Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ?
250 g skinkekød
1 spsk soya
1 spsk sukker
1 spsk fiskesovs
1/2 tsk knust sort peber
2 fed hvidløg
1 spsk friske, hakkede koriander
2 spsk vegetabilsk olie
1 kop (ca. 2 dl) vand
Ingredienser:
1 stor lidt fast hakket avocado
1 stor fast tomat hakket
1 jalapeno hakket
1/2 medium løg hakket
1 drys salt
1 spske. lemon juice
1 spske. cilantro
Ingredienser:
3 dl langkornet ris
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
6 dl vand eller fiskebouillon
1 spsk. salt
1/2 laurbærblad
1/2 g safran eller gurkemeje
1 stegt kylling eller kanin
250 gr magert svinekød i terninger
200 gr chorizopølse
1 rød peberfrugt
200 g frosne rejer (eller passende mængde store tigerrejer)
125 g frosne ærter
250 g muslinger fra dåse
2 tomater
1/2 tsk. cayennepeber
1 citron
Ingredienser:
500 g. pillede rejer
Kryddersmør
50 g. smør
1-2 fed hvidløg
3 spsk. hakket persille
1 spsk. konc. tomatpure
citronsagt
salt
lidt cayennepeber
Rasp
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 25 min.
800 g okseinderlår
1 løg
1 rødløg
1 rød peber
1 grøn peber
150 g kidneybønner
150 g brune bønner
2 tsk chilipulver
2 tsk cumino (stødt spidskommen)
2 tsk oregano
1 tsk jalapeno chili
1 boullionterning (Maggi’s mexicanske)
500 g flåede tomater
salt, peber, laurbærblade
Ingredienser:
1 dåse flåede tomater (groft hakkede)
1 fed hvidløg
6-10 skiver syltede jalapenos (grønne chilli)
½ løg i tern
salt
peber
størk chilli pulver ( efter behag)
Ingredienser:
600 g. oksekød i tern (tykkam)
200 g. løg i tern
1 fed hvidløg
½ dåse tomatpure
Paprika
Salt
Peber
6 store kartofler
Vand
3 porre
6 bladselleri
Ingredienser:
2 spsk. smør.
500g. hakket oksekød.
1 stort hakket løg.
1 ds. jalapeno dean dip.
1 ps. taco eller chilli krydderimix.
1 ds. flåede tomater.
1 ds. hakket grøn chili.
1 tsk. salt.
4 dl. groft revet ost, evt. hollandsk Gouda.
2 dl. hytteost.
1 æg.
1 pk. taco shells eller nachips.
Ingredienser:
1 friskslagtet kylling på mindst 1 kg.
Olie.
Salt og friskkværnet peber.
Endvidere:
1 dl. olie eller 100 g. smør.
4-5 HELE hvidløg (dvs. ca. 40 fed hvis der bruges friskhøstede, eller 30 hvis der bruges hvdløg fra fletning.
6 chalotteløg eller 3 alm.
Krydderurtebuket (timian, persille og esdragon).
Salt og friskkværnet peber.
Ingredienser:
2 spsk. olivenolie eller majsolie.
900 g. hakket oksekød.
1 finthakket løg.
2 hakkede fed hvidløg.
2 spiseæbler.
450 flåede hakkede tomater.
3 afdryppede syltede jalapeno chilier uden kerner og hakkede.
1½ dl. rosiner.
1/4 tsk. stødt kanel.
1/4 tsk. stødt spidskommen.
Salt og friskkværnet peber.
Til Pynt:
1 spsk. smør.
25 g. mandelsplitter.
Tortilla chips som tilbehør.
