Ingredienser:
til ca. 50
*500g Hvedemel (glutenfri hvis
man er allergisk)
*200g Brun farin
*200g Mørk sirup
*200g Smør (Margarin kan også
bruges)
*15g blandede krydderier, består af: Kanel, Muskat, Stødt ingefær, Allehånde (Stødt kan også bruges) Nelliker og Kardemomme, ca 2g. af hver.
*5g potaske opløst i ca. 1 ml vand, (Natron kan også bruges, bare ikke lige så effektivt)
*5g Hjortetaksalt (alm salt kan
bruges, bare mindre smagsfuldt)
*150g finhakkede smuttede mandler eller hele (kan undværes)
*Revet skal af 1 Citron (behøves ikke)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min.
Til 2-3 personer:
1 pk. æblegrød (jeg plejer at købe den økologiske fra Kiwi)
ca. 125 gr. makroner
ca. 1/4 ltr. piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4
Frugt:
* 1 stk ananas
* 2 stk pære
* 1 klase vindruer
* 1 bakke jordbær
* 2 stk appelsiner
* 3 stk kiwi
* 2 stk æbler
Råcreme:
* 1/2 l. fløde
* 1-2 vanilje stang
* 2 æggeblommer
* 1 1/2 dl sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
Pris: kr.Billig
Abrikoser. Mørk Chokolade.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til ca. 10
3 æg
3-4 dl mælk
200 g mel
2 spsk sukker
1 spsk olie
1 tsk salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min. + tid til at stivne
til 4 pers.
2 æg
50 g. sukker
5 blade husblas
1 dl amaretto
2 dl piskefløde .
pynt : ½ dl piskefløde
8 makroner
20 g. chokolade
2 ananasskiver.
Ingredienser:
350 gram mørk chokolade
Saft og skal af 2 appelsiner
45 gram honning
2 deciliter piskefløde
1/2 deciliter Grand Marnier
60 gram blødt usaltet smør
Chokolade til overtræk
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Citron creme:
• 2 dl. Piskefløde
• 150 g. god hvid chokolade
• 2 bl. husblas
• saft & skal fra ½ appelsin
Vandbakkelsesdej:
• 1 dl. vand
• 100 g. smør
• 100 g. hvedemel
• 1 dl. æg
Citron creme:
Husblassen lægges i blød i koldt vand i en ½ time. Fløden bringes til kogepunktet & tages af varmen.
Den hvide chokolade hakkes fint & kommes i den varme fløde. Vrid husblassen for vand & kom den direkte op i den varme chokolade / fløde. Tilsæt revet appelsin-skal & -saft. Rør godt indtil cremen er ensartet. Appelsincremen kommes op i en ren beholder & afkøles helt i køleskab min. 4 timer, men gerne til næste dag.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 80
til 6
6 pærer.
1/2 dl brun farin.
2 spsk usaltet smør.
1 dl vand.
1/2 dl cognac.
1/2 dl piskefløde 38%
Ingredienser:
til Ca.15-20 stk
200 gram mel
3 æg
4 dl mælk
2 spsk sukker
3 spsk vanillesukker
½ tsk salt
1 moden banan
50 gram smør
Ingredienser:
til 4 personer
4 bananer.
1/4 lter piskefløde (økologisk).
Yoghurt.
Sukker.
Sød portvin.
Makroner.
Ingredienser:
til 6-8 pers.
1 kop smeltet magarine
1 1/2 kop sukker
2 æg
2 kopper mel
1 knivspids salt
1/2 kop mælk
3 bananer
2 tsk bagepulver
ostecreme til topping:
125 g smør
200 g flødeost
125 g. flormelis
2 tsk vanillesukker
saft af maks . en halv citron
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Billig
Vanilieis. Banan. Piskefløde. Chokoladesovs. Nøddedrys .
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 1 brødform ca. 2 liter
260g Hvedemel
1 tsk. Natron
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Salt
150g Marabou chokolade (Mælkechokolade)
100g Valnødder
125g Usaltet smør, stuetemperatur (Rød LURPAK)
2½dl Sukker
2 æg Str. Large
2½ Mosede bananer
2 spsk. Citronsaft/appelsinsaft
1 stang Vanilie (korn fra den)
Ingredienser:
Pris: kr.Billig
Blommer. Kagecrem. Makroner. Mælk. Piskefløde.Sukker.
Ingredienser:
Pris: 75kr.
