Ingredienser:
til 1 lagkage
Kakaobunde:
100 g blød smør
250 g sukker (3 dl)
2 æg
225 g mel (3 ¾ dl)
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanille
2 spsk. kakao
2 dl mælk
Banan-abrikos fyld:
¼ l piskefløde
2 dl abrikosmarmelade
3 bananer i skiver
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 8
3store æg(eller 4små)
2dl sukker
2dl mel
1½tsk vanille
1½tsk bagepulver
2spsk Kakao
1dl flydende margarine
100g mørk chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 6-8 pers
150 g sukker
3 æggehvider
150 g hakkede mandler
3 dl piskefløde
3 æggeblommer
150 g sukker
2 Daim á 50 gram
Ingredienser:
Bund:
70 g magarine
100 g melis
150 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
4 æggeblommer
5 spsk. mælk
Marengs:
4 æggehvider
2 kopper melis
Fyld:
En halv liter fløde
1 dåse ananas
1 plade chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
125g smør
½ kop sukker (thekop)
3 æggeblommer
5 spskf. kaffefløde
1½ teskf. bagepulver
1 kop mel
3 hvider
9 spskf. sukker
Ingredienser:
til 8
3 lagkagebunde (hjemmelavet)
½ liter piskefløde
2 past. æggebommer
1 past. æggehvide
3 spsk. sukker
250 gr. friske jordbær
Ingredienser:
til 12 pers.
1 l. piskefløde
6 små bægre pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. vanille
sukker efter smag
3 store spsk.jordbærsyltetøj
1/2 dl marsala likør eller sherry/portvin
75 g. hk. nødder
2 daim stænger
2 rand/is forme
Chokoladekringler & stjernefrugt til pynt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10
Bund:
1 pakke TUC
100g hasselnødder
2 dl sukker
3 piskede æggehvider
1 teskef. bagepulver
Fyld:
2 æggeblommer
3 teskef. vanilje
1/4 l piskefløde
3 skefulde flourmelis
Ingredienser:
til 1 lagkage
Fyld:
½ liter piske fløde
500 g. friske jordbær
250 g. marcipan
Evt. Knuste Makroner
Lagkage creme:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizena
2½ dl mælk
½ tsk vanillesukker
Lagkagebunde:
100 g blød smør
100 g. mørkchokolade (20g. Til pynt)
250 g sukker
2 æg
2 dl mælk
225 g mel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
Ingredienser:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizena
2½ dl mælk
½ tsk vanillesukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
til 1 stor
1 pk. lagkage bunde
bananer
ananas
kagecreme:
Sødmælk
Piskefløde
Pålægschokolade
Chokoladespåner eller andet pynt
lys & flag
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 dag+½ time
Marengsbunde:
4 æggehvider
180 g sukker
125 g mandler
Mousse til fyld
200 g mørk chokolade(toms guldbarre er en o.k. kvalitet uden kunstige smagsstoffer og en rimelig kakaoprocent)
4 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk sukker
reven skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
2 pasteuriserede æggehvider
2½ dl flødeskum
frugt til pynt:
250 g jordbær
2 appelsiner i fileter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time + ovntid
til 12
Bunde 3 stk. 100 g smuttede mandler 7 æggeblommer 1 dl sukker 125g mel 1 tsk bagepulver 7 æggehvider 25 g smør til at smøre bagepapiret med. ½ dl. Madeira til at dryppe på bundene.
Hindbærmakron fyld:
250 g frosne hindbær
100 g makroner
2,5 dl Piskefløde 38%
Citroncreme:
200g Cremefraiche 38%
25 g flormelis
kornene fra 1 vaniljestænger
2 spsk citronskal
½ dl Madeira
evt.Marcipanovertræk
400 g overtræksmarcipan
Citroncreme:
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 120
til 10
Fragilitébunde:
225 g kogte smuttede mandler
300 g flormelis
9 æggehvider
Hvid chokolademousse:
250 g hvid chokolade
6 blade husblas
4 spsk. fløde
3 dl. græskyoghurt 10%
8 pastauriserede æggehvider
1 spsk. sukker
2,5 dl. piskefløde
1000 g blandede bær fx hindbær, solbær, blåbær og brombær (både til at lægge i kagen og til pynt)
1 stk. Overtræksmarcipan på rulle fra Odensemarcipan til lagkager.