Ingredienser:
½ kg hakket oksekød'2 store løg
40 g margarine eller olie
2 fed hvidløg
1 da koncentreret tomatpure
salt/peber
1 tsk sukker
1 tsk rosmarin
3/4 kg kartofler
1 aubergine
2 æg
1 dl mælk
reven ost efter behag
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time og 45 min. alt
500 gr. hakket oksekød
3 skiver afskorpet brød
2 dl. mælk
1 æg
1 tsk. groft salt
peber
1 tsk. oregano
fyld:
1 stort hk. zittauerløg
3 spsk. frisk persille
100 gr. mild ost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: kr. 40
500 gr. pasta
2 dåser tun
1 fed hvidløg
2 dåser flåede tomater
basilikum, gerne frisk
oregano
1 stk. frisk chili med kerner
Ingredienser:
1 kg løg, fintskåret
4 spsk. olivenolie
3-4 basilikumblade skåret i stykker
1 1/2 ltr. hønsebouillon
100 gr. grønne bønner
2 gulerødder, i skiver
1 stængel bladselleri, i skiver
hvidvin, tør
reven parmesanost
salt og peber
4 skiver landbrød, ristet
Ingredienser:
8 skinkesnitzler
50 gr. rosiner
50 gr. pinjekerner
2 fed hvidløg
1 kvist frisk salvie
100 gr. smør
1/2 dl. jomfruolivenolie
salt og peber
Balsamico-eddike
1 gl. kraftig rødvin
1 tsk. konc. tomatpuré
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min+ovntid
Pris: 150 kr.
3/4 kg skrællede kartofler i tyndeskiver,
2 hakkede løg,
½ kg hakket oksekød,
2 spsk olie,
2 fed knust hvidløg,
2 spsk koncentreret tomatpuré,
1 ds flådede tomater,
1 dl bouillon,
2 tsk oregano,
1 spsk hakket frisk basilikum,
1/4 tsk kanel,
salt& peber
Ostesauce:
50 g smør,
5 spsk hvedemel,
½ l mælk,
75 g reven ost,
3 æg,
1 tsk salt,
hvid peber,
reven muskatnød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 minutter
Pris: 25
200 ml. græsk yoghurt
1 stort fed hvidløg (2 mellem)
1 agurk
salt & peber
Ingredienser:
6 hele kyllingelår
2 løg
lidt smør
1 1/2 spsk. paprika edelsüss
ca. 2 dl. hønsesuppe eller vand
1 hk. tomat
1 hk. grøn peber
2 spsk. mel
1/4 ltr. creme fraiche 18%
salt
Ingredienser:
Marinade:
700 gr. Kylling
2 spsk sesamolie(mørk)
2 spsk. Majs olie
60 gr. Tør sherry
2 spsk. Citron saft
1½ spsk presset hvidløg
1½ spsk presset frisk ingefær
¼ tsk. Salt
¼ peber
lidt tabasco
Sauce:
4 tsk. Majsolie
2 tsk. Sesam olie (mørk)
125 gr. Fint hakket rødløg
2 spsk. Presset hvidløg
1 tsk. Frisk presset ingefær
1 spsk rødvins eddike
1 spsk. Brun sukker
80 gr. Peanut butter
½tsk. Stødt koriander
3 spsk. Ketchup
3 spsk. Soya sauce
1 spsk. Citronsaft
½ tsk. Peber
lidt Tabasco
8o gr. Vand
½ tsk gurkemeje
Ingredienser:
1 kylling 1200g.
2 spsk. klaret smør
1 løg skåret i tynde skiver
3 fed hvidløg finthakket
1 tsk.ingefær finthakket
1tsk.chillipulver
1 tsk.korianderpulver
1 tsk.gurkemejepulver
1 tsk.hele spidskommensfrø
1 dl. græsk youghurt
salt efter smag
1/2 tsk. sort peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
500 gr. lever i tern
2 løg i skiver
mel
salt og peber
bechamelsovs
smør
mel
mælk
reven muskat nød
spaghetti
Ingredienser:
400 g magert svinekød
1 spsk. olie
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
sauce:
1 spsk. sukker
2 spsk. sojasauce
1 spsk. tør sherry
2 spsk. cider eller vineddike
2 spsk. tomatpuré
1 fed knust hvidløg
Ingredienser:
170 g kylling
125 g græsk youghurt
2 fed hvidløg (knust)
1 spsk citronsaft
1 spsk eddike
1 tsk ingefær (frisk eller tørret)
tandoori krydderi (10 g)
salt og peber
Ingredienser:
1/4 hakket oksekød
1/4 hakket svinekød
1 mellemstort hakket løg
1 fed knust hvidløg
2 dl rasp
1 æg
1 dl bouillon
1 tsk salt
peber
1 tsk timian
1 spsk rasp
2-3 spsk olie
Til sky:
1 dl bouillon
½-1 dl fløde
Tilbehør:
kartofler, waldorfsalat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1/2 time
olivenolie
1 stort løg
3 fed hvidløg
6-8 tynde skiver kalkunbryst(schnitzler)
6-8 skiver parmaskinke el.lign.
