Ingredienser:
til 6 pers.
2-3 auberginer paneres i mælk og rasp/mel
olie - raps
450 g frossen helbladet spinat¨
ca. 2 spsk. smør
250 g. Hytteost
parmesan ca. 1 dl
1 æg
salt - peber
2 glas tomatsauce fra fakta (med basilikum) eller min hjemmelavede tomatsauce ca. 5-6 dl. Findes under mine opskrifter ;-)
en håndfuld revet ost
Oregano
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min
til 4 pers
800 g frossen spinat
1 løg, grofthakket
evt 1 fed hvidløg, presset
10 g smør
2 dl fløde
muskat, salt, peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
Pris: 50-85 kr.
til 2-3 pers
250g frisk pasta
225-260g laks
Sovs:
1 forårsløg
Citronpeper
Salt og peper efter smag
½ tsk oregano
1/4 del fløde
1-1½ spsk parmasan ost
Evt. spinat hvis man har lyst.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 t. inkl. ovn
til 4 pers.
1 helt kalkunbryst ca 800 g,
200 g hakket spinat,
100 g hakkede mandler,
100 g feta i tern 4 %,
2 fed hvidløg,
1 spsk pesto.
4 store gulerødder,
4 rødbeder,
100 g mandler,
1 spsk peanut butter,
12 kartofler,
½ l fromage frais 0,5%,
1 spsk tørret dild,
salt & peber
olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 5
100-150 g. frisk frossen spinat (hakket fint)
50-100 g. Philadelphia Flødeost eller andet mærke.
Salt efter smag
1 pk. Butterdej frisk
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60-90
til 2 pers.
4 magre fiskefileter. Eks. japansk ising el. torsk
300g spinat, frosset el. frisk
1 lille løg
1 rulle butterdej
2dl (hjemmelavet) bechamel sauce
100g revet stærk ost
Salt
Peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ?
til ?
3 stk fersk laksesteaks af 125 g.
3 plader butterdej
200 g. frisk spinat
½ kg. champignon
1/4 piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
1 pk. Indbagt laks med spinat.(kan købes i netto dybfrost pris. 39,95) Kartofler og hollandaise (knor) Salat.evt. min tyrkiske smager dejligt til eller kogte grøntsager.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4
1 kg Nye kartofler (Aspargeskartofler er fortrukket)
2,5 dl Creme Fraiche 18%
4 Spsk Ylette
1 Lime
3 Fed Hvidløg
1-3 Spsk Groft Revet Parmesan
10 Spinatblade
Groft salt, peber og paprika
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: 150kr.
til 4
Fisk:
800g Laks i skiver/stykker
2 pk. bacon
Grønsager:
1 ps. frisk el. frosen spinat
1 ps. frosne bønner
100g hasselnødder
Krydderurte mayo:
2 pastauriserede æggeblommer
1,5 dl rapsolie
citronsaft af ½ citron
1 fed presset hvidløg
½ tsk. honning
2-3 spsk.hakkede kryderurter basilikum.
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 45 min.
til 6-10 forme
300 g laksekød
lidt salt
peber
1/4 tsk. revet muskatnød
2 æggehvider
3 dl piske-- eller madlavningsfløde
100 g friske spinatblade
smør til formene
dressing:
1 dl græsk yoghurt
2 spsk. hakket dild
1 tsk. dijonsennep
salt og peber
lidt blandet salat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 8
Tærteform (min er 30 cm, med brug hvad du har. Husk at bruge mindre tærtefyld)
1 pk Grovtærtedej (hvis det skal være den hurtige og nemme version)
5 æg
500 ml Karolines 8% fløde
400 g frossen laks
1 ps optøet frossen spinat (drænet for al væde)
250 g Ricotta ost (fås i Kvickly, Super Best og Bilka)
Salt og peber
Ingredienser:
til efter behov
Pitabrød
frisk spinat
revet ost
cherrytomater
1 glas rød pesto
squash (eller agurk)
lidt oregano
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
Pris: kr.50
til 4 pers.
4 pangasiusfileter eller anden fiskefilet
1 spsk. olivenolie
1 hk. løg
1 finthk. fed hvidløg
1 ps. optøet hel spinat(hvis den ikke er optøet kan den optøs på panden)
1 tsk tørret timian
½ citron
salt og peber
serranoskinke eller parmaskinke til at dække de 4 fileter
Evt. lidt revet parmesan
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time plus hviletid.
til 4-6 prs.
50 g. margarine
1 dl. mel
2 dl. mælk
2 dl. fløde 13%
75 g. hakket spinat (dybfrost optøet)
1 tsk. urtesalt
½ tsk. bagepulver
3 æggeblommer
3 æggehvider
Fyld:
1 dl. cremefraiche
1 dl. mayonnaise
2 spsk. fintklippet dild
2 spsk. fintklippet purløg
200 g. rejer
Tilbehør:
citron
salat
dild
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 30 min.