1 glas blommer i madeira fx. Skælskør Frugtplantage 160 g drænet vægt
100g marcipan
200g mørk chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 4 timer
til ca. 6-8 pers.
1/2 l. piskefløde
vanillesukker
sukker
2 pasteuriserede æggeblommer
ca. 8 store blommer
1 dl. amaretto likør
ca. 8 spsk. brun farin
frisk mynte til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 75 kr.
til 6-8 pers.
600 g blommer,
100 g sukker,
½ dl. vand
Creme:
2 dl. fløde 13%,
1 dl. mælk,
2 æggeblommer,
4 spsk. sukker,
1 vaniliestang
Lidt maizena hvis cremen ikke er tyk nok
Endvidere:
20-30 makroner,
evt. dessertvin
Pynt:
2 dl. piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15min + 1 time
til 6-8 pers
140 g smør
800 g brun farin
2 tsk. Vanille
6 æg
600 g mel
2 tsk. Bagepulver
¼ tsk. Salt
100 g valnødder
100 g hvid chokolade
100 g mørk chokolade
Ingredienser:
til 6
5 dl. piskefløde
½ dl flormelis
2 æggehvider
ca. 400 g blåbær eller skovbær
50 g marenskys
TIL PYNT: ca. 400 g blåbær/skovbær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min + stivning
til 4 port.
et glas Svansø ferskner i brandy
2 blade husblas
2 dl piskefløde
10-15 makroner
-- lidt olie til formene
4 marengsreder
brandybønner (chokolade)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 50 min
til 4
1 stor roulade
3/4 l piskefløde
2 spsk. rom
10 røde cocktailbær
2 bananer
50 g valnøddekerner
7 blade husblas
Ingredienser:
til 8
75 g. smør
200 g. digestive kiks
2 æg
400 g. flødeost naturel
150 g. sukker
3 tsk. vanillesukker
5 dl. cremefraiche
Brombær og/eller hindbær til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4 små portioner
2 dl. piskefløde
2 æggeblommer
100 g. mørk chokolade
(mørk orangechokolade kan også bruges)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Rimelig
Chokolade Vaffelskåle. 1 l . Vanilieis. 1/4 Piskefløde. Forskellige frugter enten på dåse eller friske. Vaffelrør.
Ingredienser:
til 8-10 pers.
2 bk. jordbær
1 pose chokoladeknapper 225 g.
1/2 l. piskefløde
2 dl. yoghurt naturel
2 tsk. vanillesukker
4 past. æggeblommer
ca. 4-5 spsk. sukker
Pynt: Mynteblade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min + stå til dagen efter
til 4 pers.
125 g. chokolade mørkt med højt kakaoindhold
(evt. moser-roth med 70 % kakao -- fra Aldi)
3 past. æggeblommer
1½ spsk. sukker
3 dl fløde
lidt flødeskum til pynt
chokoladepynt eller frisk frugt til pynt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
200 g. sukker
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
3 æg
200 g. mel
100 g. grofthakket/smeltet chokolade
150g. smeltet smør/margarine
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50-60
til 12 stk.
100 g mørk chokolade
50 g kakaopulver
200 g (2½ dl) brun farin
1-1½ dl kogende vand
2 æggeblommer
25 g fint malede mandler (konsistens nærmest som mel)
2 tsk (en stor appelsin) skal af en usprøjtet appelsin
60 g hvedemel
4 æggehvider
evt. 1 spsk sigtet flormelis og 50 g jordbær pr. person.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2-3 timer
Pris: kr.Rimelig
til 4 Pers.
125 g Mørk chokolade af god kvalitet. 3 Pasteuriserede æggeblommer, 1 dl fløde. 3 pasteuriserede æggehvider. Pyntes med flødeskum på toppen..
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4
Du skal bruge følgende til opskrift på Chokolademousse med appelsin.
100 gram mørk chokolade (gerne højt cacoa indhold)
3 æggeblommer
1 til 2 spiseskef. sukker
½ til 1 teske reven appelsinskal
2 æggehvider
halvanden dl piskefløde
Ingredienser:
til ca. 6 pers.
