Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1½ time
til 4 pers.
500 g flæskefars (8-10 % fedt)
1 æg
1 hakket løg
1½ dl rasp
2 dl vand eller minimælk.
1-2 fed hvidløg
salt - peber - revet muskatnød - knor aroma.
lidt madolie til formen
2 store porrer -salt
Ingredienser:
Pris: kr.Billig
1 Mørkt rugbrød. 1 Hvidtøl. Sukker. Vand. Piskefløde.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15+ovntid
til 1 stk.
½ dl. Olie
100g. sukker,
2 æg,
350g moset banan,
150g havregryn,
150g hvede mel,
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver,
½ tsk. salt
2 tsk. vanillesukker
½ dl. mælk
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
500 g. hakket oksekød
5 spsk. rasp
2 æg
2 fintrevne løg
1 dåse tomatpuré
1 tsk. allehånde
hakket persille
½ revet selleri
salt og peber
lidt smør/margarine
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3
Rugbrød
Andebryst
Rødkålssalat
Smør
Mayonaise
Salt
Peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 1 brødform ca. 2 liter
260g Hvedemel
1 tsk. Natron
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Salt
150g Marabou chokolade (Mælkechokolade)
100g Valnødder
125g Usaltet smør, stuetemperatur (Rød LURPAK)
2½dl Sukker
2 æg Str. Large
2½ Mosede bananer
2 spsk. Citronsaft/appelsinsaft
1 stang Vanilie (korn fra den)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 2 timer
Pris: kr.Billig
300 g Majsmel. 300 g Durum. 400 g Hvedemel. 1 pk. Gær.1 tsk. Salt. 1 tsk. Sukker. 7 dl. Lunken vand.
Ingredienser:
1 hvidkålshoved
1 passende stykke røget flæsk/bacon
ca. 75 g. sukker
75 g. magarine
salt
rugbrød
smør
sennep
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
Rester af toastbrød eller franskbrød. Hvidløg. Olie. Salt. Oregano.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
50 g. gær
6 dl. lunken vand
2 spsk. rapsolie
1 tsk. kryddersalt
1 tsk. rørsukker
2 spsk tørrede pulveriserede brændenældeblade
2 spsk. tørret sort tang
600 - 650 g. økologisk hvede eller speltmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ialt ca. 120
til ca. 16 stk.
2 spsk. olie
4 dl. vand
1 dl. A38 (eller andet surmælksprodukt)
25 g. gær
2 tsk. groft salt
2 tsk. sukker (eller honning)
1 dl. solsikkekerner, ristet på pande og grovhakket
50 g. fuldkornshvedemel
650 g. hvedemel
Pensling: sammenpisket æg
Pynt: Lidt af de hakkede solsikkekerner
Ingredienser:
Oksefars
salt -peber
1 løg
1 tomat
2 skiver ost
1 skive toast brød
Ingredienser:
100 g speltmel eller fuldkornshvedemel blandet med lidt hvedemel
100 g havregryn
140 g frø (græskar, sesam, hørfrø)
3 dl danskvand
1 tsk salt
2-3 spsk olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
Pris: kr.Billig
500 -700 g Hakket svinekød max.10% .1 Løg. 1-2 Æg, lidt Mælk. 3-4 Revet gulerødder.2dl. mel.1-2 pakker Bacon. Salt & peber.
Bagekartofler .Smør Til kartoflen. Salat . Tomater. Majs. Agurk. Peberfrugt. Hvidløgdressing -1/2 l Cremefraise .1-2 fed Hvidløg. Heinzketchup..Salt & peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 ½ time
til 4 prs.
Farsbrødet:
ca. 400 g. flæskefars
1-1½ tsk. salt
1 æg
3 spsk. rasp
½tsk. karry
½ tsk.tørret timian
peber
1 lille løg grovhakket
1 gulerod groftrevet
1 skive selleri groftrevet
ca. 1 dl. mælk eller vand
4-8 skiver bacon
Stuvet hvidkål:
½ hvidkål snittet
½ l. mælk
4 spsk. mel
ca. 15 g. margarine
salt, peber og lidt revet muskatnød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 ½ time
til 4 prs.