Ingredienser:
Hvid brownie:
250 g smør
400 g Hvid Chokolade
6 æg
600 g sukker
kornene af en vaniljestang
300 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
150 g valnødder groft hakkede
evt. 50 g friske hindbær (blandes i sammen med valnødderne)
KARAMELMOUSSE
5 blade husblas
5 dl piskefløde
110 g sukker
60 g vand
4 stk. pasteuriserede æggeblommer
Lakridslag
1 blad husblas
1 dl fløde
4 tsk. lakridspulver
Pynt:
Glaceret valnødder
Små Hvid chokolade stykker
Karamelpynt (sukker varmes op i en tykbundet gryde og når det er karamel farve laves pynt med en ske på bagsiden af bagepapir)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ?
til 6-8
3 Lagkagebunde(kan evt laves selv)
Fyld:
300-350g friske Jordbær
3 bananer
100g chokolade
Råcreme:
3 dl Fløde
3 æggeblommer
1 1/2 dl sukker
1/2 tsk vanilie sukker
Pynt:
et par store flotte jordbær
ca.3 dl pisket fløde
Lidt råcreme
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 25 min.
Pris: Billigt
til 4 bunde
4 æg
3 dl sukker
1,5 dl mel
1,5 dl kartoffelmel
1 dl vand
2 tsk. vanillie
2 tsk bagepulver
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 5-6 pers/ 12 pers
5-6 pers:
150g mel
150g smør
150g sukker
3 æg
½ tsk bagepulver
½ tsk vanillesukker
12 pers.
350g mel
350g smør
350g sukker
7 æg
1 stor tsk bagepulver
1 stor tsk. vanilie
Ingredienser:
Marengsbunde:
4 æggehvider
125 gram sukker
75 gram mørk chokolade
Fyld:
Kornene af 1 stang vanillie eller vanillesukker
2½ dl fløde
2½ dl cremefraiche 38%
3 spsk flormelis
Ingredienser:
Marengsbundene;
4 æggehvider
75g sukker
75g mandler
1 spsk. kartoffelmel
Fyldet;
¼ dl fløde
2½dl creme fraiche
4 æbler (eller anden frisk eller henkogt frugt)
Evt. knuste makroner, hakkede nødder eller hakket chokolade
Karamelsauce; (evt dobbelt portion)
¼ dl fløde
4-5 spsk. sirup
100g flormelis
1½ spsk. vanilliesukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Lagkagebund:
2 æg
100g sukker
75g nøddekerner
1 spskf. kartoffelmel
1 spskf. mel
1 teskf. bagepulver
Fyld:
4 dl piskefløde
1 dåse mandariner
50-75g mørk chokolade
Pynt:
ca. 200g marcipan
kakao
Ingredienser:
til ca. 12 pers.
12 æg
6 dl. sukker
4 spsk. vand
200 g. hvedemel
200 g. kartoffelmel
2 tsk bagepulver
creme fyld: 1/2 l. piskefløde
1 tsk vanillesukker
3 spsk. jordbærmarmelade
dekorfondant fra www.kagebutikken.dk
marcipan roser og blade, også fra kagebutikken, hvis ikke man selv kan lave dem.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 timer
til 10
BUNDE
100 g pasteuriserede æggeblommer
70 g sukker
1 tsk. bagepulver
100 g mel
200 pasteuriserede æggehvider
50 g mandler
HINDBÆRFROMAGE
200 g hindbær vælg mellem friske bær eller optøede
50 g flormelis
5 dl piskefløde
1/2 stk. vaniljestang
5 blade husblas
Chokolademousse:
2 blade husblas
200 g mælkechokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
3 dl piskefløde
¼ tsk. salt
Pynt:
50 stk mini Kitkat (2 ps med 18 stk dobbeltkitkat i hver, fås i Lidl og måske Føtex og Kvickly)
5 poser M&Ms chokolade pastiller eller kopi M&Ms pastiller lagt farvesorteret som en målskive i farverve: Brun, rød,gul, blå og grøn.
Ingredienser:
til 12 stk.
Bunde 3 stk.
100 g smuttede mandler
7 æggeblommer
1 dl sukker
125g mel
1 tsk bagepulver
7 æggehvider
25 g smør til at smøre bagepapiret med.
½ dl. Madeira til at dryppe på bundene.
Nougatinefyld:
100 g hasselnøddekerner
300 g sukker
2,5 dl piskefløde til creme
Pynt:
2,5 dl fløde til afpyntning (hvis du pynter hele kagen med det.
