Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: 100kr.
til 4
500 g. skært oksekød
1 ds. flåede tomater
½ l. grønsagsbouillon
2 store løg
½ knoldselleri
4 store gulerødder
3 store kartofler
1 bundt frisk persille
1 spsk. stærk paprika
salt & peber,
lidt smør til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min
til 4 pers
1 dåse asparges
30 g smør
3 spsk hvedemel
¾ liter hønsebouillon
2 dl piskefløde
½ tsk groft salt
hvid peber
evt muskat
400 g kødboller, tøet
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.Billig
2 kg. kartofler. 1 Bundt porre. 1/2 l Piskefløde. 1 pk. Bacon. Salt & peber..1 til 1 1/2 l vand..
Ingredienser:
250 g rensede blomkålsbuketter
¼ pillet løg i mindre stykker
2-3 skrællede kartofler i små tern
½ L grønsagsbouillon
½ dl tykmælk
1 tsk majsstivelse
salt og peber
2 tomater skåret i halve
¼ tsk salt
¼ tsk timian
1 tsk olivenolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 3-4 personer
1 stort blomkålshoved
½ karton cremefine 7%
½ hønseboullion
1 bundt persille
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4
1 Løg
4 Fed Hvidløg
1 Rød Peberfrugt
1 Chili
1 Spsk. Olivenolie
Salt, peber, paprika, oregano
2 Ds. hk. Tomater
2½ Dl. Fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: 50kr.
til 4
8 store gulerødder
3 løg
2 ds. flåede tomater
1 l. grønsagsbouillon
500ml. sojafløde el. madlavningsfløde
2 spsk. oregano
2 spsk. paprika
smages til med salt, peber og sukker.
smør el. olie til at svitse grønsagerne i.
Servering:
frisk hakket basilikum
flute el. nudler.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4
14 tomater
250 ml Creme Fine 15%
1 l grøntsagsbouillon
En dusk frisk basilikum eller timian
Et laurbærblad
Salt
Peber
Stødt chili
Tørret chili (hvis suppen skal være lidt stærkere)
200 g frosne kødboller
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
2 kg kartofler
1 1/2 dl floede
2 terninger groentsagsbullion
1-2 foraarsloeg
Hvid pebber
Salt
1 tsk malet ingefaer
2 tsk toerret rosmarin
1 tsk Toerret estragon
1/2 liter vand
Cremefrais til servering (eller bacontern)
TIP: 2 porrer kan evt koges og blendes med, giver laekker men mere intensiv smag
Ingredienser:
til 2 pers.
2 store tomater
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
ca. 3-4 gulerødder
200 g. røde linser
1/2 tsk. spidskommen
ca. 1 1/2 l. grønsagsbouillon
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25 min
2 løg
2 fed hvidløg
50 gr smør
3 spsk karry
1 ds flåede tomater
5 dl bouilion fx grøntsags eller høns
1/4 piskefløde
1 stor dåse ferskner
200 gr rejer - de billige fra frost er helt okay
salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
til 8
450 gr. laks skået i små tern (andet fisk eller skalddyr kan også bruges)
1 dl. koldpresset olie
75 gram (rigtig) smør
½ dl. Cognac
½ fl. tør hvidvin
1/4 l. piskefløde
1 liter god fiskefond (evt. fra terning)
1 liter grøntsagsfond (evt. fra terning)
2 gulerødder
Det hvide af 2 porrer
3 fed hvidløg
¼ knoldselleri
3 laurbærblade
1 tsk oregano, tørret
1 spsk. paprika
1 dåse hakket tomater
Hjemmerevet god ost
1 Fenikkeltop (tyndestrimler)
1 dl. Perlebyg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 30
til 2 prs.
1 spsk. olie
½-1 tsk. Mild karry
3/4 dl løse ris
3/4 l fiskebouillon vand plus terning.
