Søg
Nye
Kategori
Madplaner
Højtider
Ingredienser
Favoritter
Indkøbsseddel
Leksikon
Artikler
Ny bruger
Log ind
Helle Østenby Petersen
Brugerens opskrifter
Brombærsauce t/vildt
Sukkeret karameliseres og smørret smeltes heri. Halvdelen af brombærrene vendes i s ...
Se opskrift
Laksetatar m/ løg, capers og toast.
Den røgede og ferske laks hakkes med en kniv. Rødløgene hakkes fint. Den hakkede l ...
Se opskrift
"Skidne æg"
Smelt margarinen, tilsæt mel og pisk godt. tilsæt fiskesuppe og mælk. Når sovsen ...
Se opskrift
And med nøddefyld
Anden gnides udvendig med salt og timian. Appelsinskallen rives fint og saften presse ...
Se opskrift
Andedeller
Skindet fra andebrystet skæres af og deles i små tern, som steges sprøde på en tà ...
Se opskrift
Asiatisk wok med rejer og frugtsalat
Risene bringes i kog i vandet tilsat 1 tsk. salt. Koger i 8 min Det overskydende vand ...
Se opskrift
Baconboller
Grunddejen til bollerne findes også på min side. Bollerne er gode til madpakken ...
Se opskrift
Bagte figner med mandler
Skær fignerne i kvarter. Kog dem op med vand, cognac og den flækkede vaniljestang ...
Se opskrift
Bankekød
Hertil kan anvendes inderlår, klump, eller bov. Kødet gøres i stand og udskæres ...
Se opskrift
Bounty kage
Æggeblommerne piskes stive. Flourmelisen og kokosmelet vendes forsigtigt i dejen hæ ...
Se opskrift
Brasilianske rejer
Løgene hakkes og hvidløget presses. Begge dele svitses i olie, til de er gyldne. Re ...
Se opskrift
Broccolisalat med sprødstegt bacon
Overhæld broccolistykkerne med kogende vand og lad dem trække i ca. 15 min. Hæld b ...
Se opskrift
Brunkål med flæsk
Kålen gøres i stand, deles i fire dele og snittes fint. Flæsket brunes i stegegry ...
Se opskrift
Bruschetta med tomat
Skyl tomaterne, skær den grønne stilk væk. Skær tomaterne i meget små terninger, ...
Se opskrift
Carpaccio af laks.
Laksen skæres i papirtynde skiver og anrettes på en tallerken så det dækker bunde ...
Se opskrift
Champignon- og bacontærte
Dej: Sigt melet og smuldr smørret i. Tilsæt salt og saml dejen med ægget. Rul deje ...
Se opskrift
Champignon-omelet
Smelt halvdelen af smørret i en pande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 7 ...
Se opskrift
Chili Con Carne med kanel
Pil løg og hvidløg og halver løgene. Hak løg og hvidløg i en foodprocessor. Hæl ...
Se opskrift
Chokoladecreme m/ rabarberkompot
Creme: Kog mælken op med likør og sukker. Læg husblas i blød i koldt vand i 3-4 m ...
Se opskrift
Chokoladekage med chokoladesovs
Blødt smør og sukker røres godt sammen. Bland mel og bagepulver og rør det sammen ...
Se opskrift
Chokolademousse med sesamkerner
En skål placeres i en gryde kogende vand. Knus chokoladen og smelt den langsomt i et ...
Se opskrift
Citronfromage uden fløde
Husblasen lægges i koldt vand til det er blødt, og smeltes i varmt vandbad. Æggeb ...
Se opskrift
Dybstegt makrel med persille-chili pesto
Rens makrellerne og befri dem for skind og ben. Skær fiskene ud i passende stykker o ...
Se opskrift
Engelske teboller
Bland bagepulver, reven citronskal, kardemomme og sukker i melet. Findel fedtstoffet ...
Se opskrift
Falafel menu
Tø kartoffelbådene op og læg dem i et ildfast fad. Pensl dem med olie og drys med ...
Se opskrift
Farseret fasan
Den afpudsede svinemørbrad, det røgede spæk samt franskbrødsskiverne snittes i mi ...
