Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca.30
En pakke kyllingelever (250-300 gram)
2 hårdkogte æg
1 stort løg eller 2 små
en god sjat fløde
en lille sjat cognac
salt og peper efter smag
et lille drys Timian
smør el margarine til stegning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
Pris: 75 - 100 kr.
til til 4-6pers.
1 stk kalkunbryst (ca. 1kg.)
Marinade
½-1dl Madlavningsolie
1 tsk. Paprika
1 tsk. oregano
1 tsk. barbaucekrydderi
Andet
Hvidløg efter behag
Flødeost (pikant, eller en selvkrydderet)
Tilbehør
Bådkartofler som letkrydret, og en god grøn salat og en sovs efter eget valg.
Ingredienser:
1 kylling (ca. 1 kg)
6 gulerødder.
1 kg små nye kartofler.
Salt og peber.
2 spsk. honning.
1 citron.
Ingredienser:
Oksestriploin
Salt
Peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time, deraf ca. 45 min
til Lille brad
250 g marg.
300 g sukker
3 æggeblommer
400 g mel
1 tsk bagepulver
2½ dl mælk
Ovenpå:
3 æggehvider
250 g flormelis
Ingredienser:
2 kg. herregårdsskinke
2 spsk sennep
3 spsk farin
Frisk Timian/oregano
Ingredienser:
til 6-8
½ kg rå marcipan
125 g flormelis
3-4 æggehvider
200 g overtrækschokolade
1 tsk olie
6-7 dl piskefløde
4-5 spsk cognac
1 ds ferskner
1 ds ananas
lidt blå og grønne druer
1-2 kiwi
50 g mandelflager
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 40
125g smør el. margarine, 140g havregryn (4dl), 125g sukker (1½dl), 100g hele nøddekerner (gerne både hassel- og valnødder), 1dl solsikkekerner, 2spsk. sirup, ca. 2spsk. fløde.
Overtræk: 200g chokolade
Ingredienser:
500 gr. hindbær friske eller frosne
100 gr. flormelis
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til ca. 1,5 ltr.
600 g hindbær (frosne eller friske)
½ ltr tør rødvin
½ ltr Whiskey
1 vanillestang
Skræl fra en ½ citron
2 dl sukker
Ingredienser:
700 g makroner
750 g frosne hindbær
3 dl piskefløde
evt. vanillesukker
Ingredienser:
til ca. 24 stk.
250g margarine
500g mel
50g gær
2,5dl mælk
1tsk salt
Fyld:
150g margarine
150g sukker
3tsk kanel
Æg til pensling
Ingredienser:
Bunde:
75 g smør
125 g mel
1 spsk. sukker
1 knsp. salt
1 æggeblomme
1 spsk. vand
Fyld:
2 bægre past. æggehvider (3 æggehvider)
125 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
Overtræk:
125 g mørk chokolade
15 g palmin
kokosmel
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40min
til 4 personer
500g hakket kyllingekød
1 presset fed hvidløg
1 meget finthakket lille løg
1 æg
1 dl mel
mælk
salt, peber
HP sauce
mel
rasp
æg
Ingredienser:
til 4-6 stk
400 gr. hakket oksekød, 6-8 %
Presset eller fintrevet hvidløg
en stor håndfuld hakket persille, alm. eller bredbladet
groft salt - kværnet peber
evt. lidt allehånde
Ingredienser:
100 g smør
100 g fint malede cashewnødder eller hasselnødder
1 spsk. kakao
1 spsk. honning
1 tsk. vanillesukker
Ingredienser:
1 dl. ex.jomfruolivenolie
1 økologisk citron
evt. lidt kværnet peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 2o min
1) Udblød husblasten i koldt vand.
2) Rør æggeblommer og flourmelis. Pisk fløden til skum. Bland dem sammen.
3) Smelt husblasten i vandbad og rør den i.
4) Pisk æggehviderne til stift skum og vend det i. Husk at få det hele med. Hak chokoladen og put den i.
5) Kom cremen i en væddet form, der kan tåle nedfrysning. Dæk den til med folie og stil den i fryseren. Tag formen op af fryseren og rør indholdet sammen i den første halve time (gerne 45 min) dette gøres for at undgå "nåle" i isen. Stil formen tilbage i fryseren igen.
Lad den stå natten over.
Ingredienser:
1 kg. jordbær
6 dl. vand
800 g. sukker
Atamon
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 12
1000 g. friske modne tomater
2 æbler (mellem størrelse)
200 g. mørk farin
2 dl. lagereddike
½ tsk. kanel
2 fed hvidløg
2 løg
Ingredienser:
til 5 glas
- Pres 2 øko citroner og hæld saften ned i en kande
- Hæl 7 dl. vand i kanden
- Tilsæt 8 spsk. sukker og rør rundt
- Sæt i køleskabet til den er dejlig kold eller drik med isterninger med det samme.
