Ingredienser:
til 2 pers.
500 gr. Kylling tern eller strimler
Grillspyd
Marinade til kyllingen
½ dl. Majs olie
4 spsk. Citron saft
1 presset hvidløg
2 spsk. presset frisk ingefær
Salt/peber
Peanutbuttersauce:
6 tsk. Majsolie
100 gr. Fint hakket rødløg
1 Presset hvidløg
2 tsk. Frisk presset ingefær
2 spsk rødvins eddike
2 spsk. Brun sukker
100 gr. Peanut butter
4 spsk. Ketchup
4 spsk. Soya sauce
1 spsk. Citronsaft
Lidt Peber
100 gr. Vand
½ tsk gurkemeje
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: 50 kr.
til 4 pers
1 græskar(hokkaido) eller 1/4 stort græskar,
1 løg,
1 rød peberfrugt,
3 dl. vand,
2 dl. madlavningsfløde el. græsk yoghurt(DDV ellers skiller den),
2 spsk. brunfarin, eller lidt SØD
1-2 tsk. spidskommen,
lidt revet ingefær el. en tørret der koges med,
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4 pers.
600-800 g. Kyllingfilet, el. kylling i strimler
1 Rødløg
2 fed Hvidløg
1 dåse Bambusskud
1 Rød og 1 gul peberfrugt
½ Broccoli
1 Squash
150 g. Cashewnødder
1 dåse Kokosmælk
Saucejævner
250 g. Ris
½ dl.Soya
½ dl. Madolie
1 spsk. Paprika,
Salt og peber (evt. chili)
½ dl. Honning
(Rettet af Maduniverset)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4
600 gr. kylling (inderfilet eller filet skåert i små stykker)
1 pose wok grøntsager (fx. dem fra netto)
2 spsk. rød karry pasta (den fra netto er ok)
1 dåse kokosmælk
1 lille pose cashew
2 fed hvidløg
olie til stegning
Ris til 4 pers.
Ingredienser:
til 20 stk.
20stk. Kina rejer
200g Tempura mel
200ml. vand
1 l. Olie (rapsolie)
Ingredienser:
Pris: 80 kr.
til 4 pers.
600-800 gr. Kylling
3 røde peberfrugter
1 bundt forårsløg
3 skalotteløg
3 fed hvidløg
1 spsk. olie
4 spsk. østerssauce
2 spsk. brun farin
75g. cashewnødder
evt. 1-2 tsk.Marizena
tilbehør:
Ris
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 50
til 4 pers.
4 Kylling filer
1 spsk. olie til stegning
Marinade:
½ dl Kokosmælk
2 spsk. peanutbutter
2 spsk. brunfarin
1 spsk. rød karry (let at lave selv)
1 spsk. soya
1 spsk. fiskesovs
Lidt salt
Peanutsauce:
Kokosmælk (resten af dåsen)
3 spsk. peanutbutter
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. soyasauce
1 spsk. brunfarin
1 spsk. rød karry (let at lave selv)
Lidt salt
1 presset hvidløg
2 spsk. frisk limejuice
Røde chiliskiver, limeskiver og bredbredte persille til pynt
Spis Ris til.
Ingredienser:
til 2 pers.
1 kg Kylling i tynde strimler
1 spsk. vand
4 stilke bok choy (Shop Asia)
Fiske sauce (Shop Asia)
2 spsk. soja sauce (Shop Asia)
1 spsk. vegetabilsk olie (Shop Asia)
2 spsk. Østers sauce (Shop Asia)
3 fed hakket hvidløg (Shop Asia)
1 spsk kokossukker (Shop Asia)
Ingredienser:
til 2
1 kg Kylling i tynde strimler
1 spsk. vand
4 stilke bok choy (Shop Asia)
Fise sauce (Shop Asia)
2 spsk. soja sauce (Shop Asia)
1 spsk. vegetabilsk olie (Shop Asia)
2 spsk. Østers sauce (Shop Asia)
3 fed hakket hvidløg (Shop Asia)
1 spsk kokossukker (Shop Asia)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: 125kr.
til 4
500g kylling i strimler
2 fed hvidløg finthakket
1½ dåse kokosmælk (600ml)
1 rød peberfrugt i strimler
1 gul peberfrugt i strimler
1 grøn peberfrugt i strimler
1 ds vandkastanjer
1 ds bambusskud
4-5 babymajs i skåret i 3-4 stykker.
