Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
1ds Tun. 1dl.Fløde. 1dl Rasp. 50g Hakket Champingoner. 1-2 Fed hvidløg. 2 Æg.Salt & peber.
Ingredienser:
til 4 pers.
350 g. kullerfillet (torsk kan også bruges)
havsalt
1 dl. olivenolie
saften af 2 lime
frisk koriander
sort, kværnet peber
Ingredienser:
15 Rødtungefiletter
Fars
600 g Hakket torsk
75 g Skallotteløg
1½ dl Mælk
3 dl Piskefløde
25 g Maizena
1 dl Hvidvin
600 g Hele fennikel
480 g Rød peberfrugt
Salt og Peber
Basillikum efer behag
Ingredienser:
til 6 pers.
1000 g torskfilet eller kullerfilet uden skind
½ liter mørkt øl eller vand
1½ tsk. bagepulver
1½ citron
225 g. hvedemel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60 min
til 4 personer
500 g. god lys fisk, evt. rødfisk
1 stk karolines mornaysauce
basilikum
1 stort løg i grove tern
10-15 cherrytomater
500g kartofler
salt, peber, cayennepeber
Ingredienser:
til 4
1 rød peperfrugt
2½ dl. creme fraiche (18%)
500 g. fiskefillet (torsk eller lyssej)
1 spsk. olie
salt, peper og persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 35
til 4
4 store Rødspættefiletter
1 æg
1 håndfuld rasp
salt og peber
1 lille pose små kartofler
1 bdt persille
4 dl mælk
1 bouillonterning
smør og mel
Citron
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
Fiskefileter. citroner. Remolade.Oliemagarine til stegning.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 60
Pris: middel
til 3-4 pers.
Farsen:
500 gr. Hakket fisk (feks. torsk og kuller)
1 stort løg
Frisk chili efter smag
salt/pepper
en skvæt danskvand
ca. 5 spise ske fulde mel, rasp eller havregryn
Persille Sovs:
en halv Liter skummetmælk
almindelig mel eller maizena
en stor håndfuld frisk persille
Salt/pepper
Andet:
100 gr. kartoffel pr. person
200 gr. gulerod pr. person
1 - 2 grønne pepperfrugter
et bundt forårsløg
2 citroner
Ingredienser:
til 4
1 pk. færdig fiskefars a' 500 gr.
200 gr. krebsehaler
citronsaft
bagepulver
Evt. frysetørret dild
Ingredienser:
200 g torskekød
salt
hvid peber
50 g fersk spæk hakket 2 gange
50 g hakket løg
magarine til stegning
2½ dl mælk
evt. 1-2 spsk. hvedemel.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: 250kr.
til 4
2 store hakkede løg
3 dåser flåede hakkede tomater,
600g frisk el. frossen spinat
200g friske lasagneplader
200g feta i tern
400g laks
500g rødspættefileter uden skind og ben
½ l. mornaysauce
evt. 100 g rejer el. krebsehaler til pynt.
100g reven ost
2 fed hakket hvidløg
3 spsk oregano
1 spsk honning
½ tsk.muskatnød
1/4 bouillonterning
olie
20g smør
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30-40
til 5 pers.
Citroncremesauce:
1 dl creme fraice 18%
Saften af ½ citron
Salt og peber
Dej til havrekiks:
75 g fint malet havregryn
75 g havregryn
75 g svinefedt
4 g tørgær
Lidt salt
Vand
250 g havtaske skåret til medaljoner (som mørbradbøf)
10 tynde skiver bacon
Salt og peber
Pynt:
5 dildkviste
Lidt rød kaviar
birkes
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. ½ time
til 2 prs.
2-4 portionsstykker af torskefilet eller lign.
1 stort løg i grove tern
ca. 2 spsk. olie
ca. 1 dl. hvidvin
ca. 1 dl. vand
salt og peber
ca. ½ bundt broccoli i små buketter
ca. ½ rød peberfrugt i tern
ca. 2½ dl. madlavningsfløde
ca. 1 tsk. tørret estragon eller "Dragon" fra Knorr
lidt sennep og citronsaft
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: 250 kr.
til 4
500g rødspættefilet
225g fersk laks
Saft fra en appelsin
500g gulerødder,
1 squash
½ knoldselleri
peberfrugtcreme:
2 store røde peberfrugter
3 spsk. olivenolie
1 tsk honning
1 tsk. paprika
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 8
450 gr. laks skået i små tern (andet fisk eller skalddyr kan også bruges)
1 dl. koldpresset olie
75 gram (rigtig) smør
½ dl. Cognac
½ fl. tør hvidvin
1/4 l. piskefløde
1 liter god fiskefond (evt. fra terning)
1 liter grøntsagsfond (evt. fra terning)
2 gulerødder
Det hvide af 2 porrer
3 fed hvidløg
¼ knoldselleri
3 laurbærblade
1 tsk oregano, tørret
1 spsk. paprika
1 dåse hakket tomater
Hjemmerevet god ost
1 Fenikkeltop (tyndestrimler)
1 dl. Perlebyg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 30
til 2 prs.
