Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 10 min.
til 2-3 prs.
4-5 tørrede(soft)abrikoser i små tern
2 fed hvidløg fintsnittet
ca. 1½ spsk. Whisky
ca. 2 dl. fløde
ca. 2 dl. mælk (rystet med 1-2 tsk. mel)
fedtstof fra stegning af kødet
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 30 min.
til 3-4 prs.
100 g. tørrede men bløde abrikoser(ellers skal de lægges i blød)
ca. 2 spsk. sukker
1½-2 dl. vand
1-2 spsk. citronsaft
evt. lidt mandelsplitter
Ingredienser:
4 past. æggeblommer
1-2 spsk. bearnaise-essens
1/2 tsk. salt
1/4 tsk hvid peber
250 gr smør
Hakket kørvel eller persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ?
til ?
100 gram smør
4 æggeblommer
1/4 dl. væde helst kraftsuppe
2 spsk bearnaise essens (hjemmelavet se link nederst)
Hakket estragon.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min.
Pris: kr.10 kr.
til 4-6 pers.
1 dl. Vand
2 dl. mælk
Salt
Peber
kulør
ketshup
15 gr. smør
1 1/2 spsk. mel
Evt. Svine eller okse bulion
Evt. Fløde
Ingredienser:
til 4 pers.
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 dl. mousserende vin (tør, Tres sec)
1 dl. fløde
1 dl. vand
1 dl. kalve eller oksefond
Lidt Maizena
Ingredienser:
til 6 pers.
Raps olie
1 løg
3 fed hvidløg
1 dl. rødvin
½ tsk spidskommen
1 tsk. Timian
2 tsk. Stærk paprika
2 ds. Hk. Tomater
1 ds. Koncentreret tomatpure
1 håndfuld frisk basilikum
1/4 l. Piskefløde
1 bouillontern
salt – peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min
til 4 pers
1 løg, finthakket
35 g smør
1 dl sherry
4 dl hønsebouillon
75 g gorgonzola
lidt fløde
salt og peber
Evt lidt maizena+koldt vand.
Ingredienser:
2 advocadoer
4 spsk creme fraiche
2 fed hvidløg
citronsaft
lidt salt
Ingredienser:
4 past æggeblommer
1 1/2 dl. citronsaft
1/2 tsk saft
1/4 tsk hvid peber
250 gr smør
Ingredienser:
2 dl vildt fond (fx. fond fra en dyrekølle)
2 dl fløde
100 gr. kantareller
1 dl grønsalgsbouillon
½ løg
salt/peber
evt. lidt rødvin
smør
Lidt jævner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: kr.Billig
1 bg. cremefraise. Persille . Purløg. lidt tabasco. 1 fed hvidløg. lidt engelsk sovs.
Ingredienser:
til 4 pers
½ kg perleløg
3 spsk smør
1 tsk sukker
1 spsk mel
2½ dl mælk
1 dl fløde
salt og peber
1 spsk citronsaft
2 spsk hakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5-10 min.
Sky fra en and eller en steg, hvor der er lidt fedt i (er der formeget kan det skummes af)
mel (ca. 1 spsk. pr person)
Kulør.
Ingredienser:
1 ss smør /margarin
2 ss hvedemel
4 dl mælk
3 ss revet parmesan
1 tsk. salt
1/2 tsk hvid peber
1/4 tsk muskat
Ingredienser:
3 dl. rødvin
1 dl. eddike balsamico/rødvin/æble
1 dl. portvin
2 fed hvidløg
1 spsk. honning
1 stk. løg
1 l. bouillon/fond (svin/kalv hvad du har)
40 g. smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
1 ps. Hakket spinat (jeg bruger dybfrost)5-6 spsk. Mel.Vand. Mælk. Salt & peber. Oliemagarine.Lidt sukker .
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 6
250 g. svampe i mindre stykker (kantarel, champignon etc.)