Gem halvdelen af nougatineknasen til pynt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min + 4 timer
til 4-6 pers
250 g digestive kiks
90 g smør, smeltet
fyld:
12 blade husblas
kold vand
500 g flødeost (gerne light)
¾ dl citronsaft
1 ¼ dl sukker
3 dl piskefløde
250 g frosne hindbær
2 spsk. Sukker (ekstra)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 80
til 10
BUND
150 g Digestive-kiks
3 spsk sukker
75 g smør
FYLD
600 g Flødeost
1.25 dl sukker
1.5 spsk hvedemel
1 spsk vanillesukker
1.5 dl creme fraiche
4 stk æg
PYNT
1 dl sukker
0.5 dl vand
2 breve husblas
350 g kirsebær, udkernede
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 1 kage
6 æg, delte
250 g sukker
180 g mel, sigtet
1½ tsk. Bagepulver
Ingredienser:
til 10 personer
4 ds. tun i vand
3 dl fløde
3 dl cremefraiche
1 ml. str. løg
10 blade husblas
saft af 2 citroner
ca. 150 g. rød rogn/kaviar
salt & peber
100 g. rejer til topping
Icebergsalat til bund
Citroner, cherrytomater, rejer, agurk til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 1 lagkage
1-2 plader Aero-chokolade (kan fås på Færøerne, men også i England)
1/4 l fløde
1 pk. lagkagebunde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15min
til 1
3 lagkage bunde
FYLD:
2,5dl piskeflæde
4 ananas ringe
Pynt:
flødeskum
ananas
Ingredienser:
3 lagkagebunde
6 blade husblas
1 dl appelsinsaft
2 spsk citronsaft
2 pasteuriserede æg
1 tsk revet skald af en usprøjtet appelsin
4 spsk sukker
3 dl piskefløde
Pynt: 2 dl piskefløde, chokoladekringler
Ingredienser:
til 8-10 personer
Kakaobunde:
100 g blødt smør
250 g sukker (ca. 3 dl)
2 æg
225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 spsk kakao
2 dl mælk
Bananfyld:
¼ liter piskefløde
2 dl abrikosmarmelade
3 bananer i skiver
Pynt: Revet chokolade.
Bagetid: ca. 50 min. ved 175°.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10
til 1 kage
1 pk. mørk lagkagebunde
3-5 bananer (alt efter hvor store de er)
1/4 l Flødeskum
Ingredienser:
til 8
3 lyse lagkagebunde
Fyld
¼ liter piskefløde
250 g abrikosmarmelade (ca. 2 dl)
3 bananer i skiver
Pynt:
hakket chokolade og hasselnødder
Ingredienser:
200g mørk chokolade.
3/4 l piskefløde
3 spsk flormelis
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
Pris: ca 50 kr.
3 stk lyse lagkage bunde
1/2 l Piskefløde
1/2 bøtte Nutella (eller bare smørrechokolade)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: 60 kr.
til 8-10
1 pk chokolade lagkagebunde
120 gr brun farin
½ l piskefløde
3 spsk kakao
Nødder (hassel- Valnød efter ønske)
100 gr mørk Chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
! pk. Chokolade bunde. 1/2 L piskefløde. Flourmelis. bage Kakao.Kokos
Ingredienser:
Dej:
100g hvedemel
2 spsk kakao
4 æg
150g sukker
fyld:
1/4 L piskefløde
100g god chokolade
Ingredienser:
til 8-12
125 g. blødt smør
125 g. sukker
2 æg
125 g. mel
2 spsk. cacao
50 g. hakket chokolade
1 tsk. bagepulver
2 spsk. mælk
1/2 l. fløde
4 stk. Toms cremeskildpadder
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 2 timer og 45
til 4-6 prs.
Bund:
3 æggehvider
150 g sukker
150 g smuttede mandler (blendes)
Is:
2 stk daim (á 28 g)
3 æggeblommer
½ dl sukker
3 dl piskefløde
Ingredienser:
til 8
Bunde:
4 æg
100 g sukker
50 g malede mandler
50 g malede hasselnødder
5½ spsk mel
Fyld:
100 g chokolade
3 dl piskefløde
Låg:
500 g marcipan
Rød frugtfarve
Flormelis
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ?
til 1 Lagkage
1 pk. Karen Volf Chokolagkagebunde.
Creme:
2 stk. Æggeblommer
2 stk. Æggehvider
2 spsk. Sukker
500 gr. Mascapone
2 cl. Kahlua
1 dl. Stærk kaffe
Pynt:
Mokkabønner
Kakao
Hvid chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5-10 min.
3 lagkagebunde
½ l. fløde
Frosne hindbær, som tøes op inden brug!
Sukker
Ingredienser:
til ca. 8 personer
3/4 kg frisk fiskefars
½ brev bagepulver
1 spsk smør
5 æggehvider
200 g mayonnaise
3 hårkogte æg
3 mellemstore tomater
1 dåse asparges-snitter
200 g pillede rejer
paprika
1 lille glas kaviar
karse
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
Bunde:
200 g nøddekerner
½ tsk bagepulver
4 æggehvider
2½ dl sukker
Fyld og pynt:
3 dl piskefløde
1 glas kirsebær i sukkerlage eller frosne, sukrede brombær
Ingredienser:
til 8-12
3 lagkagebunde
½ l piskefløde
2 past. æggebommer
1 past. æggehvide
3 spsk. sukker
3 spsk. abrikos/gulerods marmelade (den gamle fabrik)
glasur af flormeis og kakao
Ingredienser:
til 8-12
3 chokolade lagkagebunde
½ l piskefløde
2 past æggeblommer
1 past æggehvide
3 spsk sukker
1 spsk pulverkaffe
1 spsk varmt vand
Glasur af flormelis og kakao
4 appelsiner
2 spsk. cognac eller Grand Marnier
Ingredienser:
250 gr. margarine
200 gr. sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
150 gr. mel
3 stk bagepulver
MARENGSDEJ
4 æggehvider piskes meget stive
300 gra skker blandes i lidt efter lidt
2 tsk. vanillesukker
100 gr. nøddekerner
4 dl piskefløde
4 dl creme fraice
Frisk frugf efter egen smag. Smager utroligt godt, med jordbær, vindruer og banan. Men kun fantasien sætter grænser.