1 spsk. olie
½-1 tsk. Mild karry
3/4 dl løse ris
3/4 l fiskebouillon vand plus terning.
50 g friskost naturel light Fx Philadelphia
½ spsk. hvedemel
3/4 tsk. groft salt
friskkværnet peber
2 porrer i tynde ringe (ca. 150 - 200 g)
100 g torskefilet i mindre stykker
100 g pillede, kogte rejer
Ingredienser:
til ca. 6 pers.
½ kg hvidt fiskefars----(torsk eller. lign)
½ kg. rødt fiskefars-- (laks eller ørred)
2 æg----et æg til hver portion.
en buket broccoli
200 g. rejer
en dåse asparges
sovs...
ca. 40 g. marg.
ca.--5 spsk. mel
1dl. fløde (9 %)
vand fra broccoli
bouillion
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 55
til 4 pers.
500 g. kogte skalrejer
4 kogte jomfruhummere
20 friske blåmuslinger
1 lille løg, hakket, 1 lille gulerod i skiver
1 spsk. smør, 5 dl. vand, 1/2 fennikel i tynde skiver
2 dl. tør hvidvin, 1/2 porre i skiver
1 spsk. smør, 1 fiskebouillonterning
3 dl. piskefløde
salt, 1 nip cayennepeber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 4 prs.
400-600 g. filet af torsk eller lignende.
1 pakke bacon i skiver
lidt olie til pensling
Marinade:
1 økologosk citron (saften og den revne skal)
2 spsk. olie
½ tsk. tørret dild
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½ time
til 2 stk.
2 ørreder (ca 400 g. pr. stk.)
1 citron
et lille bundt dild
et bundt persille
lidt smør
salt
evt. et blandet fiskekryd.
et stykke staniol
madolie .
tilbehør:
1 kg. nye vaskede kartofler.
200 -250 g. champignon
2-3 snackpeber.
½ aubergine
lidt olivenolie
persille.
salt , peber -knorr-grillkryderi.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4
4 fileter á 150-200 g
1 bundt bredbladet persille
1 økologisk citron
Ingredienser:
4 past æggeblommer
1 1/2 dl. citronsaft
1/2 tsk saft
1/4 tsk hvid peber
250 gr smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60-90
til 2 pers.
4 magre fiskefileter. Eks. japansk ising el. torsk
300g spinat, frosset el. frisk
1 lille løg
1 rulle butterdej
2dl (hjemmelavet) bechamel sauce
100g revet stærk ost
Salt
Peber
Ingredienser:
til 6 pers.
375 gr. havkat filet
2½ dl. piskefløde
2 æg
250 gr. laks skåret i strimler
Sauce:
2 skalotteløg
1 spsk. hvidvins eddike
5 dl fiskefond
4 dl piskefløde
1 bundt dild
Citronsaft
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Pris: kr.95
til 4
Sauce:
3 Stk. Tomater.
1 Stk. Rødløg.
½ L. Fløde.
1 Plante basilikum (Normal størelse)
Kød:
1 Stk. Lakse filet.
100 G. Rejer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
Laks.Træspyd. Hvidløgs. salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 35-40
Pris: kr.Rimelig
Laksebøffer. Bacon. Revet ost.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
Laksefilere.Tomater. Forårsløg.Salt,peber. citronsaft...
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
til 24 stk
24 Muffinsforme. Olie. 3 Plader Frisk butterdej. 300 g Røget laks. 3 dl. Cremefraise 18 %. 6 Æg. 1 Rødløg.1 Bundt dild. Peber og lidt salt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 45 min.
til 6-10 forme
300 g laksekød
lidt salt
peber
1/4 tsk. revet muskatnød
2 æggehvider
3 dl piske-- eller madlavningsfløde
100 g friske spinatblade
smør til formene
dressing:
1 dl græsk yoghurt
2 spsk. hakket dild
1 tsk. dijonsennep
salt og peber
lidt blandet salat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 30 min.
til 2 pers.
en flået rokkevinge ca. ½ kg.
smørklatter
salt
peber
citronsaft
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 30 min.
til 2 pers.