200 g mørk chokolade (lidt ekstra til pynt)
1 dl kold, stærk kaffe
3 pasteuriserede æggeblommer
½ liter piskefløde
Ingredienser:
225 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70%
50 g blødt usaltet smør
9 æggehvider
125 g melis
6 æggeblommer
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
til 12
2 kopper mel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1/2 kop usaltet smør (ca. en kvart lurpak i papir)
6 spsk. brun farin
6 spsk. sukker
1 tsk. flydende vanilie essens
1 æg
Chokolate chips efter eget valg
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 6
-125 g smør
-125 g sukker
-100 g hvedemel
-100 g mørkchokolade
-25 g kakao
-3 tsk frysetørret kaffe
-2 tsk vanillesukker
-1½ tsk bagepulver
-2 æg
-1 dl vand
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min + afkøling
til ca 8 pers
8 plader husblas
6 pasteuriserede æg (hvide+blomme)
200 g sukker
saften af 2 citroner
evt. skal af 1 citron (riv den inden du presser den)
½ liter piskefløde (gem lidt til pynt)
Ingredienser:
4 blade husblas
4-6 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
½ dl friskpresset citronsaft
¼ liter piskefløde
(gem lidt til pynt)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60 min
til 8-10
5 dl fløde
2 dl mælk (kan undværes)
kornene af 1 vaniljestang
150 gr. sukker
3 æg(eller 8 æggeblommer)
2 spsk rørsukker
Bagetid: Ca. 45 min. ved 140°.
Ingredienser:
1 liter (sød)mælk
8 æg
10 spiseskefulde sukker
Vanilje
Kanel
Evt. lidt reven citronskal
Lidt flødeskum
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min + bagetid
Pris: 30 kr.
til 4 pers.
3 dl Creme fraiche,
3 æggeblommer,
3 æggehvider
2 dl. mælk,
100 g sukker,
1 tsk vaniliesukker,
1 knivspids salt,
1 reven citron skal,
250 g hvedemel,
1 strøget tsk bagepulver
Ingredienser:
75 gr. flormelis
2 æggeblommer
2 Daim
1/4 l piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 6-8 pers
150 g sukker
3 æggehvider
150 g hakkede mandler
3 dl piskefløde
3 æggeblommer
150 g sukker
2 Daim á 50 gram
Ingredienser:
til 4
ca. 300 gr. vanillie is
100 gr. mørkchokolade
2½ dl. fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Ca. 1 times tid
130 g Chokolade
150 g Hasselnødder
160 g Mel
1 tsk. Bagepulver
4 spsk. Kakao
2 spsk. Vanillesukker
200 g Smør
200 g Brun Farin
6 Æg
Ingredienser:
Plader til forårsruller, frosne ( købes i special butikker med thai mad)
æbler
bananer
jordbærsyltetøj
olie til stegning
flormelis
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: kr.rimelig
til stor bradepande
250 G smør / magarine. 200 G sukker. 4 Æggeblommer 2 dl. mælk. 150 G mel. 3 tsk. Bagepulver..
Marengs : 4 æggehvider. 300 G sukker. 2 tsk. vanilie sukker. 100 G fint hakket hasselnødder..
Topping : 3 dl. piskefløde piskes til skum og blandes med 3 dl. cremefraise.. pynt med frisk frugt...
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2 t.
Pris: 50 kr.
til 10 pers.
2,5 dl. vand,
1 1/4 l. mælk,
200 g. grødris,
1 stang vanilie,
150 g. mandler,
3 spsk. sukker
7 dl. piskefløde,
4 cl. sherry
Ingredienser:
Pris: kr.Billig
til stor portion
3 l. økologisk sødmælk. 400 g Grødris. salt.1/2 l. Piskefløde. i stang Vanilie. Lidt sukker efter smag.Masser af mandler.Lidt portvin.
Kirsebærsauce
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 4
Råcreme:
250 ml creme fine 21% beregnet til piskning.
2 pasteuriserede æggeblommer
1 vaniljestang
30g sukrin sukker
40 g hakket 80% chokolade
Frugt:
1 banan
1 æble
100 g vindruer
1 pære
½ mango
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 8 stk.
220 G hvedemel
80 G havreklid
1 spsk sødemiddel + evt 1 tsk flydende (man kan nøjes med en af delene)
1 tsk vanillesukker
1 tsk natron
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 liter kærnemælk
1 dl minimælk
Flydende margarine til stegning
Ingredienser:
til 1 kage
Bund:
200 g mel
150 g smør
1 spsk. Flormelis
1 æggeblomme
lidt koldt vand
smør til formen
Fyld:
300 g figner
200 g dadler
2 spsk. Råsukker
300 g flødeost
1 æg
2 spsk. Vanille
3 spsk. Pinjekerner
Ingredienser:
til 6 personer
1/4 L piskefløde
250g jordbær
friske eller frosne
90g flormelis
3 æggeblommer
korn fra ½ stang vanille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
Pris: 50 kr.
til 4 pers.