125 g ananas frisk el. på dåse
250g nudler gerne fuldkornsnudler
3-4 spsk. kokosolie til stegning
salt & peber efter smag
Rød karrypasta:
½ rødløg, pillet
1 rød chili, udkernet og i skiver
1 lille stilk citrongræs i tynde skiver
2,5 cm ingefær i skiver
1 fed hvidløg, pillet
1 spsk fiskesauce
Dressing:
1 lille rødløg finthakket
2 forårsløg fintsnittede
1 spsk frisk rød chili, finthakket uden kerner
friskpresset limesaft af to lime
6 spsk fiskesauce
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
Pris: 50 kr.
til 4 pers.
600 g. gulerødder,
1 stort løg,
2 fed hvidløg (presset),
2 spsk. frisk ingefær ( hakket),
2 tsk. stødt spidskommen,
lidt muskatnød,
1 l. grønsagsbouillon,
3 spsk lime el. citronsaft,
1-1½ tsk salt,
lidt peber,
lidt olie til stegning.
Pynt:
En klat creme fraiche el. flødeskum,
lidt hakket forårsløg el. frisk koriander.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: 120 kr.
til 4-5 pers.
1 kg friske jomfruhummerhaler
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. limesaft
1 dl. hvidvin
1 tsk. sukker
1 tsk. hvid, knust peber
1-2 friske røde chili
1 kop friske korianderblade
1 spsk. vindruekerneolie (eller anden vegetabilsk olie)
Ingredienser:
til 6 pers
500 gr. kylling i strimler
1 spsk vegetabilsk olie (Shop Asia)
2 spsk Panang karrypasta (Shop Asia)
4 dl kokosmælk (Shop Asia)
2 spsk fiskesauce (Shop Asia)
4 stk. kaffir limeblade (Shop Asia)
15 friske basilikum blade (Shop Asia)
1 spsk palme sukker (Shop Asia)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 4
500-1000 gram skært oksekød
2 hele friske chili (Rød eller grøn)
2 fed hvidløg
3 store tomater
1 bundt forårs løg
1 pakke baby majs
1 stk buillon, (okse/kylling/grøntsags Afhængig af hvilket kød der bruges)
2 dåser kokosmælk
1 hel dåse rød thai curry (Kan fås i mange supermarkeder eller special foretninger)
3-4 spiseskeer fiskesauce (Gerne "Squid Brand" fiskesauce, hvis du har mulighed for at anskaffe dette)
Karryblade (Kan være svære at få fat i og er heller ikke alfa omega)
Iceberg salat
Jasmin ris
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
Pris: 50-60 kr.
1 lille, ung papaya på ca. 300-400 g.
8-10 cherry tomater
5-10 røde mellemstore chili (Prik kii nuu)
1 spsk. jordnødder (uden salt)
5 fed hvidløg
2-3 lange slangebønner (Thua fahk yao)
1 spsk. tørrede rejer (Gung haeng)
1-2 spsk. fiske sovs (Nahm plah)
2 spsk. citron- eller limesaft
1 tsk. sukker
sprøde salatblade
en stor morter med støder
en skarp kniv
en ske
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10
Pris: 20kr.
Rød karrypasta:
½ rødløg, pillet
1 rød chili, udkernet og i skiver
1 lille stilk citrongræs i tynde skiver
2,5 cm ingefær revet og i skiver
1 fed hvidløg, pillet
1 spsk fiskesauce
saft og skal af en ½ lime
Ingredienser:
Kogte ris (kan godt være fra dagen før)
Gulerødder (mængde op til dig)
Ærter (mængde op til dig)
Æg (mængde op til dig)
sesam olie
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 15 min.
til 2 pers.
1 lille, ung mango
1 - 2 små thai scalotteløg
5-8 røde mellemstore røde chili (Prik kii nuu)
1 spsk. jordnødder (uden salt)
1 fed hvidløg
1-2 spsk. fiske sovs (Nahm plah)
2 spsk. limesaft
1 tsk. sukker
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min.