Se opskrift
Finker
Rens og skyl lever, hjerter og nyrer og sæt dem over i så meget letsaltet vand, så ...
Se opskrift
Fish and "Chips"
Fremgangsmåde Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og kog dem ved svag ...
Se opskrift
Flødekarameller a'la farmor
Kom sukkeret i en pande med høj kant, og lad det smelte og blive nøddebrunt. Hæld ...
Se opskrift
Flødestuvet hvidkål
Hvidkålen snittes og blancheres. Kålen sauteres i smørret uden at brune, fløden s ...
Se opskrift
Forårsruller
Udblød morklerne i lunkent vand i ca. 10 minutter. Optø forårsrulle-skindene. Skæ ...
Se opskrift
Fransk tomatsovs
Det finthakkede løg letsteger i olie, hvorefter alt det øvrige tilsættes. Koger 15 ...
Se opskrift
Franskbrød koldhævning
Gæren opløses i det kolde vand. Tilsæt salt. Melet tilsættes lidt efter lidt og r ...
Se opskrift
Friske dadler i cognac
Skær dadlerne i kvarte og fjern stenene. Skær ligeledes abrikoserne i kvarte. Del a ...
Se opskrift
Frugtsalat med råcreme
Frugtsalat: Skræl citronen med en kartoffelskræller. Bland vand sammen med sukker, ...
Se opskrift
Fyldte ovnbagte løg
Kog løgene i et kvarter, så de bliver bløde. Hæld vandet fra og skær toppen af l ...
Se opskrift
Gammeldags Kanelsnegle
Dejen røres sammen, rulles ud og smørres med fyldet. Derefter rulles den sammen og ...
Se opskrift
Gammeldaws kylling
Persillen skylles, pilles og fyldes i kyllingen som brunes på alle siderne i en gryd ...
Se opskrift
Gorgonzola sauce II
Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i olien. Hvidvinen tilsættes og koges ned. ...
Se opskrift
Gratineret fiskefad
Kartofler og løg skæres i terninger og koges ca. 15 min. i letsaltet vand. Kartofle ...
Se opskrift
Grillede blåmuslinger med aïoli
Aïoli: Rør æggeblomme, salt, eddike, presset hvidløg og sennep sammen i en skål. ...
Se opskrift
Grøntsagsmousse
Grøntsagerne skæres i mindre stykker. Løgene svitses i en gryde i lidt olie, dere ...
Se opskrift
Guacamole
Flæk avokadoen ved at skære ind til stenen hele vejen rundt. Drej halvdelene fra hi ...
Se opskrift
Gulerodsdeller
Gulerødderne rives fint og blandes med risene. Æg, mel og hk persille blandes i. ...
Se opskrift
Gulerodspostej
Riv gulerødderne groft på en food processor/hurtighakker. Kom dem i en smurt, ovnfa ...
Se opskrift
Gulerodssuppe III
Grøntsagerne rengøres og skæres i mindre stykker. Vandet hældes i en gryde sammen ...
Se opskrift
GÃ¥seleverpostej
Lever, spæk og ansjoser hakkes 6-8 gange gennem kødmaskinen, passeres gennem en sig ...
Se opskrift
Hamburgerryg koteletter
Tænd ovnen og indstil den på 200 g. Skær hamburgerryggen ud i 4-6 koteletter, som ...
Se opskrift
Hjemmelavet sky
Vandet bringes i kog med de 4 okseterninger til de er helt opløste, soya, engelsk sa ...
Se opskrift
Hjertegryde
De istandgjordte hjerter, løg og æbler, skæres i terninger der vendes i mel. Spæk ...
Se opskrift
Honning-roulade
Rør æggeblommer og farin godt sammen. Rør honning i. Bland mel og bagepulver og rà ...
Se opskrift
Hvidløgs-champignoner
Varm smørret i en stor gryde. Kom champignonerne i og svits dem let, med låg på, ...
Se opskrift
Hvidløgssild
De marinerede sild tages op af glasset og afdryppes. Tørres let med køkkenrulle og ...