80 g. bacon i små stykker
2½ dl. fløde
2 dl. kalve/okse fond eller bouillon
1 lille løg fin hakket
Lidt citronsaft
Maizena
Smør
evt. kulør (hvis saucen er for bleg)
Ingredienser:
til 4 pers.
30 gram finthakket løg
15 gram Brun farin
3 spsk. Whisky
3 spsk. mel
30 gram Smør
4 spsk. tomat pure
2 dl. sødmælk eller fløde
Lidt rosmarin fin hakket
Salt og peber
Ingredienser:
250 gr. frosne brombær.
50 gr. sukker.
5 dl. vildtfond.
50 gr. smør.
Balsamico.
Maizena.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 til 20
Den Røde:
ca. ¼ l creme fraiche 18%
3 spsk tomatketchup
1 spsk bq sauce
½ tsk salt
½ fed hvidløg (eller efter smag)
1 knsp cayenne peber, drys til pynt
Den Grøne:
ca. ¼ l creme fraiche 18%
1 tsk salt
1½ spsk hakket persille
1½ spsk hakket/klippet purløg
1½ spsk hakket dild
(tørret 1½ tsk)
1 spsk revet løg
Hvid peber
½ spsk vineddike
Lidt grønt til pynt
Den Gule:
ca. ¼ l creme fraiche 18%
½ tsk salt
1½ spsk citronsaft
2 tsk karry
2 tsk sukker
Lidt karry til pynt
Ingredienser:
til 4 pers.
1 ds. ( 400 gr. ) syltede abrikoser
1 dl. fiskesuppe/fond/bouillon
3 spsk. sirup
2 spsk. citronsaft
10 gr. frisk ingefær, revet
Ingredienser:
1 Agurk
1 Løg
1 dl Vand
2 dl Piskefløde
1bdt Dild
Ingredienser:
4 Appelsiner
4 dl Hvidvin
250 g Smør
Salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10
Pris: kr.15
til 4
1 brev pulveraspargessuppe
4 dl. vand
ca. 4 dl. letmælk
Løgpulver
Hvid peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: kr.30
til 4 pers.
2 avocadoer
1 spsk. citronsaft
2 spsk. mayonaise
2 dl. cremefraiche
salt og hvid peber
Ingredienser:
1 pk. bacon i tern
250 gr. champignon i små tern
2-4 fed presset hvidløg
salt - peber groftkværnet
2 1/2 dl. madfløde
Ingredienser:
1 bk. bacon i tern, fjernet for de fleste fedt tern, som der er mange af.
1/2-1 rødløg fintsnittet
3 dl. madfløde (arla)
1 lille ds. konc. tomatpure
1-2 dl. rødvin
1 spsk. konc. kalvefond
2-3 laurbærblade
salt-peber
evt lidt sukker hvis den blir for syrlig
Ingredienser:
1 spsk. olie
1 spsk. revet løg
1 hakket solo hvidløg
1 bakke bacon i tern
1 ds hakkede flåede tomater
2 dl. madfløde
salt - peber groftkværnet
Ingredienser:
2 bdt. basilikum grofthakket
olivenolie
1 finthakket løg
3-4 fed presset hvidløg
3 dl. madfløde
2 dl. cremefraiche 18%
1 tsk. citronsaft
salt - citronpeber
Ingredienser:
til 6-8 pers
1 Stort fed hvidløg,hakket
2 Spsk olivienolie
1 Lille tørret, rød chilli, smuldret
2 Tsk tørret oregano
3 x 400 g Italiensk dåsetomater
1 Spsk rødvinseddike
1 Hånsfuld frisk bailikum eller merian (eller begge), grofthakket
salt og friskkværnet peber
2-3 Spsk ekstra olivienolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time og 35 min
til 40
1/2 dl knust, hvid peber
750 g. frisk esdragon m/ stilk
500 g bredbladet persille m/ stilk
500 g. kørvel m/ stilk
