Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 ½ time
til 4 prs.
400-500 g. magert hakket kalv og flæsk.
1-1½ dl. kogte kolde ris.
1 dl. rasp.
1 æg.
½-1 tsk. merian.
½-1 tsk. rosmarin
2 tsk.groft salt.
Friskkværnet peber.
½-1 dl. vand evt. lidt mere( til passende konsistens)
Til pynt:
Græskarkærner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 3-4 prs.
1 stor svinemørbrad
1 fed hvidløg finthakket
ca. 2 spsk. grøn peber i små tern
ca. 2 spsk. rød peber i små tern
1 spsk. frisk rosmarin finthakket
1 spsk. olivenolie
salt og peber
6 skiver parmaskinke (ca. 70 g.)
fedtstof til stegning.
Sovs:
200-300 g. champignon i tynde skiver
3-4 dl. fløde
ca. 1 tsk. frisk rosmarin finthakket (mængde efter smag)
salt og peber
evt. lidt kyllingefond (fx. touch of taste)
Ingredienser:
1 stk kylling i stykker
4 dl ris
1 stk løg i tern
2 stk æbler tern
Olie
rosmarin
paprika
salt, peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 20 kr.
til 4
1 kg gulerødder
2 løg
3 spsk. frisk hakket rosmarin el. 1 tsk. tørret
15 gram smør til stegning
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2½-3 timer + trækketid
til ca. 4 prs.
1 nakkefilet ca. 1 kg.
Krydderblanding:
2 tsk. tørret rosmarin
2 tsk. tørret merian
1-1½ tsk. groft salt
peber
2 fed presset hvidløg
Til sovs:
ca. 100 g. champignon i skiver
1 løg i skiver
lidt fedtstof til svitsning
ca. ½ l fløde, mælk plus stegesky
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 45 min.
til 2-3 prs.
3oo g. oksefars
2 løg
2 gulerødder
ca. ½ gul og ½ grøn peberfrugt
1 dåse flåede tomater
1 lille dåse tomatpure
salt og peber
ca. 1 spsk. friskhakket rosmarin
ca. 1½-2 dl. friskhakket oregano
ca. ½ spsk. friskhakket citrontimian
ca. 2 spsk. olie.
Lidt friskhøvlet eller revet parmesanost til drys.
1 pakke frisk pasta.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 4 t. hæve tid.
Pris: 20 kr.
til 20 stk.
25 g. gær,
½ l. lunken vand,
ca. 1 kg hvedemel,
50 g soltørrede tomater,
lidt frisk basilikum,
2 spsk. rosmarin, frisk el. tørret
3-4 fed hvidløg,
½-1 dl. olivenolie,
flagesalt eller anden gourmet salt.
Ingredienser:
til 4 pers.
6 blade husblads
3 dl rosa grapesaft (2-3 store grapefrugter)
100 g sukker
1 1/2 spsk.finthakke frisk rosmarin
3,5 dl piskefløde
250 g fromage frais
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til ca. 4 prs.
400 g. flæskefars
2 æg
ca. 1 dl rasp (så farsen får en god fast konsistens)
ca. 100 g. brune champignon hakket groft
1 løg finthakket
½-1 dl. sorte oliven uden sten
ca. 50 g. ost i tern fx. feta.
1 spsk. frisk rosmarin finthakket
1 tsk. frisk timian finthakket
salt og peber
6 skiver seranoskinke (ca. 70 g.)
Ingredienser:
til 4 personer
400 gram rådyr i tern.
50 gram smør.
2-3 store løg.
Ca. 250 gram champignon.
1 spsk. friskhakket rosmarin.
1 spsk. æblegéle.
3 dl. halvtør hvidvin.
3 vildtfond.
2-3 dl. økologisk piskefløde.