Pris: 100 kr.
til 4 pers.
800 g kyllingefilet,
1 hakket løg,
3 fed hakket hvidløg,
1 halv dåse ananas,
1 lille dåse kokosmælk,
1 dåse bambusskud
2 limefrugter,
1 dåse mandariner,
100 g smuttede mandler,
100 g kokos,
lidt frisk revet ingefær,
1 spsk karry,
salt og peber,
2 dl grønsags boullion,
500 ml let fraice 6%( fra Fdb kan koges uden at skille)
250 g ris
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10 min.
Pris: 15 kr.
4 æg
ca. 3 spsk vegetabilsk olie (vindruekerneolie)
1 spsk fiskesovs (Nahm Plah)
1 spsk sød østerssovs (Nahm man hoi)
2 vårløg
2 tomater
1 rødløg
en håndfuld friske korianderblade
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca. 60 min.
Ca. 250 g roastbeef eller mør culotte
1-2 cherrytomater
1 lille rødløg
1 tsk. sukker
3-4 friske røde chili (Prik kii nuu)
saften af en halv citron
1 spsk. fiskesovs (Nahm plah)
5-6 salatblade
1 spsk. ukogte klisterris
2 spsk. friske korianderblade
Ingredienser:
1 skrællet agurk.
½ dl vand 1 spsk sukker
½ dl riseddike (Shop Asia)
10 stk. røde Thailandske løg i tynde skiver (Shop Asia)
1 rød chili i skiver (Shop Asia)
Ingredienser:
til 6-8
1 kg Magert frisk oksekød
1 tsk. Sukker
1¼ dl. Kokosmælk (Shop Asia)
1 spsk Frisk Rød karry pasta (Shop Asia)
2 spsk fiskesauce (Shop Asia)
1 pk. Satay spyd (Shop Asia)
Sød chili sauce (Shop Asia)
Ingredienser:
til 2 pers.
100 g. melon i små stykker
3 pasteuriseret æggeblommer
½ dl. sukker
3 dl. piskefløde
Ingredienser:
til 2-4
500 g kylling eller magert svinekød
1 brev satay seasoning mix (Shop Asia)
1¼ dl. Kokosmælk (Shop Asia)
1 pk. Satay spyd (Shop Asia)
3 spsk. Vegetabilsk olie (Shop Asia)
Ingredienser:
til 8 pers
1 kg tykstegsfilet del det i 2 lige store stykker
1 skrællet agurk i tynde skiver
2 tomater i skiver
½ løg i strimler
Friske koriander blade (Shop Asia)
Frisk rød chili I strimler (Shop Asia)
Koriandermarinade:
4 spsk. soja sauce (Shop Asia)
2 spsk. vegetabilsk olie (Shop Asia)
1 spsk. finthakket, frisk koriander (Shop Asia)
1 tsk. stødt koriander (Shop Asia)
1 spsk kokossukker (Shop Asia)
Friskkværnet, sort peber (Shop Asia)
Ingredienser:
til 8
1 kg tykstegsfilet del det i 2 lige store stykker
1 skrællet agurk i tynde skiver
2 tomater i skiver
½ løg i strimler
Friske koriander blade (Shop Asia)
Frisk rød chilli I strimler (Shop Asia)
Koriandermarinade:
4 spsk. soja sauce (Shop Asia)
2 spsk. vegetabilsk olie (Shop Asia)
1 spsk. finthakket, frisk koriander (Shop Asia)
1 tsk. stødt koriander (Shop Asia)
1 spsk kokossukker (Shop Asia)
Friskkværnet, sort peber (Shop Asia)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 45min
til 4
500 g kylling eller svin i tern
2 peberfrugter
250 g champignon
2 store løg
fx. bambusskud, babymajs..
1 dåse kokosmælk
1 dåse hakkede tomater
soya
2 spsk karry
2 fed hvidløg
chilipulver efter smag
salt
peber
Ingredienser:
Ris
Banan (Alle frugter kan bruges)
Piske fløde
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min
Pris: kr.180 kr.
til 5 pers.