50 g friskost naturel light Fx Philadelphia
½ spsk. hvedemel
3/4 tsk. groft salt
friskkværnet peber
2 porrer i tynde ringe (ca. 150 - 200 g)
100 g torskefilet i mindre stykker
100 g pillede, kogte rejer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: 50 kr.
til 4 pers
1 græskar(hokkaido) eller 1/4 stort græskar,
1 løg,
1 rød peberfrugt,
3 dl. vand,
2 dl. madlavningsfløde el. græsk yoghurt(DDV ellers skiller den),
2 spsk. brunfarin, eller lidt SØD
1-2 tsk. spidskommen,
lidt revet ingefær el. en tørret der koges med,
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2-3 timer
til 16-20 portioner
en sprængt and på ca 2-3 kg. ---eller et stykke sprængt svinekam (se evt. min opskrift)
1 kg. medister.
flækkede gule ærter--1-1½ kg----- eller ca 2 pakker -Møllerens gule ærter.(det letteste)
ca. 6 l. vand
10 gulerødder
et selleri
2-3 persillerødder eller pastinakker
4-6 porrer
½ kg. løg enten chalotte eller store i både
20 kartofler
timian --frisk eller tøret efter smag
suppevisk måske lidt salt (pas på med salt --når der koges på sprængt kød)
Ingredienser:
2 løg skæres i kvarte
1 pk. Bacon i tern
Olie til stegning
1 1/2 L. Oksebouillon
1ds. Hakkede tomater
1dl. Tomatpure
300-500 g. Oksekød/gullashkød i tern
4 kartofler i tern
1 spsk. Paprika
Salt/peber
1 rød peberfrugt i tern
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45-120 min.
til 4 personer
2 løg
1 pakke bacon
Evt. olie til stegning
1½ l vand
1 dåse flåede tomater
3-500 gram oksekød/gullashkød i tern
3 gulerødder
2 laurbærblade
Paprika, salt og peber
½ Knoldselleri
2-3 porrer
4 kartofler
1 rød peber
Reven parmesanost
Persille
Hvidløg
Flûtes
Ingredienser:
til 8
2 levende hummer á ca. 400 gram
2 dl. Olivenolie
75 gram (rigtig) smør
1 + 1 dl. Cognac
½ fl. tør hvidvin
½ l. piskefløde
2 l. god fiskefond (evt. fra terning)
2 gulerødder
Det hvide af 2 porrer
3 fed hvidløg
¼ knoldselleri
3 laurbærblade
1 tsk oregano, tørret
1 spsk. Edellsüss paprika
70 gram tomatpuré (1 lille ds.)
Man kan også bruge Snekrabbe, dronningkrabbe, jomfruhummer m.m. hvis man ikke kan få hummer
Ingredienser:
til 2
200 g kyllingekød i skiver 1½ l kyllingefond 4 tørrede, kinesiske svampe (Shop Asia)
1 spsk vegetabilsk raps olie (Shop Asia)
4 fed fintsnittet hvidløg (Shop Asia)
4 snittede forårsløg (Shop Asia)
1 potte hakket koriander med rødder (Shop Asia)
2 spsk fiskesauce (Shop Asia)
100 g tørrede, asiatiske ægnudler (Shop Asia) 1 te ske. Shop Asia’s stærke karry pulver (Shop Asia) 1 te ske. Øst indisk karry pulver (Shop Asia) 10 blade sød basilikum til pynt (Shop Asia)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 15 min.
til 4 prs.
½ l. hyldebærsaft
3/4 l. vand
2 æbler skrællede og skåret i tynde både
ca. 2 spsk. maizena udrørt i lidt koldt vand
Fyld/tilbehør:
Tvebakker eller melboller
Ingredienser:
til ca. 6
2 liter fortyndet hyldebærsaft (varmt frugtsuppe virker altid stærkere end kold, så den skal ikke være for kraftig, hvis der skal spares på sukkeret)
sukker efter smag
3 æbler
½ kg
jævnes med 50-60 g kartoffelmel.