1 spsk. majsstivelse.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
4 æg
200 g sukker
150 g smeltet smør
3 spsk friskhakket rosmarin
200 g mel
1 tsk bagepulver
reven skal og saft af en usprøjtet appelsin
Ingredienser:
600 gr. hakket kalv og flæsk
1 revet løg
1 spsk. skyllet rosmarinblade, hakket
2 æg
2 1/2 spsk. hvedemel
1/2 dl.minimælk
1 spsk. kalvefond
et nip groft salt - godt med kværnet peber
Ingredienser:
til 4 personer
ca 1 kg kalveklump eller bov
( få slagteren til at skære det ud så den kan rulles & bindes til en " roulade"
1 bundt salvie
1 bundt rosmarin
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
2 dl tør hvidvin
1 L kalvebouillon
10g kogt skinke
100g mild ost skåret i skiver
Bechamelsauce:
40g smør
20-25g mel
ca. ½ L mælk
½ tsk revet muskatnød
75g parmesanost
salt & Peber
Ingredienser:
til 4 personer
800 g havkat i filet, skåret i tern af ca 4x4 cm, ca. 6 stk. pr. person
10 tomater
2 bdt. rucola
8 grene rosmarin
2 små citroner
Olivenolie
4 skalotteløg
Sukker efter behov
Eddike, gerne æbleeddike, efter behov
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4-6
Ca. 1½ bagekartoffel pr. person
Ca. ½ tsk olivenolie pr. kartoffel
½ fed presset hvidløg pr. kartoffel
½ tsk rosmarin pr. kartoffel
Ca. ½ tsk salt pr. kartoffel
Peber
Hvidløgs-/chili-mayo:
1 dl. god mayo fra glas eller pose
2 fed presset hvidløg
1 tsk Sriracha eller sambal oelek)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min + stegetid
til 8-10 afh.af str
1 svinekam uden svær
salt og peber
stødt fennikel
1 fennikel i grove stykker
2 løg i både
2 stilke rosmarin
2 dl hvidvin
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4 personer
2 auberginer i skiver (ca. 600 g)
25 g smør eller andet fedtstof i 4 portioner
3 grofthakkede zittauerløg (ca. 175 g)
3 små knuste fed hvidløg
1½ spsk hakkede friske rosmarinblade
¼ tsk tørrede chiliflager
1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ tsk groft salt
600 g melede kartofler i tynde skiver
½ liter Karoline's Mild OsteSauce
3 spsk rasp
Hvidkålssalat
¾ liter fintsnittet hvidkål (ca. 300 g)
1 dl hakket bredbladet persille
½ dl ufarvet lagereddike
1 spsk sukker
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør
240 g groft brød
Bagetid: Ca. 55 min. ved 200°.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4 prs.
1 stor eller 2 små svinemørbrad
3 fed hvidløg
2-3 kviste rosmarin (½ tsk tørret)
lidt fedtstof til stegning
250 g. champignoner
2 dl bouillon
ca. 2-3 dl madlavningsfløde (mere hvis i elsker sovs)
salt og peber
Ingredienser:
til 4 personer
Til kalveårtunge:
750g kalvelårtunge
3 kviste rosmarin
1 citron
salt & Peber
stanniol
Til pinjekernepesto:
100g ristede pinjekerner
2 spsk olivenolie
1 citron, saft & skal
1 spsk akaciehonning
1 kg nye kartofler
Til rucolasalat:
4 bundter rucolasalat
100g tørrede tranebær
1 spsk olivenolie
1 spsk balsamico-eddike
1 tsk akaciehonning
1 tsk dijonsennep
salt & peber
Ingredienser:
300 gr. pizzamel
1 pk. tørgær
2 dl. vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt
5-6 kartofler skåret i helt tynde skiver
olivenolie
1 spsk. friskhakket rosmarinnåle
presset hvidløg
kværnet salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ½ time
til 4 personer
400 g kogte kastanier
1 tsk. frisk rosmarin
½ tsk st. kanel
200 g brun farin
1 tsk bagepulver
50 g blødt smør
3 æg
1 dl mascapone
1spsk. florsukker
½ stang vanille
2 dl sød mælk
100 g mørdej
100 g mørk chokolade
Græskarsorbet
100 g fransk græskar
10 g frisk ingefær
100 g rørsukker
3 dl orangesaft
1 spsk. glukose
1 stang kanel
5 dl vand
Ingredienser:
Til fire personer:
3-4 kylling fileter (afhængig af størrelse)
2 dåser tomater
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 spk rosmarin
(1 tern grøntsagsbullion) - Ikke altid nødvendig
½-1 dl Cremefine/madlavningsfløde
Salt og peber
Tørret chili
Sød paprika
Ingredienser:
til 4 personer
2 kyllinger
2 løg
1 kg kartofler
1½ tsk. salt
1 dl olie
½ spsk. kinesisk soya
ca. ½ tsk. rosmarin
Ingredienser:
til 4 personer
800g vaskede halverede baby kartofler
100g bacon i tern
100g grønne oliven uden sten
½ dl god olivenolie
salt og peber
4 stk kyllingebryst med skind
2 spsk smør
1 fed knust hvidløg
1 tsk frisk timian
havsalt og kværnet peber
Grøn salt:
frillice
raddichio
iceberg eller frisse salat
Drys med soltørrede tranebær, lidt hvis balasamico, oliveolie, salt og peber.