frisk salvie
1 glas tør hvidvin
1 spsk. grøn madagascarpeber (på glas el.dåse)
1/4 l hønsebouillon
1 dl kaffefløde
maizena, salt og peber
Ingredienser:
600 g skinkeschnitzler
2 spsk olie
1 spsk honning
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk mel
lidt reven appelsin og citronskal
1 spsk friskreven ingefær eller 1 tsk stødt
1 dl appelsinsaft
1 dl lys bouillon
1 dl creme fraich
salt og peber
Tilbehør:
Hakket persille
spinatris
Ingredienser:
200 g Lange Thai bønner ”Tur fak jaau” (Shop Asia)
1 spsk vegetabilsk olie ”Nam Man” (Shop Asia)
3 fed hakket hvidløg ”Gai tirm” (Shop Asia)
250 g tyndstegsbøf i tynde skiver ”Nyer”
30 friske Hellig basilikum blade ”Bai ka pau” (Shop Asia)
2 spsk fiskesauce ”Nam Ba” (Shop Asia)
2 spsk vand ”Nam”
3- 4 friske røde chili ”Piki nue” (Shop Asia)
Ingredienser:
4 stk. kylling brystfileter i strimler uden skind og ben ”Gai”
2 te ske vegetabilsk olie ”Nam Man” (Shop Asia)
2 stilke hakket citrongræs ”Da kai” (Shop Asia)
1¼ dl kokosmælk ”Nam ma pao” (Shop Asia)
2 spise ske limesaft ”Nam ma nau” (Shop Asia)
3 spise ske snittet, frisk basilikum ”Hor la pau” (Shop Asia)
3 spise ske sød Thai chili sauce ”Nam diim gai” (Shop Asia)
6 forårsløg i skrå skiver ”Don horm” (Shop Asia)
2 spise ske hakket, frisk koriander ”Pak Tie” (Shop Asia)
Ingredienser:
Lyn stegt Broccoli blade, gulerødder, Lange thai bønner, hvidløg og bønnespirer.
6 stilke Broccoli blade (Shop Asia)
2 store gulerødder
200 g Lange thai bønner (Shop Asia)
1 spsk. vegetabilsk olie (Shop Asia)
3 fed hakket hvidløg (Shop Asia)
125 g bønnespirer (Shop Asia)
2 spsk østerssauce (Shop Asia)
1 spsk vand
1 tsk Kokos sukker (Shop Asia)
Ingredienser:
1,2 l kokosmælk = 3 dåser ”Nam Ma Pao” (Shop Asia)
1 stort, hakket løg ”huam huar jaai”
2 stilke fint snittet citrongræs ”Da kai” (Shop Asia)
1 brev Tom Ka Paste (Shop Asia)
2 cm skriveskåret , skrællet, frisk Galanga ”Kaar” (Shop Asia)
2 udkernede, røde chili ”Prik dang” (Shop Asia)
250 g udbenede kyllingelår eller brystfilet
2 spsk hakket, frisk koriander ”Paktie” (Shop Asia)
Ingredienser:
1 kg kylling delt i over- og underlår ”Gai”
1 hakket løg ”Hourm hur jari”
½ l kokosmælk ”Nam ma pao” (Shop Asia)
4 tørrede kaffir limeblade ”Bai ma guut” (Shop Asia)
2 cm hakket frisk ingefær rod ”Kiing” (Shop Asia)
1 hakket grøn chili ”Piki nue” (Shop Asia)
2 spsk limejuice ”Nam nar mare naou” (Shop Asia)
2 spsk fiskesauce ”nam baa” (Shop Asia)
2 teske. Kokossukker ” Nam darn biip” (Shop Asia)
50 g grofthakkede usaltede jordnødder ”Tuur” (Shop Asia)
Ingredienser:
1 kg spareribs af svinekød
Sur & sød sauce:
½ agurk
1 hakket løg
¾ dl purerede eller siede dåsetomater
2 spise ske vegetabilsk olie (Shop Asia)
2 spise ske fiskesauce (Shop Asia)
1 spise ske risvins eddike (Shop Asia)
2 spise ske kokos sukker (Shop Asia)
½ hakket rød chili (Shop Asia)
Ingredienser:
400 g kalvelever
2-4 spsk mel
2 mellemstore løg
olivenolie til stegning
1 1/2 dl hvidvin
1 bundt hakket persille
salt
friskkværnet sort peber
evt. 100 gr. champignions skåret i kvarte
Brede båndpasta (pappardelle)
Ingredienser:
Peberfrugter i alle de farver, man har lyst til.