1 dåse ananas,
1 dl rum,
150 g. mel,
2 dl. æblevin,
2 æggehvider,
1 spsk sukker,
1 knivspids salt,
20 g. smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 25 min.
til 1 stor skå
3 bananer
4 æbler
2 pærer
80 g. mørk chokolade
½ l. fløde
3 appelsiner
2 mandariner
ca. 20 g. valnødder eller mandler
vanille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.billig
Piskefløde
Letmayonaise
Vanilie
Sukker
Bananer
Æbler
Pærer
Ananas
Kiwi
Appelsiner eller clementiner
Chokolade til pynt.
Ingredienser:
Frugtsalat
skræl af 1/2 citron
1 dl vand
3 spsk sukker
1 hel kanel
3 hele kardemomme
2 dl sød hvidvin
2 dl halve, udstenede blå vindruer
2 søde, skrællede pærer i både (ca. 300 g)
Råcreme
2 æggeblommer
1 spsk sukker
1 1/2 dl piskefløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Ca 35-45
til fylder en brade
Dej:
250 g. margarine
200 g. sukker
4 æggeblommer
2 dl. mælk
150 g. mel
3 store tsk. bagepulver
100 g. nøddekerner(mandler og hasselnødder, ellers efter eget valg)
Merengs:
4 æggehvider
300 g. sukker
3 tsk. vanille
Pynt:
4 dl. fløde
4 dl. creme fraiche
1 kg. blandet frugt og bær (lyder af meget, men det er det ikke) ;-)
50 g. hakket chokolade
2 tsk. vanille
Ingredienser:
Pris: 40 kr.
til 4 personer
Æblemos/grød:
1 kg madæbler
½ vaniljestang
½ dl. vand
80-160 g sukker
Æblekagerasp:
ca. 150 g rasp eller tvebakker
85 g sukker
50 g smør
2,5 dl piskefløde
Ingredienser:
Pris: Super billig
Æblegrød:
6-8 store æbler
3 spsk sukker (eller efter smag, smag til undervejs)
1½ tsk vaniljesukker
Lidt vand (en bunddækker i gryden
Anretning:
Flødeskum
Æblekagerasp
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: kr.Rimelig
4 Plader Husblas. 3 Æg store æg. 100 g Sukker. 1 tsk. fintrevet Citronskal. 1/2 dl Friskpresset Citronsaft.Man kan også bruge den på flaske.1/4 l piskefløde.
Pynt flødeskum & chokolade.
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i kategorien: Dessert opskrifter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Pris: 75 kr.
til 6-8 pers.
til 6-8 pers.
Desserter
600 g blommer,
100 g sukker,
½ dl. vand
Creme:
2 dl. fløde 13%,
1 dl. mælk,
2 æggeblommer,
4 spsk. sukker,
1 vaniliestang
Lidt maizena hvis cremen ikke er tyk nok
Endvidere:
20-30 makroner,
evt. dessertvin
Pynt:
2 dl. piskefløde
Ingredienser:
2dl. mælk
275 g. mel
2 tsk. bagepulver
2 ½ dl. vand
4 tsk. vanillesukker
4 tsk. sukker
125g. smeltet smør/margarine
½ tsk. salt
Ingredienser:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizena
2½ dl mælk
½ tsk vanillesukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 120
Pris: kr. 60
til 6 portioner
Amo Grødris 150 g.
Mælk 1 liter
1 vanillestang
1/4 tsk. salt
½ l. piskefløde
Vanillesukker
Sukker
Citronsaft
150 gr. mandler
1 glas Kirsebærsovs
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til ca.12
200 g. mel
2 spsk. Sukker
3 spsk. Vanillesukker
½ spsk. Salt
3 æg
Ca. 4 dl mælk
Til bagning:
Smør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: Ca. 1 times tid
130 g Chokolade
150 g Hasselnødder
160 g Mel
1 tsk. Bagepulver
4 spsk. Kakao
2 spsk. Vanillesukker
200 g Smør
200 g Brun Farin
6 Æg
Ingredienser:
Pris: max. 50,-
til 4 Personer
4 personer
Ingredienser:
1½ dl. (ca. 50 g.) fintmalede hasselnødder eller hasselnøddeflager
50 g. smør
1 dl. (ca. 50 g.) flormelis
1 spsk. piskefløde
½ spsk. hvedemel
Bagetid: Ca. 6 min. ved 200o.