Ingredienser:
200 g. marcipan
500 g. sukker
1 1½ æggehvide
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
mayonaise
karry, salt, peber, paprika
god sennep
lidt hvidvins edike
gulerødder
kapers
blomkål
selleri
agurk
hakkede krydderurter (evt. persille og kørvel)
Ingredienser:
til 4 pers.
2 tsk sukker
2 dl kraftig rødvin(ikke papvin)
6 dl oksebouillon
1 spsk tomatpuré
1 spsk smør
1 lille finthakket løg
3 finthakket fed hvidløg
2 dl fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1 time
til 4-6
2 løg
3 gulerødder
1 rød og 1 gul peberfrugt
1 stang bladselleri
3 fed hvidløg
100 g blejselleri
1 ds. flåedetomater
4 friske tomater
1 okseboullion terning
vand
timian, salt, peber, paprika
Ingredienser:
1 kg rørsukker
4 vanillestænger
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 10 min.
til 4 personer
2 æg str. 3
50 g. mayonnaise
1 dl. ymer
1 spsk citronsaft
1/2 tsk carry
1/2 tsk salt
1/4 tsk hvis peber
1/4 tsk gurkemeje
1 bakke karse
1 tomat
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ½ døgn
til 2 store skåle
1 liter kærnemælk
2 dl fløde 13 %
2 dl fløde 38 %
salt
2-3 fed hvidløg
½ bundt purløg
friskkværnet sort peber
og
8 soltørrede tomater, udblødte
½ bundt basilikum
Ingredienser:
til 1
200 g hasselnøddekerner,malede
100 g smør
3 æg
1½ dl sukker
1 tsk bagepulver
Mokkaglasur:
2 dl flormelis
ca 2 spsk stærk kaffe
½ spsk kakao
Pynt:
ristede hasselnødder-eller val-nøddekerner
Ingredienser:
til 4 pers
Salat-oliedressing:
Saften af 1 lime
1-2 rød chili, finthakket, gerne med de hvide kerner
1/2 - 1 spsk. revet frisk ingefær
2-3 spsk. kinesisk soya
1-2 tsk. lys rørsukker. Eller alm. sukker
2-3 hjertesalater,meget grofthakkede
cherrytomater, skåret i halve eller kvarte, gerne både røde og gule
tykke agurkeskiver delt i kvarte
1 finthakket rødløg
1 advocado i tern
evt. 100 gr. ristede bacontern
Ingredienser:
til 4
8 hjortemedailloner (600 g)
olie, smør
sauce:
1 finthakket skalotteløg
250 g østershatte
hvidvin
fond (oksekøds- eller vildtfond)
fløde
salt, peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60+ min.
til Enstor portion
300 g brun farin
300 g honning - evt. flydende akaciehonning
250 g smør
4 æg
2 tsk stødt kanel
2 tsk stødt nellike
2 tsk stødt ingefær
1 kg hvedemel
2 tsk hjortetaksalt
Pynt
overtrækschokolade
små glansbilleder - julemotiv eller engle
Ingredienser:
til ca. 1,2 ltr.
1/2 liter cognac
1/2 liter tør hvidvin
50 g honning (akacie, blomster el. lign.)
1 citron
1 kanelstang
3 kryddernelliker
Ingredienser:
*200 g. honning
*150 g farin
*150 g margarine
*100 g hakkede mandler
*2 spsk. fintrevet appelsinskal
*1 tsk. ingefær
*2 tsk. kanel
*½ tsk. nelliker
*2 tsk. natron
*1 æg
*550 g hvedemel
Ingredienser:
1 dl.koldpresset olie - fx sesamolie
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike,(fx granatæbleeddike), eller citronsaft
1 spsk. honning
salt og peber
Ingredienser:
Pris: kr. 100
til 4 pers. (også stk.)