Pris: billig
til 2-3 prs.
Ca. 250 g. frisk spinat (frosset helbladet kan bruges)
kødrester fx. skinke, røget kylling, hamburgerryg eller andet.
3 spsk. mel
4 dl. mælk
ca. 100 g. revet ost
2 tomater
salt peber og revet muskat.
Ingredienser:
Denne opskrift--er ment som en ide til hurtig "genvejsmad"
lidt røget lammekølle
flødestuvet spinat ( her færdigkøbt--frossen)
Fettuccine Roso--røde båndnudler
midelhavsspec.--(marinerede peber-hvidløg, oliven soltørrede tomater --kryd.)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: 50 kr.
til 4
1 pakke babyspinat
1 bundt brøndkarse
1 bundt radiser
2-3 avokadoer
olivenolie
æblecidereddike
lidt citronsaft til at dryppe på avokadoerne
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 2
Ca. 400 g. sphagetti
200-300 lufttørret skinke
1 dl. broccoli små buketter
1 dl. porre/forårsløg tyndt snittet
200 g. spinat frisk
2 spsk basilikum
2 spsk persille
3-4 hvidløg
250 g. flødeost naturel
smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 3-4
Dej:
120 g. mel
50 g. smør/margarine
¼ tsk. salt
½ dl. kærnemælk
Fyld:
2 løg
Hakket spinat (tages på slum)
1½ dl. mælk
2 æg
Revet ost
Salt og Peber
Revet muskatnød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
til 2
1 stor håndfuld frisk og skyllet spinat
2 kugler frossen spinat
½-1 moden avokado i tern
½ tsk vaniljepulver(ikke vaniljesukker)
revet citronskal fra en halv citron
1 tsk chiafrø
ca ½ l usødet mandelmælk
Evt. ½ frossen banan, hvis du ønsker den sødere.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
• Filodej ( 1-2 rulle(r) a 5 plader)
• 250g feta
• 2-3 æg
• ½kg Spinat
• Olivenolie (brugser selv alm.)
_____
• 2 æg
• ½ dl mælk
• ½ dl fløde
Ingredienser:
til 4-6 pers
45 g smør
2 spsk olivenolie
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg
220 g ris
7½ dl bouillon
800 g hakket spinat
4 æg, letpiskede
50 g parmessan, friskrevet
1 tsk peber
4 spsk rasp
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time plus hviletid
til ca. 10-12 prs.
450 g. hakket spinat (optøet)
6 æg (hviderne piskes)
2½ dl. piskefløde
salt og peber
rejemousse:
6 blade husblas
300 g. groft hakkede rejer
½ l. cremefraiche 18 %
2 spsk. sød chillisauce
1 spsk. frisk hakket dild
salt og peber
Til pynt:
rejer, citronskiver og dild.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time (plus 1 time til dejen at hvile)
Pris: rimelig
til 4 prs.
Dej:
1oog. margarine
150 g. hvedemel
50 g. rugmel
½ tsk. salt
3-4 spsk. koldt vand
Fyld:
200 g. løg
3oo g. hel spinat
100 g. fetaost i tern
2½ dl. cremefraiche 18 %
1 æg
1 knsp. revet muskatnød
150 g. revet cheddarost (halvdelen til at drysse over)
lidt fedtstof til svitsning
salt og peber efter smag
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 8-10 stk
Tortillas:
6 æg
200 g frisk spinat
1 dl kokosfibermel
85 g revet ost
lidt salt
Fyld:
8-10 skiver røget laks
1 pk. philadelphia friskost natural
100 g gram blandet snittet kålsalat (fx færdig pose fra Netto) eller frisk spinat.
½ bakke grofthakket bredbladet persille
2 avocadoer
Fyld:
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
1 ps. Hakket spinat (jeg bruger dybfrost)5-6 spsk. Mel.Vand. Mælk. Salt & peber. Oliemagarine.Lidt sukker .
