Der er forskel på mel og hvor meget væske det kan opsuge.
1 æg
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Lav en surdejsvælling af gær, vand og mel, som stilles ved alm. stuetemperatur i ca. 24 timer.
Blandt det resterende vand, salt og mel i og ælt grundigt, til dejen lige slipper hænder og bord. Stilles til hævning i yderligere 4 timer.
Se i leksikon her på Maduniverset hvordan man strammer dej op.
Dejen slås ned og formes til lange brød. Lægges på en smurt bageplade og efterhæver i 45 min.
Snittes på langs med en skarp kniv eller barberblad og pensles med et sammenpisket æg med lidt vand i. Man kan også vælge kun at pensle med vand. Dette skal så gøres 1-2 gange yderligere under bagningen og der skal stilles en skål eller et fad med vand i bunden af ovnen når den tændes.
Bag brødene ved 260 ° (225 ° varmluft) i 12 - 15 min. til de er gyldne. Læg det færdige baguettes til køling på en rist.
SERVERING
Kan bruges til næsten alt mad (synes jeg). Gode til sandwiches på skovturen eller stranden eller til bruchettaer. Listen kan blive ved.