2 pangasiusfileter ca. 300 g. ialt
2 skiver laksefilet - uden skind og ben ca. 200 g.
madolie til ovnfast fad
fiskekryderi - eller dild
lidt citronsaft.
salt peber
2 springløg
1 dl fløde (evt fløde 9 %)
1 dl fiskefond (evt fra terning)
evt . lys sovsejævner -hvis man ønsker en lidt tykkere sovs.
6 store rejer til pynt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
Pris: kr.50
til 4 pers.
4 pangasiusfileter eller anden fiskefilet
1 spsk. olivenolie
1 hk. løg
1 finthk. fed hvidløg
1 ps. optøet hel spinat(hvis den ikke er optøet kan den optøs på panden)
1 tsk tørret timian
½ citron
salt og peber
serranoskinke eller parmaskinke til at dække de 4 fileter
Evt. lidt revet parmesan
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
Rejer,Chilli.Hvidløg.Salat. Citron. Cherrytomater.salt & peber. Oliemagarine.
Dressing.. Evt. Min den røde dressing..
Ingredienser:
til 4
600 gr.Saltvandsfisk(F.eks.kulmule, torsk, sej eller issing.)
2 Æg 60 gr. Røget spæk estragon Smør til stegning vand salt 50 gr. skalotteløg 1 spsk creme fraise 38% salt peber rosenkål smør.
Tomatsky:
500 gr. Godt modne tomater 1 spskf kapers lidt olivenolie friskkværnet hvid peber 50 gr. skalotteløg 1 fed hvidløg 1/4 dl. estragoneddike
Ingredienser:
til 6 pers.
10 spsk. mayonnaise (gerne hjemmelavet)
2 spsk. yoghurt eller creme fraise
5 spsk. hakkede kapers
5 spsk hakkede cornichoner
3 spsk hakket persille
2 spsk Hakket purløg
1½ spsk. dijonsennep
2 spsk finthakket løg
Salt
Peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 30 min.
til 2 prs.
2 skrubber
1 sammenpisket æg
rasp
salt og peber
Til pynt (og smag) juliennestrimlet citronskal
1 porre i tynde strimler
1 gulerod i tynde strimler
1 løg i tynde halve ringe
1 fed fintsnittet hvidløg
ca. 2 spsk. olivenolie
½ tsk. tørret timian
½-1 spsk. citronsaft
salt og peber og evt. et nip sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 15 min.
til forr. 4 pers.
8 æg
4 spsk. fløde (madlavningsfløde)
4 spsk. aspargesvand ( fra dåse eller glas)
salt-- peber
8 skiver røget ørred (eller laks)
200 g. pæne rejer
et glas (en dåse) asparges
frisk dild
en citron
evt. tomater og agurk til pynt
et flutes
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca ½ time
til 2 pers.
3-4 fjæsingfileter
mad olie
lidt citronsaft
salt.
---
½ pose orientals wok mix (250 g.)
lidt madolie
lidt sød chilisovs
kartofler-
evt. lidt smørsovs.
purløg til pynt.
Ingredienser:
til 2
2 skiver toastbrød
smør
2-4 panerede fiskefiletter
2 gode håndfulde rejer
asparges
salat til pynt
citron -agurk -dild - kaviar -tomatbåd
thousand island dressing
olie til stegning/friterering
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10-15 min.
til til 10 tatelet.
10 gode tarteletter eller skaller
1 dåse asparges
1 dåse fiskeboller
300-400 g. rejer
40 g. margarine
5 spsk. mel
2 dl aspargesvand (fra dåse)
2 dl fløde
2 dl.bouillon
salt
peber
paprika
pynt:
nogle af rejerne gemmes til pynt evt. persilleduske og små tomater
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 75
Pris: kr.Billig
3 ds Tun. 800 g Kogte kartofler. 2 Bæger Hytteost. 1 Løg. 1 tsk Karry. 3 Æg. Salt & peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
til 6-8 personer
2 ds. Tun i vand . 200g Blødt smør. 1-2 dl Cremefraise 18%. 2 tsk. Citronsaft. Smag til med Groft salt & Friskkværnet peber.Pynt citron skiver & brønkarse..
Ingredienser:
2 ds. tun i vand
1 løg
saft af 1 hel citron
ca. 1 spsk. mayonaise
2 stilke bladselleri
salt-peber
8 æg
8 skiver toastbrød.
Ingredienser:
(4 pers.)
"Coleslaw"
3 groftrevne gulerødder (ca. 250 g)
250 g fintsnittet hvidkål
4 dl YOGGI yoghurt med appelsin
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
Fiskefrikadeller
½ kg torskefileter
½ tsk groft salt
2 spsk fintrevet zittauerløg
1¼ dl kartoffelmel (ca. 85 g)
2 æg str. mellem
½-1 dl minimælk
Friskkværnet peber
10 g smør
2 spsk vindruekerneolie
Tilbehør: Kog 1 kg kartofler - vendt i grofthakket bredbladet persille
Ingredienser:
til 4 pers.