1 kg skalotter m/ top
6 l eddike
2 l esdragoneddike
1 l rødvinseddike
Ingredienser:
1 kvart dl bearnaise essens
3 kvart dl. vand
4 æggeblommer
400g smør
salt- cayenne
esdragon
Ingredienser:
50 gr. smør eller margerine
4 spsk. mel
5-6 dl. mælk
salt-peber
reven muskatnød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til se længere nede
50g margarine
50g mel
4 1/2 dl mælk
100g parmasanost
salt, peber
muskat
2 æg
Ingredienser:
1 l kalvefond
2 dl portvin
3 spsk. balsamico
100 g friske blåbær
1oog smør i tern
Ingredienser:
1 portion fars til kødboller
vand
salt
Karrysovs:
½ dl. finthakket løg
20 g. smør/margarine
3 tsk. karry
3 tsk. salt
ca. 6 dl. kødbollevand
(en jævning af mel og vand)
Tilbehør: Kogte pis
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15min
til 4
1 terning oksebouillon
1 dl vand
mælk eller fløde
3 spsk margarine
ca 3- 4 spsk mel
lidt salt
Ingredienser:
til 4
30 g smør
250 g champignon i skiver
2 spsk hvidvin
1¼ dl grønsagsbouillon
1¼ dl piskefløde
1 presset fed hvidløg
1 spsk hakket purløg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 2
2 stk. hvidløg fed.
2 dl champignon, konserves.
1 spsk. rasp-olie.
1 stor løg ell. 2 små løg.
5 dl madlavningsfløde 8%
3-4 dråber soja sauce.
salt og peber.
Ingredienser:
125 gr. baconskiver,skåret i tern
1 bndt. forårsløg, skyllet og hakket i små skiver
4-6 fed hvidløgsfed, hakket med kniv
300-400 gr. champignon, skyllet og skivet
2 dl. hvidvin
1 spsk. konc. kyllingefond
1/2 l. madfløde
godt med kværnet peber
groft salt
friskhakket timian, kun bladene!
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
1 bk. Champignon
1 stort løg snittet
1 tsk. olie
2 dl. piskefløde
3 dl. hønsefond (kan også være fra terning)
2 tsk. citron saft
Maizena
1 knivpids salt
1 knivpids peber
Ingredienser:
til 4
250 g. champignon
2,5 dl. fløde
1 tsk. frisk rosmarin
salt og peber
½ dl. Grønsags bouillon
Jævner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: max. 15 min.
til En lille skål
100 g smuttede mandler
1 spsk. stødt kanel
½ tsk. stødt nellike
1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret oregano
1 grofthakket løg
3 fed hvidløg
2 røde chilier
1 dl rosiner
1 banan
2 spsk. vindruekerneolie
125 g mørk chokolade 70%
Ingredienser:
100 g chokolade
½ dl vand
1/4 dl fløde
Ingredienser:
til 4-6 pers
2-2,5 dl hvidvin
2-3 dl bouillon, gerne kyllinge
ca 1-2 spsk citronsaft
2-2,5 dl madfløde
salt - peber (evt. citronpeber)
1 håndfuld friskhakket kørvel
past. æggeblommer
Ingredienser:
40 gr. smør
1 spsk. mel
revet skal af 1 øko citron
saft af 1 citron
1 hel past. æg
2 past. æggeblommer
4-5 dl. fond - fx. kyllingefond
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Persille,halv liter fiskefond - kan koebes hos de fleske fiskehandlere, 2 dl floede, salt og peber.