Ingredienser:
til 2
2 lamme culotter
1 bundt rosmarin
3 fed hvidløg
3ss olivenolie
salt og peber
Ingredienser:
til 4
1 lammekølle, ca 1 ¾ kg.
2 kviste frisk rosmarin eller 2 spsk rosmarinnåle
2 fed hvidløg
8 spsk olivenolie
Salt og peber
900 g kartofler, skåret i 2½ cm store tern
9 friske salvieblade, hakkede
1½ dl marsala
2.5 dl. kalve- eller hønsebouillon
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
50 g Gær. 8 spsk. Olie. 4 dl. Lunken vand. 2 tsk. Salt. Ca. 800 g Mel. Salt og rosmarin..
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 150
Pris: kr.200
til 8 stk
ca.1 kg pangasius filét
4-5 store porre
8 store tomater
5 stk forårsløg
100 gr. pinjekerner
ca.50 gr smør
frisk basillikum
raspolie
hvidløg
salt og peber
frisk chilli (pulver kan også bruges)
1,5 kg små kartofler
400 gr rejer
3 dl hvidvin
2,5 dl piskefløde
Ingredienser:
til 4 personer
400 g kalvekød i tynde strimler
1/2 finthakket chili
1/2 dl olivenolie
Salt og peber
2 grene rosmarin
2 løg
1 rødløg
1 gulerod
150 g fintstrimlet kål
1/2 dl yoghurt
1 tsk. spidskommen
1 fed revet hvidløg
Til pitabrød, ca. 8 stk.:
2 dl lunkent vand
20 g gær
5g salt
50 g majsmel
Resten alm. hvedemel
1 tsk hakket rosmarin
Ingredienser:
2 æg
3,5 dl rørsukker
5 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
2 tsk. vanillekorn, tørrede - eller svarende til korn fra 1-2 stænger vanille
2 mosede bananer
revet skal fra 2 ubehandlede appelsiner
saften far samme
ca. 5 dl hvedemel
1 dl Cheasy A38
1 dl skummetmælk
Lidt mørk chokolade med højt cacaoindhold smeltes i vandbad og stænkes hen over kagen.
Ingredienser:
til 3
5 dl vand
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk sirup
1 spsk tørret Rosmarin
2 fed hvidløg
2 dl hvedemel
ca. 4-5 dl grahamsmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ½ time
1 finthakket skalotteløg
10 g smør
2 dl rødvin
6 hvide peberkorn
1 tsk Frugtsukker
1 stilk persille
2–3 kviste frisk rosmarin
1/2 dl kalvefond
1/2 dl vand
1 tsk kartoffelmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4
500g kyllingfilet
2 friske rosmarinkviste
smør el. olie til stegning
salt & peber
Ingredienser:
til 6-8
1 lammekølle (ca 2kgm)
1/2 citron
1 håndfuld rosmarin,grofthakket
salt
1 fed hvidløg
olivien olie
nogle ekstra grene friske rosmarin
Ingredienser:
til 4 personer
800 g svinemørbrad
4 store tomater
600 g kartofler
3 grene rosmarin
3 fed hvidløg
12-16 store skalotteløg
1 dl fløde
Salt og peber
Ingredienser:
til ca. 4
(evt. sky fra det stegte kød)
2 1/2 dl. madfløde
2 dl. grøntsagsbouillon
jævning: mel eller maizena
1 tsk. tørret rosmarin
- eller anden foretrukken krydderi, evt. friskhakkede :-)
1 potte frisk persille
salt-peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10-15 minutter
2 store løg
en lille klat smør
1½ dl mælk ca.
½ pakke mæneutral flødeost (light eller ikke)
hønsebouillon
1-3 spsk tomatpuré (behøves ikke)
rosmarin efter smag (2-3 tsk)
1 dl whisky (efter smag)
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i rosmarin opskrifter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 4 t. hæve tid.