Drys:
2 dl havregryn
4 spsk. Smør
2 spsk sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3 timer
til 6 personer
¾ kg fintsmittede rabarberstilke
korn af en stang vanilje
lidt tyndskåret skal af 1 usprøjtet lime
250g sukker
1 liter vand.
Syllebub:
2,5 dl piskefløde
75g sukker
revet skal af usprøjtet lime eller citron
eller et bæger mascarpone
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
Suppe
1 porre
1 grøn chili
1 Aubergine
1 fed hvidløg
2 tsk grøn pesto
1 tomat
2 dl ris
1dl kokosmælk
1½ l vand
2 spk rørsukker
Saft af en citron
Karry efter behag
Salt og peber
Citruskødboller
1 tsk spidskommen
1 æg
Revet skal af en citron
500 g oksekød
4 spk rasp
Danskvand
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
Pris: 70kr.
til 4
2 løg, grofthakket
2 fed hvidløg, knust
1 spsk olivenolie
1 kg kartofler, skrællede og skåret i tern
200g broccoli, skåret i grove stykker, frisk eller frossen.
1 spsk fint hakket frisk timian ( el. 1 tsk tørret)
1 liter grøntsagsboullion, så det dækker kartoflerne.
1/4 l piskefløde
salt og peber
Drys til suppen:
to pakker bacon spørdstegt og knust til drys
Solsikkekerner og græskarkerner stegt i lidt bacon fedt.
Pære el. æbletern med 1 dryp citron el. limesaft vendt i lidt honning.
purløg eller ærteskud til pynt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min.
Pris: kr.20 kr.
til 4-6 pers.
600 gr. Kartofler ( ca. 8 store kartofler )
150 gr. Gulerøder ( ca. 3 gulerøder )
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 stk. Suppe eller grønsags bulion
12 dl. vand.
Ingredienser:
til 4-5personer
1/2 kg. kartofler.
Halvt knoldselleri
1/2 kg. porrer
1 spsk. smør
1 spsk. hakket frisk timian
1 1/2 liter vand
2 pakker god parmaskinke
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4
1 agurk ca. 400g.
1 lille grøn peberfrugt
1 lille løg
1 fed hvidløg
2½ dl creme fraiche 18% (eller andet surmælksprodukt)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15+ kogetid
til 4
1 løg,
2 store gulerødder,
150 g hvidkål,
1 rød peberfrugt,
3-4 fed hvidløg,
4-5 timiankviste,
2 rosmarinkvist,
4 laurbærblade,
3-4 spsk. hakket frisk basilicum,
1 grønsagsboullionterning
knivspids tørret chili,
2 tsk. paprika
½ l. vand
lidt olie,
salt & peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
3 tomater
2-3 fed hvidløg (alt efter størrelse)
1 løg
1 porre
1 frisk chili
100 gr. tomatpuré
½ dl madlavningsfløde
1 liter bouillon (Bestående af 1 liter vand med 2 opløste bouillonterninger)
10-15 friske basilikumblade (alt efter størrelse)
Karry, rosmarin, sukker, salt og peber
100 gr. pastaskruer/pastasløjfer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 15-20
500g hakket kalv og flæsk
4 store løg
½ hvidløg
1 håndfuld salt
1½ spsk cayennepeber
1 stor rød frisk chili
1 stor grøn peberfrugt
1 håndfuld frisk ingefær
1 dåse majs á 400g
½ rødkålshoved
½ knoldselleri
4 store gulerødder
2 dåser flåede tomater
vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60 min.
til 4 pers.
jomfruhummer skaller fra 1-1½ kg. jomfruhummer
½ liter hvidvin eller 2 dl. noilly prat + 3 dl. vand
3 dl. vand eller fiskefond
1 fed hvidløg
70 g. tomatpuré
2 gulerødder
1/4 knoldselleri
1 porre
1 løg
2 dl. fløde
½ dl. cognac eller brandy
Salt, peber, sukker og citronsaft til at smage til med
evt. smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 50kr.