1 kg Tigerrejer
5 fed Hvidløg
1 spsk Ingefær
3 spsk Sambal Oelek pasta (lidt mindre hvis man ikke er til stærk mad)
2 spsk. Rød paprika
2 spsk sesam olie
½ bundt frisk Korriander
2 Limefrugter
Ingredienser:
til 4 pers.
6-8 hele kyllinge lår
4 fed hvidløg
1 dl. olie
saft af 1 citron.
salt
ca. 1 spsk. sukker
Thai fiske sauce ca. 1/2 dl
Desuden:
Krølsalat
jasminris
Ingredienser:
til 8 personer
1 dl. Noilly Prat
5 cl. Hvid Portvin
1 dl. Hvidvin
4 Stænger fintsnittet citrongræs
2 Limeblade el. 4 stilke citronmellis
1 Porre
2 Charlotteløg
1 Fed hvidløg
4 Spsk. Kokos
2 Spsk. Madrascarry
sesamolie
½ L. Kraftig Hønsefond
4 dl. Fløde 13%
1 Æble
1/4 Ananas
½ Banan
1 Kvist. Persille
16 Små Tigerrejer
Rosa Ingefær
Koriander
80 g. Glasnudler
Kokosmælk
Olie
Salt & Peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 35
til 4 pers.
En halv stor selleri i tynde stave.
3 mellemstore gulerødder i tynde stave.
250 g mørke champignoner i skiver
2 bundter forårsløg eller 2-3 snittede porrer.
2 røde peberfrugter i strimler.
2 spsk. olie.
1 dåse ananas i egen saft.
1 dåse kokusmælk.
1 dl ananassaft.
1 spsk. karry.
Sambal oelek.
Salt og peber.
Saltede jordnødder.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 -40
til 4
100 g. glasnudler
1 l. grøntsagsbouillon
2 stilke citrongræs finthakket
1 spsk. galanga finthakket
3 hele kaffir limeblade
2 tsk. hvidløg finthakket
2 skalotteløg finthakket
2 røde chili hakket og renset for kerner
2 spsk limesaft
1 spsk. fiskesauce
2 tsk. sukker
friske koriander og basilikumblade til pynt.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 4-6 pers.
2 pk. frosne Læsø Jomfruhummere
100 g smør
1 tsk. karry
1 tsk. grøn thaikarry
fintrevet citronskal fra en ubehandlet citron
saft fra en limesalt
Mangosalat
1/4 dl olivenolie
1/4 dl limesaft
1/2 tsk. karry
1/4 dl saft fra frisk revet ingefær
salt, peber
2 fintsnittede forårsløg
125 g mango i små tern (mango på dåse kan anvendes)
25 g hakkede pistacienødder
1/2 ps. spæde eller plukkede blandede salater
Ingredienser:
½ Frisk hakket grøn chili.
1 fed presset hvidløg.
½ tsk. stødt ingefær.
1 tsk. stødt koriander.
½ tsk. stødt spidskommen.
1 tsk. revet limeskal.
2 spsk. Frisk hakket koriander.
1 spsk. limesaft.
1 spsk. vindruekerneolie.
Ingredienser:
Du skal bruge 5-6 dl vand,
125 gr usødet kokosmel,
og et rent klæde til selv at lave kokosmælk.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
til 2-4 pers.
250 g. store black tigerrejer
1-2 tsk. gul karry
12 dl. grønsagsfond eller fiskefond
2-3 tørrede kafilimeblade
4 blue dragon tørrede hotte chilier
2-3 gulerødder, 75 g. babymajs
75 g. æpnudler, 100 g. sukkerærter
fishsauce, friske koriander
Ingredienser:
Pris: varierer
til 2 portioner
Rød Karry Pasta (hjemmelavet eller købt)
1 dåse kokosmælk
3 fed hvidløg
2 bundter springløg (forårsløg)
evt. rød peber eller en smule hakket chili uden korn.
cashew nødder efter behag
hakket kylling eller kalkun
salt, peber
olie (peanut olie er at foretrække, men oliven eller andet kan bruges)
tilbehør: friske nudler
Ingredienser:
til 4-5 pers.
Indbagte rejer:
200-300 g pæne store rejer (frosne)
Salt og peber.