1 ds. ( 400 gr. ) syltede abrikoser
1 dl. fiskesuppe/fond/bouillon
3 spsk. sirup
2 spsk. citronsaft
10 gr. frisk ingefær, revet
Ingredienser:
bagekartofler ca 1-2 per. person.
rejer
aspers
musllinger
tun(i dåse)
dressing(fx. tomat el. hvidløg man kan også bruge salat dressinger)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 4 prs.
800 gr fiskefilet f.eks. kulmule, brosme, kuller, torsk, sej eller rødfisk
Urtecrumble:
1 fed hvidløg
50 gr blødt smør
En håndfuld hakket persille
2 skiver hvidt brød uden skorpe
Salt, peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50
til 6
800 g torskefilet
2 tsk salt
½ tsk peber
100 g smør
1 æggeblomme
2 spsk fint hakket persille
1½ dl smuldret hvidt brød
2½ dl tør hvidvin
3 tomater
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30-40
Pris: kr.Billig
Blæksprutteringe. Citron.Salat. Agurk.Tomater.Rødløg.
Dressing: Cremefraise 18% . Hvidløg. Salt & peber.
Ingredienser:
til 4
20-24 jomfruhummerhaler (evt. det dobbelte)
fiskebouillon (fx Touch & Taste fiskefond)
1 tsk tomatpure
2½ dl tør hvidvin
1 knsp chili pure
1½ dl creme fraiche 38%
salt & peber
1 håndfuld groft hakkede hasselnøddekerner
lidt fint salat
evt. kørvel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
400 gr rejer
400 gr (rød-)fiskefilet
1 spsk olivenolie
1 hakket rødløg
2 fed presset hvidløg
1 spsk oregano
1-2 spsk finthakket chili
6-7 dl fiskebouillon
1 spsk tomatkoncentrat
skal og saft fra ½ lime
3 dl kokosmælk
salt og peber
2 spsk finthakket peberfrugt
2 spsk finthakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 4
4 friske grønne chile som serrano eller jalapeño som er noget stærk, for meget mild smag chile anahaim og california og lidt stærkere Guajillo, New Mexico og Hatch Green Chiles og Chilaca og Pasilla Green Chiles vælg selv.
2 tomatillos grønne eller violet (dåse tomatillos er også velegnet og skal ikke ristes, de kommes drænet direkte i blender/foodprocessor)
0,6 dl eddike
1 spsk. limesaft
3 spsk. madolie
1 løg
2 fed hvidløg
½ bundt koriander
1 tsk. salt
1 tsk. stødt sort peber
2 tsk. revet piloncillo eller brunt rørsukker
1/2 tsk. stødt spids kommen
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10
1 dl groft havsalt (0,5 dl. bordsalt)
0,8 dl. paprika
0,8 dl. sort peber (friskkværnet er bedst)
0,6 dl. granuleret tørret hvidløgsflager
0,6 dl. løg pulver
3 spsk. hvid peber
3 spsk. cayennepeber
2 spsk. tørret timian
2 spsk. tørret basilikum
1 spsk. tørret oregano
Ingredienser:
Pris: kr.20-25
til 20 stk.
1/2 dl. vand
50 g. mel
4 tsk. vaniliesukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 - 40
til 4
lidt olie
2 spsk tørret dild
1 bundt purløg
3 dl halvtør hvidvin
2 tsk citron eller limesaft
1/2 fiske boullion
1/4 l piskefløde
Rørsukker
1 bundt frisk dild
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5 min.
til 4 pers.
1 dl. yoghurt naturel
1 spsk. tomatpure
2 tsk. sød chilisauce
1 tsk. paprika
1/2 tsk. bordsalt
1/2 tsk. peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50 min.
til 4 pers.
500 g konkyliepasta
2-3 spsk. let olivenolie
4 forårsløg, fintskårne
1 lille chili, finthakket
500 g rå alm. rejer, pillede
250 g kammuslinger, halverede
15 g koriander, friskhakket
0,6 dl limesaft
2 spsk. sød chilisauce
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. sesamolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 6-8
1/4 rødkål
2 store gulerødder
1 løg,
1 lille dåse ananas
100 g. ærter dåse
2 spsk. lime saft,
½ dl. mayonnaise
1 dl. yoghurt
1 spsk. sennep
1 tsk. cayennepeber
Ananas juice efter din smag
1 tsk. salt, peber.