til 4
4 store tomater
1 stort rødløg
3 fed hvidløg
1 spsk. Grøn jalapenos
1 håndfuld frisk basilikum
3 spsk. Olivenolie
250 g milda fløde 4%
3 spsk. Kalvefond
3 spsk. Ketchup
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3 timer ca.
til 4-6 personer
Ca. 800 gram Gullasch kød i tern (culotte/oksecuvette steg eller oksebov kan osse bruges)
2 løg i tern
1-2 rød paprika i store tern
4-6 kartofler
2-4 gulerødder
Paprika pulver efter smag (ca 1-2 spsk), stærk eller mild + lidt røget paprika
salt og peber efter behag
Evt. spidskommen
2-4 fed hvidløg enten knust eller pulver efter smag.
Ca. 1/2 tsk. Chili enten pulver eller 1 frisk hakket efter behag.
1-2 dåser Hakkede tomater + 1/2 ds. Koncentreret tomat
2 Bouillon-terninger
1 stk lille kraftben
vand så det dækker
Evt. Friskost til brug for cremet konsistens
Ingredienser:
7 store løg
smør
1 liter hønsebouillon (terninger)
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 dl hvidvin
salt
peber
Gratinering:
4 skiver hvidt brød (ristet)
2 dl. Ost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: meget billig
til 1½ - 2 liter
300 gr. majs, frosne eller fra dåse
1 dåse hakkede tomater
1-2 spsk smør
1 knivspids chilipulver eller efter smag
ca. 3/4 liter vand
ca. ½ liter mælk eller fløde
1 forårsløg
2 spsk salt
1 tsk sukker
peber efter smag
evt. 1-2 fed hvidløg, men den er pragtfuld uden...
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: 80-100 kr.
til 5-6
1 Pk. Bacon i skiver
1 Løg
4 Fed Hvidløg
1 Chili
1 L. Vand
4 Spisekartofler
4 Gulerødder
2-3 Stænger Bladselleri
½ Pk. Friske Haricots Verts
2 Dåser Hakkede Tomater
Ca. 1 Tsk. Salt (Efter smag)
Ca. ½ Tsk. Peber (Efter smag)
1/4 Pk. Suppehorn/Makaroni (Ca. 250 Gr.)
Ingredienser:
risnudler
grundsuppe
kyllingebryst
frisk chili
hvidløg
forårsløg
frisk spinat
gulerod
bønnespirer
frisk koriander
Ingredienser:
til 4 pers.
1½ l vand
4 tørrede kinesiske svampe (Shop Asia)
1 spise ske vegetabilsk olie (Shop Asia)
4 fed fint snittet hvidløg (Shop Asia)
10 stk. rejer (Shop Asia)
4 snittede forårsløg (Shop Asia)
1 pose hakket koriander med rødder (Shop Asia)
2 spise ske fiskesauce (Shop Asia)
125 g bønnespirer (Shop Asia)
100 g æg nudler eller risnudler / risflager (Shop Asia)
Ingredienser:
til 6
1 broccoli
2-3 ds. hk. tomater
2-3 dl. frosne ærter
2 pk. sliced bacon
2 suppeterninger efter eget valg
salt - peber
1 tsk. oregano
1 tsk. basilikum
200 g. suppehorn
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
Pris: 50 kr.
til 4 pers.
600 g. gulerødder,
1 stort løg,
2 fed hvidløg (presset),
2 spsk. frisk ingefær ( hakket),
2 tsk. stødt spidskommen,
lidt muskatnød,
1 l. grønsagsbouillon,
3 spsk lime el. citronsaft,
1-1½ tsk salt,
lidt peber,
lidt olie til stegning.
