ca 250 g tørret frugt, jeg bruger oftest en pakke med tørrede figner, dadler og abrikoser.
Vælg gerne økologisk udgave især hvis det skal bruges til børn, da især tørrede abrikoser overfladebehandles med svovl.
50 g solsikkekerner
lidt vand
lidt usødet kakao
Evt kokosmel
(Opskriften fortsætter under reklamen)
SÅDAN GØR DU
Solsikkekerner ristes på tør pande til de tager farve.
Blend solsikkekerner godt så det bliver en slags "mel". (Blendes i foodprocessoren med "kniven" i)
Tilsæt tørrede frugter og blend til det hele er meget findelt og har en god konsistens. Der kan evt tilsættes lidt vand under blendning hvis det hele klumper for meget sammen.
Tilsæt kakao til du er tilfreds med farve og smag.
Massen rulles ud i pølse på 4 cm i diameter, der evt rulles i kokosmel.
SERVERING
Spises som pålæg på rugbrød/groft brød eller som snack