2 dl. valnødder
2 spsk. flormelis
4 små glas capuccino
1/2 liter vaniljeis
Ahornsirup
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50
til 4
3-4 store spsk fulde honning
1 tsk chilipulver
4 kyllingelår med skind
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 45
til ca 12
500 mel
250 g margarine
75 g gær
2 ½ dl mælk
1 spsk sukker
1 tsk salt
ca. 120 til 180g chokoladestykker af god kvalitet
1 æg til pensling
Lidt perlesukker til at drysse hornene med.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45 min
til 4
600 g hornfiskefilet
6 spsk olie
6 spsk pesto
1 citron
6 skive(r) hvidt brød
100 g blå skimmelost
salt
peber
Ingredienser:
til 4
4 udbenede hornfisk (ca. 800 - 900 gram)
100 gram rensede spinatblade
citronsaft
ca. 30 gram smør
Sauce af:
25 gram smør
70 gram rensede forårsløg
250 gram rensede spinatblade
1 1/2 dl. hønsebouillon
2-2 1/2 dl. piskefløde (evt. fløde 13 %)
2 tsk. citronsaft
friskrevet muskatnød
salt og peber
Ingredienser:
til 2 personer
100 g tørrede Kikærter
olie til stegning
1 tsk. rød thai karry
1 snittet rød chili uden kerner
100 g rødløg i både
1 gul peberfrugt i tern
100 g sukkerærter
1 stor håndfuld baby spinat
2 spsk. Kikkoman
salt, peber
evt. frisk koriander
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
til 4-6
2 kyllinge eller grøntsags bouillonterninger
1l. vand
800-900 g. kyllingefilet
2 rødløg
5 fed hvidløg
2 dl. sherryeddike
1-2 spsk. finthakket jalapenos på glas
spidskommen
frisk koriander
3-4 peberfrugter
3 spsk. mel
1,5 dl. Vand
Ingredienser:
til 3-4 pers
Hot suppe m croutoner
20 g smør
1 stort hakket løg
1 lille ds. tomatkoncentrat
1 liter hønsebouillon
2 dl røde linser (eller suppepasta)
1 ds. flåede hakket tomater
½ dl sød chilisauce
¾ tsk groft salt
4 skiver toastbrød
30 g smør
2 fed hvidløg
½ tsk groft salt
2½ dl creme fraiche
Ingredienser:
5-6 tomater. Ca 500 gr.
1-2 rødløg
2-3 avocado
1-2 solo hvidløg, eller 5-10 alm. fed
5-6 forårsløg
1-2 rød chili, med kerner men uden stilk
1 go håndfuld frisk og skyllet basilikum
1 go håndfuld frisk og skyllet koriander
evt. lidt citron- eller lime saft
salt
evt. syltede grønne jalapeno
evt. lidt revet ost, gerne chili gouda :-)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min
til 4 port.
neutral olie
1 stort løg
2-3 hvidløgsfed
2-3 gulerø'dder
1/4 selleri
1 persillerod el. 1 pastinak
1 spsk. rød karrypasta (thai)
frisk koriander
2 dl. røde linser
1 l hønse- el.grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
1 limefrugt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min
til 4 personer
500g svinekød i tern
1pk bacon
1 pk cocktailpølser
1 stort løg
400 g champignon
1 rød peberfrugt
1 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpure
2 dl. fløde
ærter
salt, peber, paprika, cayennepeber, 2 spsk mel
1 kg kartofler
25 g smør
1-2 dl. mælk
salt, peber, muskatnød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca.30 min
til 4 personer
1 kg. hummerhaler
2 fed hvidløg
1 bundt persille
olivenolie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50-60
2 kg hummerhaler
1 pk rigtig smør
2 finthakkede løg
2-3 fed hvidløg
en håndfuld hakket persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
Pris: 8 kr.
til 2-3
1 ds. Kogte kikærter
2 spk. Fromage Frais
3 fed hvidløg
1 spk. olivenolie
10-15 dr. tabasco
masser af citronsaft
havsalt
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: eller en slags dip til kød kan næsten bruges til alt..
til 5 cov
1 dlKikærter(kogte)
3-5 fedeHvid løg
Salt
1-2 tsk Spidskommen
½ dl Sesamsmør
2 spskCitronsaft
½ dl Vindruekerne olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
Pris: kr. 60
til 2
1 stk laks (100 g +/-)
1 filet af hvid fisk efter mulighed
1 porre
1 gulerod
½ rød peber frugt
½ lime frugt(revem skal + saft)
1 spsk olie
1 tsk karry
1/4 tsk salt
frisk kværnet peber
½ L boullion grønsager eller fiske boull.