Ingredienser:
til 8 stk
3 hvide lagkagebunde
Fyld:
250 g frosne hindbær eller jordbær
2,50 dl piskefløde
2 spsk flormelis
lidt vaniljesukker
evt. knuste makroner
evt. friske bær
Pynt:
Lidt af fyldet, evt. friske bær
Glasur:
ca 250 g flormelis evt. med jordbærsmag
saft fra bærrene og evt. lidt vand
Ingredienser:
2 evt. 3 brune lagkagebunde
½l piskefløde
1 ps rutebiler
evt. chokolade drys eller lignende til pynt på toppen
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 dag+½ time
Bunde:
150 g sukker
4 små æg
75 g mel
75 g kartoffelmel
¾ tsk natron
Creme:
375 g græsk yoghurt (10%)
140 g flødeost naturel, gerne en ”light” version
6 spsk flormelis
6 spsk koncentreret hyldeblomst
2 blade husblas
Glasur:
100 g flormelis
2-3 spsk koncentreret hyldeblomst
Evt. en dråbe gul frugtfarve
Lidt koncentreret hyldeblomst til at stænke bundene med.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 4 timer
til 12 personer
For voksne:
Bunden:
3 æggehvider
150 g. sukker
150 g. smuttede, hakkede mandler.
Isen:
3 pastuiserede æggeblommer
1 dl. sukker
3 dl. fløde
120 g.daim
Børn:
Samme opskrift, uden bund og med smartis i stedet for daim.
Kan også laves med andre former for chokolade, prøv f.esk. med mint.
Eller frugtstykker, som ananas.
Ingredienser:
Marengsbunde:
4 æggehvider
200 g sukker
75 g hakkede nødder
Iscreme:
4 æggeblommer
125 g sukker
50 g hakkede nødder
25 g hakket chokolade
½ l piskefløde
Ingredienser:
Bund:
3 æggehvider
150 g. sukker
150 g. finthakkede mandler
Is:
3 æggeblommer
1 dl. sukker
3 dl. fløde
80 g. daim chokolade
Ingredienser:
til 6-8 personer
Parfarit-is:
4 pasteuriserede æggeblommer
125g sukker
korn fra 1 stang vanille
½ L piskefløde
Sorbet:
350g jordbær
85g sukker
Jordbærsauce:
250g jordbær
1 skrællet appelsin i mindre tern
2 spsk sukker
4 spsk orangelikør
Pynt: Jordbær eller appelsin
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca.6 timer
til 6 personer
Kokosis
½ liter Karoline's VanilleCreme
125 g fint rørsukker (ca. 1½ dl)
1 dåse kokosmælk (ca. 400 g)
½ dl friskpresset limesaft
Bunde
125 g smør
100 g meget grofthakkede, smuttede mandler
125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
1 spsk hvedemel
125 g kokosmel (ca. 3½ dl)
Bagt ananas
1 frisk ananas (ca. 1,6 kg)
3 spsk fint rørsukker
1 tsk fintrevet limeskal
1 spsk friskpresset limesaft
2 spsk hakkede friske citronmelisseblade
Pynt
friske citronmelisseblade
Bagetid for bunde: Ca. 5 min. ved 200°.
Bagetid for ananas: Ca. ½ time ved 200°.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 timer
til 8- 10 personer
Nøddebund
3 æggehvider (str. mellem)
150 g florsukker (ca. 3 dl)
100 g grofthakkede hasselnøddekerner
Chokoladeis
200 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
½ liter piskefløde
3 æggeblommer (str. mellem)
1 dl kaffelikør , fx kahlua
3 spsk florsukker
Chokoladespåner
50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
Pynt
guldstøv
Bagetid: Ca. 1 time og 50 min. ved 150°
Ingredienser:
Bunden:4 æggehvider
140 g florsukker
140 g kokosmel
Cremen:4 æggeblommer
60 g florsukker
100 g blødt smør
100 g smeltet chokolade
Ingredienser:
6 personer
BUND:
4 æggehvider
120 gr sukker
150 gr kokoskel
CREME:
4 æggeblommer
80 gr flormelis
80 gr smør el. margarine
100 gr chokolade