50 g hvedemel.
50 g fint majsmel.
1/4 tsk. bagepulver.
1 1/2 dl koldt vand.
Olie til friturestegning.
Sur-sød sauce:
1/2 lille frist ananas.
2-3 forårsløg eller 1 bdt. purløg.
1 fed hvidløg.
1 spsk. olie.
10 spsk. ketchup.
5 spsk. sukker.
5 spsk. lys vineddike.
Ingredienser:
til 6 pers
500 g kalkunbryst i skiver
50 g kokosmel
2 tsk olie
150 g gulerødder i fine skiver
100 g selleri i fine skiver
300 g porrer i fine strimler
100 g hvidkål i fine strimler
200 g bønnespirer
1 spsk olie
1 tsk salt
1/4 tsk peber
40 g mango, fine tern
200 g ananas, tern
200 g fersken, dåse, tern
50 g papaya, tern
¾ spsk olie
Kryddersauce:
2,5 dl ketchup
½ dl sherry
½ dl ketchup manis
1½ spsk garam masala
Ingredienser:
til 2 personer
300 gram kalkun
1 dåse kokosmælk
4 forårsløg
1 stort løg
1 stor gulerod
½ squash
2 fed hvidløg
10 gram revet ingefær
1 spsk peanutbutter (helst fin)
1 spsk fiskesovs
½ tsk sambal oelek (kan udelades hvis for stærkt)
Karry, salt og peber
Ingredienser:
1 spsk. olie
1-2 tsk. karry
2 dl. kokosmælk
1 spsk. soyasauce
1 spsk. lime- eller citronsaft
1 tsk. sukker
1 tsk. gurkemeje (for farvens skyld)
1 dl. vand
2 tsk. maizena
Ingredienser:
til 4 pers.
1,2 l kokosmælk = 3 dåser ”Nam Ma Pao” (Shop Asia)
1 stort, hakket løg ”huam huar jaai”
2 stilke fint snittet citrongræs ”Da kai” (Shop Asia)
1 brev Tom Ka Paste (Shop Asia)
2 cm skriveskåret , skrællet, frisk Galanga ”Kaar” (Shop Asia)
2 udkernede, røde chili ”Prik dang” (Shop Asia)
250 g udbenede kyllingelår eller brystfilet
2 spsk hakket, frisk koriander ”Paktie” (Shop Asia)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4
200 g Sorte ris
4 dl kokosmælk
400 g Mango
4 spsk. frisk kokos
4 basilikum kviste
4 tsk. akacie Honning
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 2-3
300 g. Kylling inderfillet
1 dåse kokosmælk
3 stk. forårsløg
2 løg
2 små hvidløg
lidt stegemargerine
meget karry
evt. indisk saffron
sweet chili sauce
150 g. nudler
Ingredienser:
til 4 pers
2 store kyllinge bryster eller 4 små
olie
chili
rød karrypasta
hvidløg
løg
forårsløg
citrongræs
kaffir limeblade
fiskesovs
rejepasta
kokosmælk
bouillon
bambusskud
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 90
Pris: 200
til 8-10
1 Kogt fersk kylling - ikke frosset
4 spsk. rød karrypasta
3 ds. kokosmælk
3 store løg
4 stænger citrongræs
6-10 kaffir limeblade
1 tommelfinger galangarod (eller alm. ingefær)
8-10 thailandske auberginer (1 alm. aubergine)
3 gulerødder - julienne skåret
smag til med:
1 dl. fiskesauce
sukker
Ingredienser:
500 g kylling i skiver
2-3 gulerødder
1 løg i aflange skiver
1 ds. bambus
3-4 tsk. citrongræs
1 lille håndfuld limeblade
1 ds. vandkastanjer
1 ds. ananas i stykker
1 tsk. rød carry pasta (evt. 2 hvis ønskes stærk)
1 lille ds. kokosmælk
2 dl. kyllingfond el. bouillon
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10-15
Pris: Billig
til 2
2-3 plader tørrede nudler efter eget valg
250 gram hakket kød (okse er godt, men alt andet kan også bruges)
1 stor spiseskefuld philadelphia-ost
lidt citronsaft
1 gulerod i stave eller skiver (andet grønt kan selvfølgelig tilsættes efter smag og behag)
et skvat hp-sauce
en lille dåse tomat puré.