Ingredienser:
til 4 peroner
½ kg blandede svampe
smør til stegning
18 letknuste enebær
1 fl whisky sauce
1/4 l piskefløde
salt, peber
Hakket persille
Ingredienser:
3 dl cremefraiche
3 spsk revet peberrod
salt og peber fra kværn
Ingredienser:
til 4 pers
150 g røget skinke
1 løg
1 rød peberfrugt
2 spsk olie (gerne oliven olie)
1-2 fed hvidløg
4 tomater
1 spsk Rørsukker
½-1 tsk salt
2 knivsp sort peber
1 tsk paprika
½-1 knivsp Cayennepeber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ½ time
1 løg
2 dl røde linser
1 tsk. koriander
salt
1 spsk. olie
6 - 7 dl vand
½ tsk. gurkemeje
evt. koriander eller persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min
til 4 pers
2 store løg, hakket
25 g smør
1 spsk groft pebermix
4 dl hvidvin
1 dl hvidvinseddike
½ l oksebouillon
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 - 40
til 4
lidt olie
2 spsk tørret dild
1 bundt purløg
3 dl halvtør hvidvin
2 tsk citron eller limesaft
1/2 fiske boullion
1/4 l piskefløde
Rørsukker
1 bundt frisk dild
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2
til ??
1/2 L creme fraiche
Et brev Dild-mix (fra kims)
2 spsk Af væden Fra syltede Agurker
salt efter smag.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
Pris: kr.ca 15
bestem selv hvor meget i mener der skal bruges ...
1 stk grøn eller rød peber- meget fint hakket.
1 stk meget finthakket rødt løg. el alm
1 dl, mager creme fraiche eller græsk yougurt.
halv dl kethup.
halv dl madlavnings fløde.
et drys paprika og smag til med salt og peber.
put evt mere fløde/mælk i til i mener at den har den rette konsistens.
tilfør evt mere kethup , men som sagt . smag og behag.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til nok til 4 prs
1 sqaush
1 løg
1/2-1 rød peber
2 chili
3-4 fed hvidløg
6-8 tomater
salt og peber
balsamico eddike eller rødvin
olivenolie
evt. 150 ml madlavningfløde
evt. paprika
man kan selv vudere hvor meget af de forskellige grøntsager man vil bruge
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
Pris: kr.ca.0,50
Olie
Eddikke
Hindbærsyltetøj
Sennep (helst sød sennnep)
salt
pebber
Ingredienser:
til ca. 2 l. 10 per
1,9 l vand
36 g bouillonkoncentrat, grønsags
3 dl vand, jævning
150 g mel, jævning
50 g frisk estragon
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 30 min.
til 4 prs.
2 løg (chalotteløg) grovhakkede
ca. 4 spsk hakket frisk estragon (fransk)
en lille klat smør
2 dl. bouillon
1 dl. hvidvin
1½ dl. fløde (evt. madlavningsfløde)
salt og peber
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i kategorien: sauce opskrifter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min.
Pris: kr.10 kr.
til 4-6 pers.
til 4-6 pers.
Saucer
1 dl. Vand
2 dl. mælk
Salt
Peber
kulør
ketshup
15 gr. smør
1 1/2 spsk. mel
Evt. Svine eller okse bulion
Evt. Fløde
Ingredienser:
1. lille løg.
1-2 fed hvidløg.
3 spsk. olie.
4 dl. fløde.
1½ dl. hvidvin.
300 g. gorgonzola.
50 g. pinjekerner.
Ingredienser:
til giver 2 dl
3/4 dl hvidvinseddike
2 forårsløg, finthakkede
2 tsk. frisk estragon, hakket
6 peberkorn
2 æggeblommer
125 g smør, blødgjort
salt og hvid peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4
2 Skalotteløg ( ca.6o g - finthakket )
1 spsk. smør
5 skiver bacon
1 1/2 dl vand
2 dl rødvin
2 spsk. Touch of Taste Kalvefond
1/2 tsk. sukker
1 spsk. Maizena
1 lille rødløg ( finthakket )
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 6
1 stort løg
½-1 pk bacon i skiver
4-5 dl vand
2,5 dl fløde
1 spsk paprika
3-4 tsk tomatpure
Olivenolie
Salt, peber
Evt. jævning
Ingredienser:
til 4
75 g smør eller margarine
5-6 spsk mel
5-6 dl suppe ( fra suppekogning med oksekød)
3-4 dl fløde
friskreven peberrod
salt en anelse sukker
Ingredienser:
50 g margarine
1 dl mel
½ l mælk
salt, peber
reven muskatnød
evt. reven ost
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 30 min.
til 4 prs.