Ingredienser:
200 g rejer
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1½ dl. piskefløde
¾ dl. tør hvidvin
salt og hvid peber
cayennepeber
1 tsk. tomatpuré
6 spsk. reven ost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min
4-6 rødspættefiléter
1 glas tør hvidvin
1 dåse hakkede tomater
1/4 l piskefløde
200g grønlandske rejer
200 g champignons i papirtynde skiver
olivenolie
1 bdt persille
1/2 citron
mel,salt hvid peber
Ingredienser:
Salsa:
1 l. Flåede tomater.
2 stk. Finthakket rødløg
2 tsk. Knust hvidløg
1 stk. Finthakket grøn peber
1 tsk. Koriander (friskhakket ell. Pulver)
2 spsk. Chili – evt. Grøn
---------------
xx dl. Fløde
xx g. Kyllingebryst
---------------
Ingredienser:
- 350 g hvedemel og 125 g boghvedemel
- 20 g gør
- 3 dl mælk
- 3 æg
- 50 g smør
- 1 spsk. olie
- salt
Ingredienser:
BUCATINI AI FRUTTI DI MARE
Makaroni med havets frugter
Ingredienser
400 g bucatino-spaghetti = makaroni
1 dåse flåede tomater - (mere om tomater >>)
350 g di moscardini-små blæksprutter
350 g di vongole-venusmuslinger
50 g hakket løg
Jomfru olivenolie
Hvidløg
Persille
Basilikum
Laurbærblad
Hvidvin
Salt og peber
Ingredienser:
Karrydjævle
Kinesisk, Lam
lammekød
hvidkål
skalotteløg
hvidløg
ingefær
gul ingefær
blå ingefær
frisk rød og grøn chili
kartofler
gulerødder
tørret chilipulver
kasavanød
sukker
salt
eddike
olie
vand
Ingredienser:
kylling
yoghurt
citron
salt
peber
Tandoori-mix
det tredie krydderi
olie
Ingredienser:
1/2 løg
1 lille Gulerod
400 g kalvelever
salt
sort Kværnepeber
1 1/2 dl piskefløde
1 æg
purløg
lidt Svinefedt
Ingredienser:
Pris: kr.50-75
1 pk. Karolines karrysuppe
En lille bøtte rejer
Lidt persille eller koriander
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
400 g kyllinge strimler
1 spsk. soya
1 tsk ingefaer
1/2 tsk. cayennepeber
1/2 tsk. friskkvaernet sort peber
1 rod, 1 gul og 1 gron peberfrugt
1 tsks. sesamolie
2 dl honsebouillon
3 spsk. hoisinsauce eller chilisauce
1 spsk. maizenamel
Ingredienser:
16 muslinger i skal
250 g rensede blæksprutter (Shop Asia)
1 spsk vegetabilsk olie (Shop Asia)
2 fed hakket hvidløg (Shop Asia)
6 snittede forårsløg (Shop Asia)
20 friske basilikum blade (Shop Asia)
2 spsk fiskesauce (Shop Asia)
1 spsk soja sauce (Shop Asia)
1 hakket, rød eller grøn chili (Shop Asia)
1 spsk palme sukker (Shop Asia)
200 g rå kæmperejer uden skal (Shop Asia)
Ingredienser:
1 stor kylling
2-3 zitauerløg
Marinade:
3,0 dl soyasauce
1,5 dl citronsaft
0,5 tsk sukker
4-5 laurbærblade
2 fed knust hvidløg
1/4 tsk stødt peber
Ingredienser:
500 gr. hakket okse el. kalkunkød.
2 store løg
stor dåse tomat pasta ca 50 gr.
1 dåse hakkede tomater.
3 store gulerødder
1/2 liter Mornay sauce
olie
lasgneplader
oregano
Piri piri (chili)
basilikum
boullion terning
rødvin
(Evt. 250 gr friske champignon, 1 Squash, revet mozzerala)