Se opskrift
Hvidløgssuppe
Pil og hak løget fint. Svits det gennemsigtigt i smørret. Pil hvidløgene, del dem ...
Se opskrift
Indisk karrygryde
Æbler og champignon rengøres og skæres i skiver. Løg pilles og hakkes og gulerød ...
Se opskrift
Irsk labskovs
Kødet skæres fra benene og skæres i små stykker, kartofler og løg skæres i skiv ...
Se opskrift
Italiensk æggekage
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Hak løget og skær peberfrugterne i tynde ...
Se opskrift
Jokkemokker
Pisk æg og sukker grundigt sammen. Rør mel, bagepulver, vanilliesukker og cacao i à ...
Se opskrift
Jomfruhummere med oregano og chili
Skær jomfruhummerne igennem på langs, men lad halen være hel. Fjern mavesækken og ...
Se opskrift
Julebomber
Flourmelisen tilsættes marcipanen og æltes med æggehviden. Derefter trilles kugler ...
Se opskrift
Julekage med nougat
Gæren opløses i lunkent vand. Margarinen smuldres i melet. Vand, yoghurt, æg sukke ...
Se opskrift
Jægerens dyreragout
Kødet skæres fra benene og derefter i mindre stykker og brunes i smør med benene, ...
Se opskrift
Kalkungryde
Gør grønsagerne i stand, hvidkålen snittets groft, porrerne, gulerødderne og kart ...
Se opskrift
Kapers af grønne hyldebær
De omtrent udviklede grønne hyldebær, lægges i en saltlage natten over. Sigt hylde ...
Se opskrift
Karrygryde
Kødet renses helt for fedt og evt. sener og skæres ud i stykker på ca. 2x2 cm. Ma ...
Se opskrift
Karrystuvede krabber
Del krabbekødet i mindre stykker. Svits løg og karry i fedtstoffet. Drys melet ove ...
Se opskrift
Kartoffel-pakker t/drinks
Kog kartoflerne i letsaltet vand. Pil dem og lad dem afkøle. Skær skinken i lang ...
Se opskrift
Kartoffelsuppe med bacon og fløde
Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og koges møre i suppe sammen med suppevisk o ...
Se opskrift
Kartoffeltrekanter med ost
...
Se opskrift
Kartoffeltrekanter med ost
De revne kartofler blandes godt med løg smør, salt og krydderurten. Kommes i en s ...
Se opskrift
Katrineblommekage
Skyl sveskerne og sæt dem i blød i lunkent vand, indtil de kan udstenes. Læg en h ...
Se opskrift
Kirsebærsovs til diabetikere
Kirsebærrene og saft varmes op til kogepunktet. Fjernes fra varmen. Kartoffelmelet u ...
Se opskrift
Kogte syltede sild
Sildene renses og hoved og hale fjernes. Lagen koges i 30 minutter og sættes til afk ...
Se opskrift
Krukkebrød
Læg krukkerne i vand i 1 time. Smelt smørret i en gryde. Hæld mælken i og varm op ...
Se opskrift
Kyllingesalat med mangosauce
Skær kyllingekødet i store tern. Kog ærter og majs i letsaltet vand i ca. 5 min. A ...
Se opskrift
KÃ¥ldolmere
Kålet skilles i enkle blade og koges i 5 min. i let saltet vand, tages op og lægges ...
Se opskrift
Madboller (Grunddej)
Opløs gæren i lunkent vand. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til ...
Se opskrift
Marinerede gulerødder
...
Se opskrift
Marinerede lammekoteletter
Marinaden røres sammen og fordeles på koteletterne. Lad dem marinere i 3-4 timer. T ...
Se opskrift
Marineret lammekølle med mynte
Skær små huller i lammekøllens fedt. Fjern benet og sørg for, at kødet har samme ...
Se opskrift
Marineret tun med svampe
Anret tunskiverne med rucola på fire tallernker, drys let med salt og peber. Skær ...
Se opskrift
Mormor's pølseret
Kolde kogte kartofler skæres i skriver og lægges lagvis med de skivede pølser i et ...