Pynt:
En klat creme fraiche el. flødeskum,
lidt hakket forårsløg el. frisk koriander.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Ca. 60
til 4 personer
250 gr Kyllingfilet
2 1/2 Tsk. Karry
1 løg
4 Fed Hvidløg
2 Æbler
1 Porrer
1/2 Chili
1 Dåse Kokosmælk (400 ml)
3 Dl. Vand
2 Stk. Hønsebouillon
1/2 Dåse Vandkastanjer (Ca. 100 gr.)
1/4 Dåse Bønnespirer (Ca. 100 gr.)
Salt, Peber, Massala
Ingredienser:
til 4 personer
150 g løg
2 tynde porrer
30 g smør
300 g skrællede kartofler i skiver
½ l mælk
½ l vand
salt
peber
2 æggeblommer
2 spsk fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 30 min.
til 4 prs.
1 stort løg skåret i terninger
1-2 spsk karry (gerne den stærke med chilli)
1 fed knust hvidløg
1 ds. flåede tomater
2 dl fiskebouillon (vand + terning)
1 dl. piskefløde
200 g. frosne rejer
1 lille dåse ferskner
lidt icebergsalat i strimler
ca. 2 spsk olie til svitsning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
Pris: kr.30
til 6
1 spsk olivenolie
4 fed hvidløg
2 løg
5 ml kartofler
6 små/ml gulerødder
1 ps. 625 g.frossen (helst lidt optøet) eller frisk rosenkål
1 tsk timian
friskkværnet peber
1½ l. hønseboullion
1½-2 dl fløde(eller mælk)
1 pk bacon
Ingredienser:
Pris: 50 kr.
til 4
1 løg,
3-4 fed hvidløg (efter smag),
½ spsk. olie,
1 tsk. sukker,
2 spsk. balsamico vineddike,
400g rødbeder, finthakkede,
1 mellem kartoffel finthakket,
1 revet æble,
1 knivspids frisk hakket chili,
1½ l grønsagsbouillion,
salt & peber
pynt: evt en skefuld creme fraiche.
Ingredienser:
til 4
2 peberfrugter
2 gulerødder
1 stor pore
1 løg
3 fed hvidløg
1 dåse majs
1 håndfuld frosne, grønne bønner
100 gram kyllingebryst (kan udelades, hvis man vil lave den vegetarisk)
2 dåser kokosmælk
½ liter hønse- eller grøntsagsbouillon
70 G tomatkoncentrat (1 lille dåse)
Rød karrypasta
Tørret chili og/eller sambal oelek
Karry
Madolie – jeg brugte kokosolie
Soja, fiskesauce, limesaft, salt og peber, til tilsmagning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 5 timer.
til ca. 12 prs.
1 suppehøne 2-3 kg.
oksebryst 1-2 kg.
kraftben
suppevisk: top af porer, persillerod og selleri.
urter:
4-5 gulerødder
ca.½ selleri
2-4 persillerødder
2-3 porer (eller løg)
ca. 4 l. vand
salt.
Kød og melboller (Mou er gode)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½ time
til knap 10 liter
3 store grønne løg (eller 3 bundter sommerløg)
½ hvidkålshovede
1 dåse grønne bønner (eller friske grønne bønner)
1 dåse flåede tomater (evt. med hvidløg)
1 kg gulerødder
1 grøn peberfrugt
½ selleri eller 4-5 stænger bladselleri
1 dåse hakkede tomater med chili
3 stængler Lemongras
1 stk. ingefær på ca 6-7 cm, der skal rives (brug evt. stødt ingefær)
1 glas tacosauce (brug evt. hot taco sauce - masser af skøn smag!)
1 brev Knorr tomatsuppe
Ingredienser:
500 gr. græsk yoghurt
200 ml. vand
2 agurker
2-3 spiseskefulde fint hakket frisk dild
60 gr. hakkede valnødder
salt
ca. 1 spiseskefuld eddike
ca. 2 spiseskefulde olivenolie
1-2 fed frisk presset hvidløg
1 bouillonterning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 130
til 8
5 Fed Hvidløg
3 små alm. Løg
5 Gulerødder
½ Sellerirod
1 TS. Hvid peper
1 TS. Salt
1 TS. Paprika
4 TS. Mexico mix
1 Oksebouillon
½ dl. Olie til at svitse i.