400-500 g. magert hakket kalv og flæsk.
1-1½ dl. kogte kolde ris.
1 dl. rasp.
1 æg.
½-1 tsk. merian.
½-1 tsk. rosmarin
2 tsk.groft salt.
Friskkværnet peber.
½-1 dl. vand evt. lidt mere( til passende konsistens)
Til pynt:
Græskarkærner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4
500 g. hakket kalv og flæsk
1½ dl. Rasp
1½ dl. Mælk
1 æg
1 finthakket løg
1 pakke cocktailpølser eller 2-3 wienerpølser skåret i samme længde
Salt og peber
Hvis du ønsker sovs:
2 dl mælk
2 dl bouillon
2 tsk. Maizena
½ spsk. Ribsgele
Salt og peber
Evt. fløde
Kulør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10+hævetid/ovntid
Pris: 10 kr.
til 1 stort brød
25 gr gær
6,25 dl vand
1 spsk salt
2 tsk. honning
l kg hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15min + hævetid og ovntid
til 2 stk
5 dl mælk
50 g gær
75 g smør
2 tsk salt
1 tsk sukker
10-15g bageenzym
ca 800-900 g mel
Æg til pensling
evt. birkes
Ingredienser:
til 2 brød
1000 g mel
6 dl vand eller mælk
50 g gær
2 tsk. Salt
80 gr. magarine
2 tsk. Sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 165
til 1 Brød
5.9 g Tørgær (en halv pose).
Ca. 125 g 40´ varmt vand.
1 tsk mørk sirup.
250 g Hvedemel 12% protein.
!------------BLAND TIL DEJ----------!
6-8 g salt.
25 g Blødt smør.
Ingredienser:
til 2 stk.
1/4 l mælk
½ pk. gær
½ spsk. sukker
1 tsk. salt
450 g hvedemel
25 g smør eller olie.
Ingredienser:
Ingredienser: 100 g margarine
1½ liter væske (skummet-let-sødmælk-vand -fløde) bland hvad du lige har.
50 g gær
1 tsk sukker
500 g Durumhvedemel
ca. 1½ kg hvedemel
4-5 tsk salt
Ingredienser:
til 4
Til surdejen:
10 gr. gær
4 dl lunken vand
250 gr. mel
Til dejen:
2 dl. lunken vand
20 gr. salt
750 gr. mel (cirka)
Der er forskel på mel og hvor meget væske det kan opsuge.
1 æg
Ingredienser:
til 16 stk.
500 g. mel
1 tsk. salt
20 g. sukker
1 dl. vand
1½ dl. mælk
25 g. gær
75 g. margarine
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15+hævetid+ovntid
Pris: 50kr.
til 30-40
½ l lunken vand
½ pose tørgær
1 spsk flydende honning
1 tsk salt
1 æg
1 spsk fiberhusk til bagning (vigtig for fugtigheden)
5 dl daggammel rest af "Den flade maves grød" fra Aurion
300 g majsmel
ca. 500 g boghvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 timer 15
Pris: kr.Billig
til 2 Brød
ca.500 Gram Hvedemel. 500 g Grahamsmel. 2 spsk. Honning. 50 g Gær. 7 dl. Lunken vand. 2 tsk. Salt. Sesam til drys. Olie til pensling.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 12-60 timer
til 2 brød
Ca. 1,5 liter kærnemælk eller andet surmælksprodukt
45 g. havsalt
450 g. skårne rugkerner
340 g. hørfrø
225 g. solsikkefrø
175 g. sesamfrø
350 g. fuldkornshvedemel
400 g. rugmel
75 g. malet/blendet mørkt bagemalt
ca. 100 g. surdej
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 3 timer
til 30-35 stk.