Se opskrift
Moseænder m/champignon
De istandgjorte moseænder aftørres omhyggeligt og gnides indvendig med salt og pebe ...
Se opskrift
Moussetærte
Bland knuste grahamskiks med hakkede pecanødder, margarine og honning. Tryk dejen ud ...
Se opskrift
Nem is
Pisk æggeblommerne og sukkeret luftigt. Pisk fløden og kom denne og den ønskede sm ...
Se opskrift
Nordafrikansk vegetarisk gryde
Overhæld abrikoserne med kogende vand og lad dem trække min. ½ time. Sauter fint ...
Se opskrift
Nudler med rejer og koriander
Flæk agurken og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i tynde skrå skiver. Flà ...
Se opskrift
Orangestænger
Appelsinerne vaskes, og de skrælles ganske almindeligt, hvorefter det meste af det h ...
Se opskrift
Orientalske rejer
Skær skorpen af brødet, smør med smør, og fordel mayonaise hele vejen rundt i kan ...
Se opskrift
Ostemedaljoner med frugt
Kog kartoflerne, pil dem og afkøl dem. Mos kartoflerne og rør dem med æggeblommer ...
Se opskrift
Ovn-omelet med bagte tomater
Bagte tomater: Skyl tomaterne og læg dem i et ovnfast fad (ca. 12 x 22 cm). Skær et ...
Se opskrift
Ovnstegte Asparges med Pancetta
Læg 2 stykker pancetta i forlængelse af hinanden. Knæk den nederste del af asparge ...
Se opskrift
Pasta med tacoflødesauce
Baconen skæres ud i store stykker ca. 5 gange på tværs, og svitses derefter af i ...
Se opskrift
Pastasalat
Pastaen hældes ned i letsaltet kogende vand sammen med 2 fed hvidløg med skal på. ...
Se opskrift
Pizzaboller
Grunddejen til bollerne findes også på min side. Bollerne er gode til madpakke ...
Se opskrift
Potkäse
Riv osten på råkostjernets grove side og rør den revne ost sammen med fløde og A3 ...
Se opskrift
Pæredessert med lakrids
Kom smør og sukker i en pande på 21 cm i diameter og lad det smelte ved kraftig var ...
Se opskrift
Pærer med gorgonzola
Pærerne skrælles, kernehuset fjerne og med en teske fjernes lidt af frugtkøder. O ...
Se opskrift
Rejesalat
Rejerne og ærterne tøes op på et stykke køkkenrulle. Fløden piskes og røres sa ...
Se opskrift
Ristede fjordrejer
Skyl rejerne i koldt vand og tør dem i et viskestykke. Rist dem, lidt af gangen, på ...
Se opskrift
Romkugler til slankekuren
Det hele blendes og formes til een stor kugle, der spises i stedet for morgenmad. ...
Se opskrift
Rosenkålspuré
Skær rosenkålene i kvarter og kog dom op i bouillon. Kog dem møre i ca 10 min. un ...
Se opskrift
Rødbeder bagt i salt
Rødbederne børstes fint rene og stilles i groft salt i en dyg stegepande, der kan t ...
Se opskrift
Saltimbocca
Serveres med masser af parmesan ...
Se opskrift
Sandwich med bøf
Del kødet i to bøffer. Læg den ene bøf i en plasticpose og krydr med frisk rosmar ...
Se opskrift
Sildesalat II
Pisk rødbedeeddike, olie, sennep og mayonnaise sammen. Smag til med salt, sukker, pe ...
Se opskrift
Skinkerand med æg og purløg
Hak de hårdkogte æg groft. Udblød husblasen i koldt vand i ca 5 min. Bland skinke, ...
Se opskrift
Skinkesoufflé med bechamelsovs
Margarine og mel afbages med mælken, og sovsen koger igennem under piskning, til den ...
Se opskrift
Skinkestang med butterdej
Butterdejen optøes og rulles ud til en stang. Øvrige ingredienser blandes og forde ...
Se opskrift
Skinketoppe
Æg og skinke hakkes og blandes med purløg, creme fraiche og paprika. Husblas udblø ...
