender. Læg sammenføjningen nedad. Lad piroggerne hæve ca.10-15 min. pensel med æg,og bag den i ovnen ved 225 Grader i ca.20 min.. Til de er lysebrune..
SERVERING
Som tilbehør til madpakken. eller til en børnefødselsdag eller til en buffet...