50 g. margarine
3 dl. vand
2 dl. A38
25 g. gær
½ spsk. sukker
2 tsk. groft salt
4 fed knust hvidløg
1 spsk. tørret oregano
200 g. fuldkornshvedemel
100 g. groft rugmel
ca. 450 g. hvedemel
sammenpisket æg til pensling
tørret oregano til drys
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
1 kg. hakket oksekød
en dusk bredbladet persille
2 fede hvidløg
1 æg
1 dåse feta
lidt mel
lidt mælk
evt. bacon
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 2 timer inkl. hævetid
til 2 brød
50 g. gær
2 dl. lunkent vand
1 dl oliemarg. eller 100 g. marg.
½l. græsk yoghurt (valgfri fedtprocent)
2 tsk. salt
1 tsk sukker
ca 1 kg mel
( som madbrød -- lidt soltørrede tomater hviløg og stenfri oliven)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50 min.
Pris: billig
til 1 pers.
Uhm, jeg elsker denne lækre gulerodssuppe. Den smager super godt også kan du næsten ikke finde noget der er både billigere, nemmere og sundere. Rigtig god om vinteren, når det kniber med at få varmen.
100 gr. kartofler i skiver
300 gr. gulerødder i skiver
125 gr. løg i skiver
50 gr. ost
30 gr. brød
1 boullion terning
salt og pepper
Ingredienser:
400 ml. vand
2 tsk. tør gær eller 25 g. gær
750 Gram. hvedemel
2 1/2 tsk salt
1 spsk. olivenolie
1 tak. honning
Ingredienser:
til 2 stk brød
ca. 1 kg hvedemel
6 dl mælk
50 g margarine (evt. oliemargarine)
50 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
Ingredienser:
3 dl vand
50 g gær
6 dl hvedemel
2 dl grahamsmel
1 ts salt
3 ss olie
Ingredienser:
til ca. 30
800 g. mel
1 pk. gær
3,5 dl mælk
60 gr. smør eller vegetabilsk olie
60 gr. sukker eller honning
1 tsk salt
1 æg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 14
200 g. marcipan
150 g. mørkchokolade
Ingredienser:
500 g. udblødte kikærter
3 fed hvidløg
2 dl. olivenolie
2-3 dl vand
1 frisk rød chili
salt og peber efter smag
2 tsk. stødt spidskommen
saften af 1-2 citroner
evt. tahin (sesampasta) efter smag
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10
til 4 pers.
2 Flute
1 fed Hvidløg
20 g. smeltet smør
Ost
evt. Oregano
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Rimelig
1/2 kg Torskerogn. Citron. Mayonaise.Rugbrød. Smør.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 8 stk
2-3 pk. røget laks
Fyldet:
2 dl cremefraise 18%
1 pk. Philadelphia flødeost
3 stk. rød peberfrugt
1 bundt purløg
1 aml. løg
1 rødløg
(brug evt. 1 fed hvidløg)
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
til 3 stk
stegt laks 1 stk. (fx. fra dagen før)
Dild
1 tomat
Ærter efter ønske (helst friske)
Salt/peber
Spinat, En håndfuld
2 spsk mayonaise
Lidt Citron
Rugbrød 3 stk.
Smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5 min. max
Pris: 10-20 kr.
til 1
1 flüte ca. 30 cm.
Spegepølse
1 æg (hårdkogt)
Leverpostej / Paté
Hamburryg / rullepølse
Remoulade
Italiensk salat
Cherry tomat
ristede løg
Miracle Whip
Purløg / karse
1 stribe bacon (steges let)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10
1kg mel.7dl.vand.10g gær. 1spsk.honning.2spsksalt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min +8 timer
til 20-24 stk
Grunddej:
½ l lunkent vand
25 g gær
2 spsk. Olie
2 spsk. Salt
100 g durum
50 g sukker
800 g hvedemel
Evt op til 2½ dl ekstra vand.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30+ovntid
Pris: 60kr.