krydderrier, salt og pebber er obligatorisk, resten er op til dig. Lidt karry? Chilli? paprika?
en terning grøntsagsbuillon
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 10
til 4
800 g phad pak ( thailandsk bok choi )
4 tsk finthakket hvidløg
4 tsk finthakket stærk chili
2 tsk syltede soyabønner
4 tsk fiskesauce
4 tsk østerssauce
8 spsk vegatabilsk olie ( smagsneutral - fx. vindruekerneolie eller solsikkeolie )
sort stødt peber
kyllingefond ( ikke for salt )
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30
til 4
400 g. Lyssej
2 fed hvidløg hak.
2 teske finthak. ingefær
1 lille dåse tomatpure
3 spsk sukker
½ dl. alm. eddike
3 dl. fiskebouillon
1 stort løg i små både
3 gullerod skåret i tynde skiver
1 lille dåse vandkastanier halverede
5 babymajs flækket på langs
100 g. hele sukkerærter
2 teske sambal oelek
3 spsk. fiskesaus
3 spsk. maizena
3 dl koldt vand
4 spsk. jordnøddeolie til stegning
Friske korianderblade til pynt
Ingredienser:
til 4 pers.
1 hel Nile fisk (Shop Asia)
25 g mel
Vegetabilsk olie til stegning (Shop Asia)
Sauce:
2 hakkede løg
2 fed knust hvidløg (Shop Asia)
2 spsk palme sukker (Shop Asia)
2 spsk fiskesauce (Shop Asia)
2 spsk sød Thai chili sauce (Shop Asia)
1¼ dl vand
Lidt agurk
3 skiver ananas (ståret i tern) (Shop Asia)
3 tomater (ståret i tern)
Pynt
2 stk. Rød chili (Shop Asia)
Koriander (Shop Asia)
Ingredienser:
til 8 pers.
4 stk. kylling brystfileter i strimler uden skind og ben ”Gai”
2 te ske vegetabilsk olie ”Nam Man” (Shop Asia)
2 stilke hakket citrongræs ”Da kai” (Shop Asia)
1¼ dl kokosmælk ”Nam ma pao” (Shop Asia)
2 spise ske limesaft ”Nam ma nau” (Shop Asia)
3 spise ske snittet, frisk basilikum ”Hor la pau” (Shop Asia)
3 spise ske sød Thai chili sauce ”Nam diim gai” (Shop Asia)
6 forårsløg i skrå skiver ”Don horm” (Shop Asia)
2 spise ske hakket, frisk koriander ”Pak Tie” (Shop Asia)
Ingredienser:
til 4 Pers
1 kg kylling delt i over- og underlår ”Gai”
1 hakket løg ”Hourm hur jari”
½ l kokosmælk ”Nam ma pao” (Shop Asia)
4 tørrede kaffir limeblade ”Bai ma guut” (Shop Asia)
2 cm hakket frisk ingefær rod ”Kiing” (Shop Asia)
1 hakket grøn chili ”Piki nue” (Shop Asia)
2 spsk limejuice ”Nam nar mare naou” (Shop Asia)
2 spsk fiskesauce ”nam baa” (Shop Asia)
2 teske. Kokossukker ” Nam darn biip” (Shop Asia)
50 g grofthakkede usaltede jordnødder ”Tuur” (Shop Asia)
Ingredienser:
3 faste grønne mangofrugter
2 finthakkede, røde chilier
1 spsk. frisk, reven ingefær
1 spsk. vineddike
4 spsk. sukker eller honning.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20 min.
Pris: kr. 80
til 4 personer
Nudler ca. 1 pakke
400 gr. kylling i små tern
2 finthakkede fed hvidløg
1 frisk chili
1 stk. frisk ingefær
Olivenolie (efter behov)
Soya (efter behov)
Ingredienser:
til 4 pers
300 g oksekød i strimler
olie
chilli
2 fed hvidløg
1 rødløg
3 forårsløg
galangarod
sukker
lime
fiskesovs
holy basil (en basilikumart.)