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½ time
200 g kikærter , udblødte
500 g frisk spinat
1 ½ dl olivenolie
1 skive hvidt brød uden skorpe
4 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tørret rød chillipeber, smuldret
1 ½ tsk paprika, gerne den spanske søde røgede paprika
1 ½ spsk rødvinsbalsamico
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4-6 personer
1 pose babyspinatblade
1 lille bakke champignon
2 fed hvidløg
1 bakke bacon i tern
3-4 plader butterdej
Ingredienser:
2-3 dl Tyrkisk yougurt
1 pose babyspinat
1-2 fed knust hvidløg
Salt, peber, lidt sukker
Olivenolie
Ingredienser:
300 g butterdej eller usødet mørdej
Fyld:
7,5 dl broccoli suppleret med spinat (fx 5 dl broccoli og 2,5 dl spinat)
3 spsk olivenolie
2 fed knust hvidløg
1 mellemstort finthakket løg
salt, peber
Æggemasse:
3 æg
3 dl creme fraiche 18%
salt, peber
ca. 2,5 dl revet ost (emmentaler eller lignende)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 45 min.
til 4 personer
1½ kg kartofler
150 g hakket spinat
salt og peber
ca 2 spsk smør
mælk
2 hakkede løg
300 g bacon i skiver
Ingredienser:
til 4-6 pers
600 gr. hk. oksekød
250 gr. champignon i "tern"
olie til bruning
salt-peber
300-400 gr. frisk grofthakket spinat
smør
Bechamelsauce: Enten færdigkøbt eller
se opskrift under saucer
4-6 tomater i skiver
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 12 stk.
400 g. helbladet spinat (frost), 50 g. fetaost, 1 rød chili, 2 hårdkogte æg, salt/peber, evt. lidt revet muskatnød, 3 ark filodej, 1 tsk. raps- eller olivenolie
Ingredienser:
til 4
500 rødspættefilet
1 pose frossen spinat
1 spsk olie
1 spsk smør
5 revne gulerødder
1/4 l piskefløde
salt og peber
Ingredienser:
ca. 4 personer
Ca. 12 stk. lasagneplader
Fyld:
4oo g hakket fiskekød
1 lille finthakket løg
2oo g helbladet spinat
3 spsk. parmesanost
1/2 tsk salt
peber
Bechamelsauce:
25 g margarine
4 spsk mel
1/2 ltr. fiskebouillon
1/2 ltr. mælk
muskatnød
peber
2 spsk parmesanost til gratinering
Tilbehør:
Groft brød og grøn salat
Ingredienser:
til 8 stk
50g smør
4½ dl. vand
2 tsk sukker
2 tsk. groft salt
ca 650g durum mel
Fyld:
600g frisk eller frossen hel spinat
1 glas marnineret feta( ca 300g )
1 æg ( str. Mellem )
1 finthakket løg ( ca 50g )
50g spegeskinke i mindre stykker
Pensling:
2 tsk olie fra fetaen
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10
til 4 personer
500 gram spinat, dybfrossen
½ L piskefløde
salt
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½ time
til 4 personer
½ kg hakket svinekød
1 stort æg
1 stort fintrevet løg
1-2 fed presset hvidløg
½ tsk allehånde
½ tsk timian
3/4 dl væske (fx: bouillion, mælk, suppe)
1-1½ spsk mel
Salt og peber
10-15 kugler spinat (de frosne)
½ bæger hakket fetaost
Olie til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time i alt
til 4
1 finthakket løg
2 fed knust hvidløg
2 spsk smør
500 g frisk spinat
1 rød peber
200 g faste champignons
40 g polenta
1/2 dl frisk basilikum
3 hele æg, letpiskede
3 æggehvider, letpiskede
1 dl mælk
lidt salt og peber
ca. 50 g reven ost, fx parmesan. Bruges parmesan skal der ikke tilsættes så meget salt, da parmesan er meget salt i sig selv.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4 pers
fuldkornsspaghetti til 4 pers.
1 løg
2 fed hvidløg
1 peberfrugt
200 g. friske champignons
1 pk. skinke i strimler
1 pose spinat
2 dl hvidvin
2½ dl. madlavningsfløde
basilikum
olie
salt/peber
Ingredienser:
til 2
2 kyllingebrystfiletter
Fyld:
100g. helbladet spinat
2 fed hvidløg
Champignonsauce:
1 glas champignon
Mælk/fløde
Mel
Margarine
Ingredienser:
til 4 personer
4 bøftomater
olivenolie
2 spsk. solsikkekerner
1 alm. løg, (eller rødløg), finthakket
2-3 fed presset hvidløg
frisk spinat, hakket, kun bladene
grov salt og peber
frisk mozarella i skivet
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 timer
til 24 stk
4 dl mælk
50 g gær
150 g optøet, frossen helbladet spinat
250 g Cheasy Hytteost 1,5%
1 spsk groft salt
1½ dl solsikkekerner
100 g fuldkornshvedemel (ca. 1½ dl)
800 g hvedemel
Pensling
1 sammenpisket æg
Bagetid: Ca. 15 min. ved 225º.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: 30 kr.