til 30
5 dl. mælk
50g gær
½ g safran
1 knivspids kardemomme
200g smør
ca. 1 kg mel
1 dl sukker
½ tsk salt
2 æg
evt. rosiner ( selvom de traditionelt ikke skal i bollerne)
pynt:
æg til pensling
korender el. rosiner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 50kr.
til 2
100g kogte og marinerede tigerrejer
1 moden avocado
½ bakke babyleafs (salat)
100g cherrytomater
1/4 agurk
1 bundt purløg
1dl hjemmelavet pesto
4 skiver rugbrød fra et nybagt rugbrød
smør til brødet
Ingredienser:
til 17 stk.
50 g Smeltet margarine
2 dl. Mælk
50 g Gær
2 Æg
2½ tsk. Salt
1½ tsk. Oregano
100 g fintrevet gulerod
Ca. 500 g Hvedemel
Ingredienser:
til 4-6 pers.
50 g. gær
2 dl. olie ( rasp)
4 dl lunkent vand
1 spsk. paprika som krydderi
2 dl. havregryn
1 tsk. salt
mel efter behov.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 4 t. hæve tid.
Pris: 20 kr.
til 20 stk.
25 g. gær,
½ l. lunken vand,
ca. 1 kg hvedemel,
50 g soltørrede tomater,
lidt frisk basilikum,
2 spsk. rosmarin, frisk el. tørret
3-4 fed hvidløg,
½-1 dl. olivenolie,
flagesalt eller anden gourmet salt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr.Billig
700 g Mel. 300 g Majsmel. 7dl. Vand. 1tsk.Salt. 1 tsk. Sukker. 1 pk. Gær.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25
100 gram groftmalet majsmel
1 ½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
4 tsk. smeltet smør/margarine
2 dl. yoghurt
2 dl. majskorn
evt. 2 tsk. finthakket chili
1 sammenpisket æg.
Ingredienser:
til 2 stk
400 g marcipan
200 g pistaciemasse
100 g blød nougat
Overtrækschokolade
Ingredienser:
til 6 pers.
500 g. flæskefars
1 æg
1 løg
2 fed hvidløg
3 skiver tørt franskbrød
1 1/2 dl. fløde eller mælk
2 store spsk. soltørrede tomater
2 store spsk. jalapenos fra glas
2 tsk. spidskommen (med top)
ca. 3 spsk. hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 16 stk.
300 g. mel
100 g. smør eller margarine
1 spsk. sukker
1 æg
50 g. gær
½ tsk. salt
1 dl. mælk
Til pensling og pynt:
1 sammenpisket æg og birkes
Ingredienser:
til 16 stk.
4 dl lunkent vand
50 g gær
1 1/2 tsk salt
75 g. magarine
1 æg
125 g grahamsmel
ca. 500 g hvedemel
1 æg til pensling
Drys:
Græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø eller birkes.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 5
1½ dl. mælk. 150 g. yoghurt. 2. tsk sukker. 20 g gær. 2 spsk. olie. 1 æg. ½ tsk. salt. 350 g hvedemel. 50 hvid hvede mel. 100g grahamsmel. 1 tsk bagepulver. olivenolie.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 8
Naanbrød
25 gr. gær
1 dl. vand
1 tsk sukker
450 gr. hvedemel
100 gr. havregryn
1½ tsk salt
250 gr yoghurt naturel
50 gr olie
1 stk æg
2 spsk. sesamfrø
3 fed presset hvidløg
1 tsk oregano
Kyllingesalat
250 gr. fromage frais eller kvarg
125 gr. mayo
500 gr. stegt eller kogt kylling i tern
1 tsk karry
1 tsk løgpulver
1 tsk peberblanding
1-2 tsk salt
Ingredienser:
til efter behov
Pitabrød
frisk spinat
revet ost
cherrytomater
1 glas rød pesto
squash (eller agurk)
lidt oregano
Ingredienser:
til 3 personer
3 skiver ciabattabrød
100g gorgonzola
30g hakkede hasselnødder
3 små kviste frisk timian
Kategorier med brugernes forslag og favoritter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i Brød opskrifter
Ingredienser:
Pris: ca. 15,-
til ca. 10 pers.