2 dl fløde fx maizenas madlavningsfløde
serveres med flutes
Ingredienser:
4 æg
1 dl olie
1 dl hvedemel
2 dl creme fraiche
1-2 courgetter
1-2 broccoli
provencekrydderi
salt & peber
½ bundt persille
Ingredienser:
til 4-6
2 l hønsefond
2,5 dl strimlet kogt kyllingekød
2,5 dl kogte tynde suppenudler
2 dl fint hakket frisk persille
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5 min.
til 4 højtbelagte
200 g skinke i strimler
1 mellemstort zittauerløg
100 g mayonnaise i pose
friskkværnet peber
4 skiver frisk ciabattabrød
Ingredienser:
til 1
1 æg
2 spsk let mayonaise
1-2 tsk sennep
sød/sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
Pris: kr.max 15
til 6
1 L yoghurt m/vanille 0,1%
½ L kærnemælk
1spsk citronsaft (frisk eller ej)
1spsk vanille essens
1tsk flydende sød
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
1 medisterpølse, laurbærblade, salt, peber, margarine, mel, karry, mælk, basmatiris, 1 bouillonterning.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 5
til 1
Frisk eller frossen hvedegræs
1 tyk skive ananas
8 isterninger
1 tsk. ingefær
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 8 stk
300 gram hvedemel
50 gram fedtstof – smør er bedst
1,8 dl. vand
lidt salt
Ingredienser:
finhakket rå hvidkål
finsnittet porre
ananasstykker frisk eller fra dåse
æblestykker
creme fraiche
marinade af eddike, sukker og mayonnaise
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i Andete opskrifter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 25 min
2 løg
2 fed hvidløg
50 gr smør
3 spsk karry
1 ds flåede tomater
5 dl bouilion fx grøntsags eller høns
1/4 piskefløde
1 stor dåse ferskner
200 gr rejer - de billige fra frost er helt okay
salt
Ingredienser:
til 4-6 pers.
8-10 jordbær
1 lille bk. små friske grønne asparges
1 bundt forårsløg
1 agurk
1/4 galia melon
1 håndfuld bl. salatblade
saft af 1/2 citron
2 spsk. olivenolie
lidt peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½ time
til ca 12 stk
300 g mel
100 g marg
50 g. gær
1 spsk. sukker
1 tsk salt
1 æg
1 dl. mælk
fyld:
100 g. mørk farin
100 g. marg.
3-6 tsk kanel (efter smag)
1 spsk. mel
æg til pensling
Ingredienser:
til 6 pers.
6-8 store kyllingebryst filetter
2 pk. sliced bacon
1-2 bk. pikant ost fra Buko
2-3 pk. frisk båndpasta(spinat og/eller tomat)
3 flasker maizena madlavningsfløde 7 %
1 bundt friske porrer
1 broccoli
1 rød-1 gul-1 grøn peber
4 fed hvidløg
salt - peber - paprika
Ingredienser:
til 4
500 g. hakket kylling el. kalkun fars
½ finhakket løg
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
2 tsk. dijonsennep
3 tsk. mel (ekstra hvis behov)
100 g. squash (reven)
100 g. gulerødder (reven)
½ rød peberfrugt i meget fine tern
1 æg el. lidt vand (hvis behov)
Olie til stegning
Ingredienser:
til 8 pers.
1 dåse ananas ringe
ca. 5- stk. kyllingebryst filetter
1/2 tube god mayonaise ( des tynde metaltuber-eks. gråsten)
2 dl. cremefraiche
1 dåse aspargessnitter
1 glas champignon i skiver
lidt vand fra asparges dåsen
salt - peber
krølsalat
8 stk. cherrytomater
purløg til pynt
1/2 pk. sliced bacon
flutes som tilbehør
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 1½time
Pris: ca. 150kr
til 10 -12 mænd
½kg svine kød i tern
1 hvidkålshovde
½kg kartofler
8 gulerødder
1 bulliong terning
2 store løg
1tsk karry
evt bacon i tern
½liter vand
Ingredienser:
1 ss olie
Krydderier:
hvidløg, chili, ingefær, spidskommen, koriander eller en karryblanding
Kød:
100 g skært kød (kyllinge-, kalkun-, okse- eller svinekød)
Grøntsager:
100 g løgagtig grøntsag
200g grøntsager
evt. 2 dl sovs (Se sovse til wokretter)
ristede sesamfrø, peanuts, cashewnødder eller lignende.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50
Laks, uden skind (friske laks er bedst)
Spinat (frossent spinat kan sagtens bruges)
Flødeost (vælg selv hvilken - jeg bruger Philadelphia flødeost med hvidløg)
Fillodej (Sund dej, bruges i stedet for butterdej - kan købes i alle supermarkeder)
Soltørret Tomater (behøves ikke, men giver en dejlig smag)
Ingredienser:
til 4
2 usødede pandekager eller wraps
1 avocado
lidt rucola
lidt fintsnittet salat, fx romainesalat
lidt dild
50-100 g røget laks i tynde skiver
4 spsk creme fraiche 18%
2 spsk reven peberrod
salt, peber
dressing:
ca 250 g creme fraiche 18 %
lidt citronsaft
evt. lidt dild
Alle Andete opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler en opskrft i kategorien Andete opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.