4 dåser Flåede tomater
1 dl. Fløde
2 dl. Vand
Ingredienser:
til 4 pers.
1 ds. tomater
1/2 løg
2 fed hvidløg
200 g hakkede champignon
2 spsk. tomatpure
2 tsk. sennep
2 tsk. sød paprika
2 spsk. purløg, fint klippet
1/4 piskefløde
lidt smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½
til 8
½ kg. modne tomater
200 g. selleri (knold)
2-3 stk. løg
2 stk. små røde chilier
2-3 stk. gulerødder
1-2 stk. porrer
4-5 fed hvidløg
½ l. piskefløde
7-8 dl. vand
1 stk. bouillonterning
frisk timian og basilikum
salt, peber, citronsaft og evt.
lidt sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 1 time
til 4 prs.
ca. 200 g. bacon i tern
1-2 løg i tern
2-3 fed hvidløg fintsnittet.
1-2 gulerødder i tynde skiver eller tern
1-2 dl. selleri i tern
2 dl.fintsnittet hvidkål
ca. 100 g. grønne bønner (frost)
ca. 100 g. ærter (frost)
1 lille dåse tomatpure.
1 dåse flåede tomater (hakkede)
1-1½ l. bouillon (vand plus terning)
ca. 2 tsk. tørret timian.
ca. 3 tsk. tørret oregano.
salt og peber.
Topping:
friskrevet parmesan
evt. hakket persille.
Ingredienser:
til 6- pers.
1 kg. okse småkød
4 store løg
2 røde pebre
6 gulerødder
1 kg. kartofler
1 1/2 l. okse bouillon
4 ds. hk. tomater
4 fed hvidløg
200 g. svinefedt
5 spsk. paprika
salt og peber efter smag.
Ingredienser:
1 kg kylling skåret i små stykker
200 g. rejer
2 friske røde chili
salt og peber
3 - 4 spsk. olie
2 fed hvidløg finthakket
2 spsk. hakket citrongræs
saften af 1 hel citron
1 løg skåret i små stykker
5 dl hønsekødsbouillon eller suppe
2 store dåser kokosmælk
3 spsk. fiskesauce
frisk koriander
Ingredienser:
til 4
600 g frosne ærter
1 løg
en håndfuld bredbladet persille
5 dl grøntsagsboullion
olivenolie
salt og peber
evt. lidt hvidløgsolivenolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
1 kg Fine aeter, kyllinge fond, lidt mynte, vand, salt og peber, maelk.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
Pris: 20 kr.
til 4 pers.
2 store avocado,
1 1/4 l hønsebouillion,
2 æggeblommer,
1 dl fløde,
salt
Ingredienser:
til 4 pers.
25 gr. smør
2 spsk. mel
ca. 3/4 ltr. kraftig kyllingesuppe
1/4 ltr. kaffefløde/piskefløde
4 store modne avovadoer
1 past. æggeblomme
salt
Karse til pynt
Ingredienser:
til 4
4 dl hønsebouillon
2 avocadoer
2½ dl piskefløde
11/4 dl yoghurt
11/4 dl hvidvin
1 tsk citronsaft
salt
hvid peber
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i kategorien: Suppe opskrifter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45-120 min.
til 4 personer
til 4 personer
Suppe
2 løg
1 pakke bacon
Evt. olie til stegning
1½ l vand
1 dåse flåede tomater
3-500 gram oksekød/gullashkød i tern
3 gulerødder
2 laurbærblade
Paprika, salt og peber
½ Knoldselleri
2-3 porrer
4 kartofler
1 rød peber
Reven parmesanost
Persille
Hvidløg
Flûtes
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25 min
2 løg
2 fed hvidløg
50 gr smør
3 spsk karry
1 ds flåede tomater
5 dl bouilion fx grøntsags eller høns
1/4 piskefløde
1 stor dåse ferskner
200 gr rejer - de billige fra frost er helt okay
salt
Ingredienser:
til 3-4
1 ml. stort løg
2 spsk smør
12 fed hvidløg
2 spsk mel
3/4 l hønsebouillon
1/4 l piskefløde
salt og peber
1 drys friskrevet muskatnød
1 spsk citronsaft
2 spsk revet ost (emmentaler)
1 tsk oregano
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
Pris: 50 kr.
til 4 pers.