til 4 personer
500 gr. små pillekartofler
50 gr. pinjekerner
1 mellemstort løg
1/4 bundt bredbladet persille (kun bladene og ikke stilken)
10 blade baby spinat
5 spsk. god olivenolie
salt & peber
Ingredienser:
til 2 personer
250 g hakket dansk kalvekød
1 skalotteløg
1 æg
1 spsk timianblade
200 g feta-ost i tern
11/2 håndfuld frisk spinat
4 plader butterdej
1 æg til pensling
Krydderurte-olie
1 lille bdt basilikum
1 lille bdt purløg
1 lille bdt bredbladet persille
1 fed hvidløg
2 dl jomfru-olivenolie
5 madagaskar-peber
1 salathovede
Ingredienser:
til 4
4 udbenede hornfisk (ca. 800 - 900 gram)
100 gram rensede spinatblade
citronsaft
ca. 30 gram smør
Sauce af:
25 gram smør
70 gram rensede forårsløg
250 gram rensede spinatblade
1 1/2 dl. hønsebouillon
2-2 1/2 dl. piskefløde (evt. fløde 13 %)
2 tsk. citronsaft
friskrevet muskatnød
salt og peber
Ingredienser:
til 2 personer
300g hvilling filet
100g soltørrede tomater i olie
1 rødløg hakket
300g spinat
1 spsk olivenolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
225 g butterdejsplade (optøet)
400 g svinemørbrad
Salt, peber
Smør til stegning
Fyld:
2 løg
200 g champignonser
200 g dybfrossen hel spinat, optøet
Salt, peber
Smør til stegning
Æg til pensling
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ½ time
til 4 personer
1 tsk stødt koriander
1 tsk kardemomme
1 tsk gurkemeje
1 spsk spidskommen
1 spsk karry
2 spsk vindruekerneolie
4 kyllingebryster i stykker
1 lille revet løg
1 fed presset hvidløg
2 dl vand
lidt salt
2 dl yoghurt
500 g finthakket spinat
salt og friskkværnet peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 70
til 4 - 6
500 g. hk. kalkunkød
2. tsk olie
2. hk. løg
2 revne gulerødder
15-20 spinatblade (eller hk.spinat)
2 dåser flåede tomater
1 dåse tomatpuré
1 1/2 tsk. groft salt.
peber
12 lasagneplader
1/2 l. karolinesgrundsauce el. cheasy m. hvidløg el. krydderi
150 g. revet ost max 13 %
Ingredienser:
To tykke skiver kalvelever (tykkere end dem, supermarkedslagteren skærer)
1 til 2 bakker champignon
To gode håndfulde frisk spinat
Smør til stegning
Piskefløde
Salt og peber
Ingredienser:
til 4 pers.
2-3 store kartofler per pers. gerne nye og med skræl på
1/2 pose frossen helbladet spinat
1/2 løg
salt og peber
muskatnød
1/4 ltr. piskefløde
margerineklatter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 11½ time
til 8 stk
2 dl (150 g) tørrede kikærter
eller 1 lille dåse kogte kikærter (ca. 350 g)
125 g frisk spinat eller 75 g frossen hakket eller hel spinat
350 g durum hvede (6 dl)
2 dl lunken vand
¼ pk gær
1 spsk olivenolie
½ tsk groft salt
1 tsk olivenolie til at pensle med
+ 1 tsk groft salt til at drysse på brødene
Ingredienser:
til 4
500 g kyllingfilet i små stykker
1 stort løg
1 spsk olie
2 fed knust hvidløg
1 dåse tomatpure
1 ds hakkede tomater
2 dl vand
1 bouillonterning
1 tsk oregano
1 ps hakket spinat
1 mornaysauce
lasagneplader
Ingredienser:
4- 6 kyllingebryststykker
300 gr. frisk spinat. Grofthakket
1 bndt. forårsløg
madfløde
chilisauce (kraft)
1 lille bæger cremefraiche
olivenolie
Ingredienser:
til 3-4
Dej:
250 g hvedemel
125 g smør
1 dl vand
(eller en maizena tærtebund)
Fyld:
2 æg
2 dl fløde
150g spinat
200g kyllingestrimler
100g feta
revet ost til toppen
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time 40 min.
til 8 pers.
500 g spinat
1 kg. hakket kyllingekød
1 fed hvidløg, knust
425 g hakkede dåsetomater
125 g tomatkoncentrat
1,25 dl tomatsauce
1,25 dl hønsebouillon
12 forkogte lasagneplader
Ostesauce
60 g smør
40 g hvedemel
6 dl mælk
125 g revet cheddarost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
4 lakse filet
1 pose frossent spinat
3/4 l. mælk
Ingredienser:
til 2
1 pk. frisk grøn pasta
2 stykker lakse-filet
1 pose flødestuvet spinat
1½ dl. piskefløde
2 tsk. citronsaft
Salt & peber