Pris: 20 kr.
til 20 stk.
25 g. gær,
½ l. lunken vand,
ca. 1 kg hvedemel,
50 g soltørrede tomater,
lidt frisk basilikum,
2 spsk. rosmarin, frisk el. tørret
3-4 fed hvidløg,
½-1 dl. olivenolie,
flagesalt eller anden gourmet salt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 3-4 prs.
1 stor svinemørbrad
1 fed hvidløg finthakket
ca. 2 spsk. grøn peber i små tern
ca. 2 spsk. rød peber i små tern
1 spsk. frisk rosmarin finthakket
1 spsk. olivenolie
salt og peber
6 skiver parmaskinke (ca. 70 g.)
fedtstof til stegning.
Sovs:
200-300 g. champignon i tynde skiver
3-4 dl. fløde
ca. 1 tsk. frisk rosmarin finthakket (mængde efter smag)
salt og peber
evt. lidt kyllingefond (fx. touch of taste)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2½-3 timer + trækketid
til ca. 4 prs.
1 nakkefilet ca. 1 kg.
Krydderblanding:
2 tsk. tørret rosmarin
2 tsk. tørret merian
1-1½ tsk. groft salt
peber
2 fed presset hvidløg
Til sovs:
ca. 100 g. champignon i skiver
1 løg i skiver
lidt fedtstof til svitsning
ca. ½ l fløde, mælk plus stegesky
Ingredienser:
til 6-8
1 lammekølle (ca 2kgm)
1/2 citron
1 håndfuld rosmarin,grofthakket
salt
1 fed hvidløg
olivien olie
nogle ekstra grene friske rosmarin
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 ½ time
til 4 prs.
400-500 g. magert hakket kalv og flæsk.
1-1½ dl. kogte kolde ris.
1 dl. rasp.
1 æg.
½-1 tsk. merian.
½-1 tsk. rosmarin
2 tsk.groft salt.
Friskkværnet peber.
½-1 dl. vand evt. lidt mere( til passende konsistens)
Til pynt:
Græskarkærner
Ingredienser:
til 4 personer
800g vaskede halverede baby kartofler
100g bacon i tern
100g grønne oliven uden sten
½ dl god olivenolie
salt og peber
4 stk kyllingebryst med skind
2 spsk smør
1 fed knust hvidløg
1 tsk frisk timian
havsalt og kværnet peber
Grøn salt:
frillice
raddichio
iceberg eller frisse salat
Drys med soltørrede tranebær, lidt hvis balasamico, oliveolie, salt og peber.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4 prs.
1 stor eller 2 små svinemørbrad
3 fed hvidløg
2-3 kviste rosmarin (½ tsk tørret)
lidt fedtstof til stegning
250 g. champignoner
2 dl bouillon
ca. 2-3 dl madlavningsfløde (mere hvis i elsker sovs)
salt og peber
Ingredienser:
til 4 personer
400 gram rådyr i tern.
50 gram smør.
2-3 store løg.
Ca. 250 gram champignon.
1 spsk. friskhakket rosmarin.
1 spsk. æblegéle.
3 dl. halvtør hvidvin.
3 vildtfond.
2-3 dl. økologisk piskefløde.
1 spsk. majsstivelse.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 45 min.
til 2-3 prs.
3oo g. oksefars
2 løg
2 gulerødder
ca. ½ gul og ½ grøn peberfrugt
1 dåse flåede tomater
1 lille dåse tomatpure
salt og peber
ca. 1 spsk. friskhakket rosmarin
ca. 1½-2 dl. friskhakket oregano
ca. ½ spsk. friskhakket citrontimian
ca. 2 spsk. olie.
Lidt friskhøvlet eller revet parmesanost til drys.
1 pakke frisk pasta.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 150
Pris: kr.200
til 8 stk
ca.1 kg pangasius filét
4-5 store porre
8 store tomater
5 stk forårsløg
100 gr. pinjekerner
ca.50 gr smør
frisk basillikum
raspolie
hvidløg
salt og peber
frisk chilli (pulver kan også bruges)
1,5 kg små kartofler
400 gr rejer
3 dl hvidvin
2,5 dl piskefløde
Alle rosmarin opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler opskrifter med rosmarin i kategorien rosmarin opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.