1000 gr. Mel
6 dl. Halv mælk/Vand
1 tsk. salt
50 gr. Gær
30 g. smør kan blandes i hvis man vil have en lidt mere lækker dej.
Ingredienser:
til 2 brød
1000 g mel
6 dl vand eller mælk
50 g gær
2 tsk. Salt
80 gr. magarine
2 tsk. Sukker
Ingredienser:
til 1
4 Skiver Italiensk Landbrød
2 Store eller 3 små Tomater
1 Løg
2-3 Fed Hvidløg
Frisk Basilikum
Oliven Olie
Parmasan ost
Tomatpurè
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 4 t. hæve tid.
Pris: 20 kr.
til 20 stk.
25 g. gær,
½ l. lunken vand,
ca. 1 kg hvedemel,
50 g soltørrede tomater,
lidt frisk basilikum,
2 spsk. rosmarin, frisk el. tørret
3-4 fed hvidløg,
½-1 dl. olivenolie,
flagesalt eller anden gourmet salt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 40 stk.
ca. 40 sfeeha:
½ pk. Gær
2 ½ dl. Lunkent vand
1 1/2 dl. Olie
ca. 500 g. Hvedemel
1 tsk. Salt
2 spsk. Sukker
1 ds. Hk. Tomater
1 stort løg
1 rød chili (evt. ½ hvis man ikke kan li det alt for stærkt)
500 g. Fedtfattig oksefars
salt og peber
(evt. lidt pinjekerner ristet på en tør pande)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 16 stk.
300 g. mel
100 g. smør eller margarine
1 spsk. sukker
1 æg
50 g. gær
½ tsk. salt
1 dl. mælk
Til pensling og pynt:
1 sammenpisket æg og birkes
Ingredienser:
3 dl vand
50 g gær
6 dl hvedemel
2 dl grahamsmel
1 ts salt
3 ss olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 1½ time
til 4 pers.
500 g flæskefars (8-10 % fedt)
1 æg
1 hakket løg
1½ dl rasp
2 dl vand eller minimælk.
1-2 fed hvidløg
salt - peber - revet muskatnød - knor aroma.
lidt madolie til formen
2 store porrer -salt
Ingredienser:
til 17 stk.
50 g Smeltet margarine
2 dl. Mælk
50 g Gær
2 Æg
2½ tsk. Salt
1½ tsk. Oregano
100 g fintrevet gulerod
Ca. 500 g Hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: flere dage
til 2 stk
Surdej 1: (den rigtige, den uden gær)
2 dl kærnemælk
1 spsk groft salt
2 dl groft rugmel
Massen røres sammen til en rugbrødslignende masse. Læg den i en skål og drys den godt med groft salt. Den skal være helt dækket. Dæk yderligere spanden med plastfolie.
Sæt spanden oven på det varmeste sted i køkkenet i 6-8 dage, afhængig af hvor surt du ønsker dit brød.
Surdej 2: (”snyde-metoden”, den korte vej med lidt gær)
5 g gær
2 dl lunkent vand
1 spsk salt
100 g groft rugmel.
Ingredienserne røres sammen til en tynd vælling. Hæld den over i en skål og dæk med plastfolie. Lad den stå på det varmeste sted i køkkenet i 48-60 timer. Det er vigtigt at dejen har skiftet farve (fra grå til lys gylden)
Opskrift på rugbrød: (2 store rugbrød)
2 dl surdej
2 ¼ l lunkent vand
1 spsk salt
1,3 l skårne rugkerner
2 dl sesamfrø
2 dl hørfrø/blå birkes
2 dl solsikkekerner
2,5 l groft rugmel
Alle Brød opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler opskrifter med Brød i kategorien Brød opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.