2 løg (chalotteløg) grovhakkede
ca. 4 spsk hakket frisk estragon (fransk)
en lille klat smør
2 dl. bouillon
1 dl. hvidvin
1½ dl. fløde (evt. madlavningsfløde)
salt og peber
Ingredienser:
4 past. æggeblommer
1-2 spsk. bearnaise-essens
1/2 tsk. salt
1/4 tsk hvid peber
250 gr smør
Hakket kørvel eller persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min
til 4 pers
1 løg, finthakket
35 g smør
1 dl sherry
4 dl hønsebouillon
75 g gorgonzola
lidt fløde
salt og peber
Evt lidt maizena+koldt vand.
10 nyeste opskrifter i kategorien: sauce opskrifter
Ingredienser:
Saucer
3 dl. rødvin
1 dl. eddike balsamico/rødvin/æble
1 dl. portvin
2 fed hvidløg
1 spsk. honning
1 stk. løg
1 l. bouillon/fond (svin/kalv hvad du har)
40 g. smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 6
250 g. svampe i mindre stykker (kantarel, champignon etc.)
80 g. bacon i små stykker
2½ dl. fløde
2 dl. kalve/okse fond eller bouillon
1 lille løg fin hakket
Lidt citronsaft
Maizena
Smør
evt. kulør (hvis saucen er for bleg)
Ingredienser:
til 4 pers.
30 gram finthakket løg
15 gram Brun farin
3 spsk. Whisky
3 spsk. mel
30 gram Smør
4 spsk. tomat pure
2 dl. sødmælk eller fløde
Lidt rosmarin fin hakket
Salt og peber
Ingredienser:
til 4 pers.
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 dl. mousserende vin (tør, Tres sec)
1 dl. fløde
1 dl. vand
1 dl. kalve eller oksefond
Lidt Maizena
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
2 dl rødvin
1/2 dl lammefond (Her har jeg snydt og brugt OSCAR lammefond som jeg synes er en god substitut, hvis man ikke har en i fryseren)
1 rødløg
Smør
Svampe – en god håndfuld (her brugt blandede, tørrede skovsvampe)
2-3 spsk soltørrede tomater i olie
1-2 dl. vand
2 dl. fløde
3 spsk maizena sauce-jævner
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 3-4
500 g. god medister
1-1,5 l. vand
Margarine/smør
Mel
1-2 terninger grønsagsbouillon
Kulør
Krydderier: Bruger selv
Salt
Peber/paprika, evt. røget
Timian
Oregano
Spidskommen
Laurbærblad
Ingredienser:
til 3-4 personer
1-2 spsk. fintrevet ingefær
1 fintrevet solohvidløg
1 ds. kokosmælk
1 spsk. balsamicoeddike
Saften af en presset appelsin
Groft Salt og kværnet peber
4 past. æggeblommer
2 spsk. rørsukker
1spsk. neutral olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
1 glas syltede kirsebær
1 dl vand eller kirsebærsaft
45 g tapiokastivelse i perler
noget dryp mandelaroma
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
1 bk. Champignon
1 stort løg snittet
1 tsk. olie
2 dl. piskefløde
3 dl. hønsefond (kan også være fra terning)
2 tsk. citron saft
Maizena
1 knivpids salt
1 knivpids peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4
Lidt olie
1 Skalotteløg
1 Hvidløg
3 kviste Frisk timian
1dl hvidvins eddike
1dl Hvidvin
0.5L Hønsefond
4x25g kold smør til montering
Salt og peber
Alle madopskrifter i kategorien sauce opskrifter er tilføjet af brugere, du kan tilføje dine egne favorit opskrifter til kategorien sauce opskrifter, opret en bruger og tilføj opskrifterne.