Tips! Første gang er det en god ide at lave dej til en ekstra kurv eller to, for man skal lige have taget på dem! Desuden er det meget vigtigt, at kagerne har den helt rette temperatur inden de lægges på glassene; er de for varme ryger, de direkte ned over bunden, og er de for kolde, kan de ikke bukkes!
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 2-3 timer
Pris: kr.Rimelig
til 4 Pers.
125 g Mørk chokolade af god kvalitet. 3 Pasteuriserede æggeblommer, 1 dl fløde. 3 pasteuriserede æggehvider. Pyntes med flødeskum på toppen..
Ingredienser:
til 6
3 æggeblommer
100 g sukker
1 tsk vanillesuker
1 dl piskefløde
500 g mascarpone-ost
6 kopper kold espresso
4 spsk marsala eller kahlua
20 lady-fingers kager
ca. 1/4 dl kakaopulver
Ingredienser:
til 4-6 pers.
1 pose frosne jordbær
2 1/2 dl. youghurt naturel ell. cremefraiche
2 1/2 dl. piskefløde
sukker efter smag
vanille
makroner
marsala eller anden dessertvin (portvin-sherry ell. lign.)
chokolade til pynt
10 nyeste opskrifter i kategorien: Dessert opskrifter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
Bund/vandbakkelser:
1,25 dl mælk
1,25 dl vand
110 g. smør
2 spsk. Sukker
130 g. hvedemel
0,5 tsk. salt
5 æg
Dr. oekter kagecreme brev + 5 dl. mælk.
Syltetøj
Fløde
Smeltet chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 22 ca.
Kage
2 æg
200 G sukker
140 G hvedemel
2 tsk bagepulver
3 spsk kakao
1 dl kokos
1 dl mælk
Smørcreme
250 G smør
175 G flormelis
3 spsk kogende vand
Ingredienser:
til 12 stk
BUNDENE
4 æg
150 g sukker
1 knsp salt (fint)
75 g hvedemel
3 spsk kakaopulver
1 tsk bagepulver
CREMEN
200 g flødeost
2 spsk sirup
2 dl piskefløde
Ingredienser:
Pris: 75kr.
Julekonfekt
1 glas blommer i madeira fx. Skælskør Frugtplantage 160 g drænet vægt
100g marcipan
200g mørk chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
Pris: 50kr.
til 6 store stk.
Dej:
125 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
2 tsk. Vanillesukker
2-3 spsk. friskpresset citronsaft
revet skal af en øko citron
2 tsk. bagepulver
125 g mel
Frosting:
180 g flormelis
75 g blødt smør
lidt gul frugtfarve
et par dråber af citronsaften
Pynt:
Sukkerøjne købt i Kvickly el. Føtex eller hjemmelavet af Marcipan
1 spsk. marcipan og et par dråber gul og rød frugt farve til at lave næb af.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30/180
til 4-6
5 blade husblas
4 æggeblommer (hvis pasteuserede 2 små bægre)
3 æggehvider (hvis pasteuserede 2 små bægre)
100 gram sukker
2 tsk. reven citronskal
1,5 dl citronsaft (ca. 3 citroner)
3 dl piskefløde
Pynt: flødeskum og revet mørk chokolade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 50
4 stk. peanuts chokoladebarer (f.eks. Snickers)
1 pose eller ca. 150 g. Skumfiduser
2 dl. puffede ris (f.eks. Rice krispies)
2 dl. peanuts
500 g. lys chokolade
1 spsk. neutralsmagende olie
1 knsp. salt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: 25kr.
til 6
180 g. sukker
100 g. smør
120 g. mel
2 stk. æg
3 store frugter (æbler, pære eller andet) eller 150 g. bær (jordbær, blåbær, hindbær osv)
1 spsk. rørsukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: sa 60
Pris: kr.ca 100
til velger man selv
æblegrød blandet med makroner og masser af flødeskum
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15
til 1
1 banan
1 vaniljeiskugle
1 jordbæreiskugle
1 chokladeiskugle
flødeskum
chokoladesous
Alle madopskrifter i kategorien Dessert opskrifter er tilføjet af brugere, du kan tilføje dine egne favorit opskrifter til kategorien Dessert opskrifter, opret en bruger og tilføj opskrifterne.