600 g. gulerødder,
1 stort løg,
2 fed hvidløg (presset),
2 spsk. frisk ingefær ( hakket),
2 tsk. stødt spidskommen,
lidt muskatnød,
1 l. grønsagsbouillon,
3 spsk lime el. citronsaft,
1-1½ tsk salt,
lidt peber,
lidt olie til stegning.
Pynt:
En klat creme fraiche el. flødeskum,
lidt hakket forårsløg el. frisk koriander.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 30 min.
til 4 prs.
1 stort løg skåret i terninger
1-2 spsk karry (gerne den stærke med chilli)
1 fed knust hvidløg
1 ds. flåede tomater
2 dl fiskebouillon (vand + terning)
1 dl. piskefløde
200 g. frosne rejer
1 lille dåse ferskner
lidt icebergsalat i strimler
ca. 2 spsk olie til svitsning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50 min.
til 4 personer
½ kg jordskokker
2 store bagekartofler
7 dl. liter mælk
½ liter hønsefond (eller terning)
salt, peber, muskat, cognac
evt en dl. fløde
1 bundt purløg
½ dl. olivenolie
4 store friske kammuslinger
8 tynde skiver parmaskinke (eller anden røget skinke)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20-30
til 2-3
6 mellemstore kartofler i tern
1 mellemstort løg.
3-4 porrer toppe eller 2 porrer
7,5 dl. bouillon/suppe
bacon i tern efter smag
evt. purløg
(evt. en rest knold-selleri, persillerod eller andet)
salt, peber
Ingredienser:
til 4 pers.
1 1/2 kg oksekød (tværreb, spidsbryst eller bov)
2 l. vand
suppevisk af porreblade, selleritop, og persillekviste
1 spsk. salt
2 tsk. peber
2 porrer i skiver
1 stykke selleri (150 g.) i terninger
1 persillerod i terninger
2-3 kartofler i terninger
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2½ time
til 4 pers.
800g Oksekød i tern
1-2 store løg, finthakket
Margarine e. lign. til bruning
2 liter Vand
3-4 Okseboullionterninger
5 fed Hvidløg, finthakket
1 knsp. Kommen
2-3 spsk Rosenpaprika, eller efter smag
2-3 spsk Oregano, eller efter smag
Salt og peber
1kg Kartofler, skåret i mundrette stykker
1kg Gulerødder, delt på langs
3 Peberfrugter, helst røde og gule, skåret i både
1 glas Rødvin
1 ds. Hakkede tomater
Ingredienser:
til 6- pers.
1 kg. okse småkød
4 store løg
2 røde pebre
6 gulerødder
1 kg. kartofler
1 1/2 l. okse bouillon
4 ds. hk. tomater
4 fed hvidløg
200 g. svinefedt
5 spsk. paprika
salt og peber efter smag.
10 nyeste opskrifter i kategorien: Suppe opskrifter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 2 personer
ca. 100 g frisk Skvalderkål (pluk de spæde blade)
et lille bundt persille
en spiseskefuld smør til stegning
2 kartofler
1 løg
1 terning grøntsagsbouillon
7 1/2 dl vand
Topping: creme fraiche og hakket løgkarse
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60 min.
til 4 pers.
til 4 pers.