Se opskrift
Skipperlabskovs
Skær kød, løg og kartofler i terninger. Kom alle ingredienserne undtagen salt i e ...
Se opskrift
Spejlæg med rødkål på brød
Rist brødet. Lun rødkålen. Spejl ægget. Smør brødet med smør, derpå fordeles ...
Se opskrift
Springboller
Grunddejen til bollerne findes også på min side. Bollerne er gode til madpakken ...
Se opskrift
Squash suppe cremet
Skyl squashen, og skær den i tommelfinger store tern. Svits squash og hakket løg i ...
Se opskrift
Stegte bananer
Bananerne flås, halveres på tværs, og deles på langs. Stykkerne vendes i en bland ...
Se opskrift
Stegte ris m/hvidløgsrejer
Risene koges efter anvisningen. Løget skæres i tynde både. Chilien skæres i skrà ...
Se opskrift
Studenterguf
Chokoladen smelter i en skål, der hænger over en gryde for svag varme. I chokoladen ...
Se opskrift
Sur-sød sovs
Alt piskes godt sammen i en gryde, varmes til kogepunktet og smages til. ...
Se opskrift
Sylte gl. daws
Svinehovedet skylles og børstes med tørt salt. Øjne, øre- og næsegange fjernes. ...
Se opskrift
Sønderjysk Kløbenbrød
Smørret smuldres i melet, gæren udrøres i lunkent mælk og tilsættes sammen med d ...
Se opskrift
Sønderjyske frikadeller
Blød franskbrødet ud i lidt vand, pres vandet fra og bland brødet med det hakkede ...
Se opskrift
Tacoboller
Grunddejen til bollerne findes på min side. Bollerne er gode til madpakken ...
Se opskrift
Tandoori kylling
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen og læg kyllingefiletten i marinaden. M ...
Se opskrift
TIRAMISU (Italiensk ostekage)
Pisk æggeblommerne, sukker og vanille til en tyk masse. Pisk mascarponeosten blød ...
Se opskrift
Tomatlasagne m/ost
Tomaterne skæres i tern. Løg og hvidløg hakkes og svitses i olie. Tomater og bas ...
Se opskrift
Trøfler med rom
Bræk chokoladen i mindre stykker. Kom dem i en tykbundet gryde og smelt dem under o ...
Se opskrift
Tunfrikadeller II
Hæld vandet fra tunen. Kom den i en skål og rør æg, løg, hvidløg, persille, sal ...
Se opskrift
Tærte med pinjekerner og honning
Rør smør, sukker og salt godt sammen og tilsæt derefter mel og æggeblommer. Når ...
Se opskrift
Ungarsk gullash
Løg og kød brunes, 2 oksekøds-bouillon terninger opløses i 1 liter vand og hælde ...
Se opskrift
Urtemarinerede ribben
Læg ribbene op i vand, soya og urter/krydderier så det dækker. Kog til de virker ...
Se opskrift
Varm daddelsalat t/kalkun
Halvér dadlerne, og tag stenen ud. Skær æblerne i tynde både, og fjern kernehuset ...
Se opskrift
Varm kartoffelsalat med fløde
Kartoflerne skubbes, koges møre med skællen på og pilles, mens de er varme. Når d ...
Se opskrift
Zucchinisuppe med chili
Skyl zucchinien. Ca den halve zucchini deles på langs og skæres i skiver. Resten ...
Se opskrift
Æggekage med røget sild
Fjern ben og skind fra sildene. Vend sildefiletterne i smør/margarine på panden ove ...
Se opskrift
Øl-Fondue
I køkkenet: Bring de to slags øl i kog under omrøring i gryden. Skær osten i smà ...
Se opskrift
Øllebrød
...
Se opskrift
Øllebrød
Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, ma ...
Se opskrift
Østers med dressing
Servér østerserne på knust is med citroner ovenpå og dressing til: dressing me ...
Se opskrift
Følg Maduniverset på
DAGENS OPSKRIFT 09.03.21 UGE 10
Beskøjter
Brugere online : 561
PRIVACY POLICY
Tilbudsaviser
|
Drinksopskrifter
|
MÃ¥ltidskasser
|
Desktop version