Man tager en smurt form og starter med at lægge 3-4 gange dobbeltlag af filo med smør imellem ( skal være meget tynde lag).
Så tager man en blanding af 100g finthakkede valnødder og vaniljesukker. Det bredes ud over filolagene. Man lægger et nyt lag , bestående af 3-4 dobbelte lag med smør imellem. Ovenpå lægges resten af valnøddeblandingen.Der sluttes af med endnu 3-4 dobbeltlag filo med smør imellem. Der pensles særligt omhyggeligt på det øverste lag med det pisskede æg. Pas på ikke at presse det ned, det er luften imellem lagene der giver den gode smag.
Skær Baklavaen ud i firkantede serveringsstykker med en meget skarp kniv.
Baklavaen skal bages i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader, til den er gylden på overfladen. Derefter tages den ud og afkøles lidt før den skal overhældes med sukkerlagen.
Sukkerlagen:
200g sukker og 2 dl vand + citronsaft varmes op til sukkeret er smeltet og lagen er ensartet . Så tages den fra ilden og en spsk cognac røres i (kan undlades).
Lagen hældes over baklavaen der får lov til at stå og trække minimum ½ time før den serveres.
Velbekommen
SERVERING
Opskrift på filodej kan du finde under mine opskrifter eller kan købes i forretningerne