300g Penne (må gerne være af god kvalitet, andet pasta kan bruges, men penne er at foretrække)
1 spsk olivenolie
2 pk bacon i skiver
1 stort rødløg
2 fed hvidløg
100g friskrevet parmasanost
ca. 200g græsk youghurt
friskkværnet peber
8-12 blade basilikum
friskhakket persille (ca. samme mængde)
basilikum og persille er ikke en nødvendighed, men jeg synes at det giver lige den tand ekstra ;)
evt. 150-200g frisk champignon (el. et glas)
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Dette er en modificeret opskrift på pasta cabonara, da jeg spiste det så meget en overgang, at jeg valgte at lave en udgave, der ikke indeholdt hverken fløde eller æg.
Kog penne i ca. 1½ l godt saltet vand
Hak rødløg fint og kom det i en varm dyb pande (en gryde eller wok kan også gøre det.)
skær baconskiverne i små tern (ca. 2x2cm) og tilsæt til løgene i panden. Hak hvidløg, basilikum og persille og tilsæt til løg og bacon. Det er vigtigt at bacon ikke bliver sprødstegt, men at det stadig er blødt (nærmest skinkeagtigt). Hvis du gerne vil have champignons i, skal de tilsættes nu. Når løg, bacon, krydderier og evt. champignons er ved at være færdigt, tilsætter jeg ca. 1dl af pastavandet. Lad det koge lidt ind, stadig under høj varme, tilsæt den græske youghurt, rør sammen til en god sauce (vurder her om der evt. skal lidt ekstra pastavand eller youghurt i). Tilsæt Penne, rør godt rundt, og tilsæt tilsidst den friskrevet parmasanost, og masser af friskværnet peber. Rør rundt en sidste gang og retten er færdig.
Ikke helt så fed som traditionel cabonara, smager stadig fantastisk og man kan servere den noget varmere end traditionelt, da der ikke er æg i.
FÅ 15% RABAT på køkkenudstyr (kode: nywebshop2020) fx. på en chokolade fondue, No touch sæbedispenser, Grapefrugtkniv eller en affaldsspand med autolåg og 300 andre produkter KLIK HER Køkkenuniverset.dk (fri fragt over 450 kr.)