Skaldyr
jomfruhummer skaller fra 1-1½ kg. jomfruhummer
½ liter hvidvin eller 2 dl. noilly prat + 3 dl. vand
3 dl. vand eller fiskefond
1 fed hvidløg
70 g. tomatpuré
2 gulerødder
1/4 knoldselleri
1 porre
1 løg
2 dl. fløde
½ dl. cognac eller brandy
Salt, peber, sukker og citronsaft til at smage til med
evt. smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 3 timer ca.
til 4-6 personer
Ca. 800 gram Gullasch kød i tern (culotte/oksecuvette steg eller oksebov kan osse bruges)
2 løg i tern
1-2 rød paprika i store tern
4-6 kartofler
2-4 gulerødder
Paprika pulver efter smag (ca 1-2 spsk), stærk eller mild + lidt røget paprika
salt og peber efter behag
Evt. spidskommen
2-4 fed hvidløg enten knust eller pulver efter smag.
Ca. 1/2 tsk. Chili enten pulver eller 1 frisk hakket efter behag.
1-2 dåser Hakkede tomater + 1/2 ds. Koncentreret tomat
2 Bouillon-terninger
1 stk lille kraftben
vand så det dækker
Evt. Friskost til brug for cremet konsistens
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
Pris: 70kr.
til 4
2 løg, grofthakket
2 fed hvidløg, knust
1 spsk olivenolie
1 kg kartofler, skrællede og skåret i tern
200g broccoli, skåret i grove stykker, frisk eller frossen.
1 spsk fint hakket frisk timian ( el. 1 tsk tørret)
1 liter grøntsagsboullion, så det dækker kartoflerne.
1/4 l piskefløde
salt og peber
Drys til suppen:
to pakker bacon spørdstegt og knust til drys
Solsikkekerner og græskarkerner stegt i lidt bacon fedt.
Pære el. æbletern med 1 dryp citron el. limesaft vendt i lidt honning.
purløg eller ærteskud til pynt.
Ingredienser:
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 30
til 2 prs.
1 spsk. olie
½-1 tsk. Mild karry
3/4 dl løse ris
3/4 l fiskebouillon vand plus terning.
50 g friskost naturel light Fx Philadelphia
½ spsk. hvedemel
3/4 tsk. groft salt
friskkværnet peber
2 porrer i tynde ringe (ca. 150 - 200 g)
100 g torskefilet i mindre stykker
100 g pillede, kogte rejer
Ingredienser:
til 4
2 peberfrugter
2 gulerødder
1 stor pore
1 løg
3 fed hvidløg
1 dåse majs
1 håndfuld frosne, grønne bønner
100 gram kyllingebryst (kan udelades, hvis man vil lave den vegetarisk)
2 dåser kokosmælk
½ liter hønse- eller grøntsagsbouillon
70 G tomatkoncentrat (1 lille dåse)
Rød karrypasta
Tørret chili og/eller sambal oelek
Karry
Madolie – jeg brugte kokosolie
Soja, fiskesauce, limesaft, salt og peber, til tilsmagning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 50kr.
til 4
4 store tomater
1 stort rødløg
3 fed hvidløg
1 spsk. Grøn jalapenos
1 håndfuld frisk basilikum
3 spsk. Olivenolie
250 g milda fløde 4%
3 spsk. Kalvefond
3 spsk. Ketchup
Ingredienser:
2 løg skæres i kvarte
1 pk. Bacon i tern
Olie til stegning
1 1/2 L. Oksebouillon
1ds. Hakkede tomater
1dl. Tomatpure
300-500 g. Oksekød/gullashkød i tern
4 kartofler i tern
1 spsk. Paprika
Salt/peber
1 rød peberfrugt i tern
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4
1 agurk ca. 400g.
1 lille grøn peberfrugt
1 lille løg
1 fed hvidløg
2½ dl creme fraiche 18% (eller andet surmælksprodukt)
Alle madopskrifter i kategorien Suppe opskrifter er tilføjet af brugere, du kan tilføje dine egne favorit opskrifter til kategorien Suppe opskrifter, opret en bruger og tilføj opskrifterne.