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60-120 + 10
500g Oksefilet i fine strimler
MARINADE
3 tsk hvidløg, finthakket
5 tsk ingefær, finthakket
1 spsk sort chilipasta, middelstærk
6-8 friske små røde chili
1-2 tsk Sambal Oelek
10 basilikumsblade, friske, i fine strimler
3-4 spsk olie
1 stort løg i smalle både
250g bambusskud i strimler
eller champignoner i skiver
2-3 tsk sukker (per stegning)
1spsk fiskesovs (per stegning)
2 spsk olie (per stegning)
TILBEHØR
kogte ris eller nudler
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 20
til 4
500gr. hakket oksekød
1 bundt holy basil (fås i thai butikker)
2 fed hvidløg
6 små røde chilier (afhæningt af hvor stærk) eller 3 stk.
1-2 tsk 3.krydderi
en god sjat fish sauce
olie til stegning
Top 10 liste over udprintede opskrifter, i Thailandske opskrifter
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 30 min.
Pris: 50 kr.
til 4 pers.
600 g. gulerødder,
1 stort løg,
2 fed hvidløg (presset),
2 spsk. frisk ingefær ( hakket),
2 tsk. stødt spidskommen,
lidt muskatnød,
1 l. grønsagsbouillon,
3 spsk lime el. citronsaft,
1-1½ tsk salt,
lidt peber,
lidt olie til stegning.
Pynt:
En klat creme fraiche el. flødeskum,
lidt hakket forårsløg el. frisk koriander.
Ingredienser:
Pris: 80 kr.
til 4 pers.
600-800 gr. Kylling
3 røde peberfrugter
1 bundt forårsløg
3 skalotteløg
3 fed hvidløg
1 spsk. olie
4 spsk. østerssauce
2 spsk. brun farin
75g. cashewnødder
evt. 1-2 tsk.Marizena
tilbehør:
Ris
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40 min.
Pris: 100 kr.
til 4 pers.
800 g kyllingefilet,
1 hakket løg,
3 fed hakket hvidløg,
1 halv dåse ananas,
1 lille dåse kokosmælk,
1 dåse bambusskud
2 limefrugter,
1 dåse mandariner,
100 g smuttede mandler,
100 g kokos,
lidt frisk revet ingefær,
1 spsk karry,
salt og peber,
2 dl grønsags boullion,
500 ml let fraice 6%( fra Fdb kan koges uden at skille)
250 g ris
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: ca 45min
til 4
500 g kylling eller svin i tern
2 peberfrugter
250 g champignon
2 store løg
fx. bambusskud, babymajs..
1 dåse kokosmælk
1 dåse hakkede tomater
soya
2 spsk karry
2 fed hvidløg
chilipulver efter smag
salt
peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
Pris: 50 kr.
til 4 pers
1 græskar(hokkaido) eller 1/4 stort græskar,
1 løg,
1 rød peberfrugt,
3 dl. vand,
2 dl. madlavningsfløde el. græsk yoghurt(DDV ellers skiller den),
2 spsk. brunfarin, eller lidt SØD
1-2 tsk. spidskommen,
lidt revet ingefær el. en tørret der koges med,
salt og peber
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 60
til 4 pers.
600-800 g. Kyllingfilet, el. kylling i strimler
1 Rødløg
2 fed Hvidløg
1 dåse Bambusskud
1 Rød og 1 gul peberfrugt
½ Broccoli
1 Squash
150 g. Cashewnødder
1 dåse Kokosmælk
Saucejævner
250 g. Ris
½ dl.Soya
½ dl. Madolie
1 spsk. Paprika,
Salt og peber (evt. chili)
½ dl. Honning
(Rettet af Maduniverset)
Ingredienser:
til 4 personer
2 tsk grøn thai karry
1 dåse xing fu kokosmælk
2 små citrongræs
1 tyk skive ingefær
1 strimmel limeskal
8 dl fiskebouillon
3 porre
150g sukkerærter
450g torskefileter
salt, sukker og limesaft
200g rejer
1 bundt frisk koriander
Tilbehør:
Lune Flutes.
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 45
til 4-6 pers.
2 pk. frosne Læsø Jomfruhummere
100 g smør
1 tsk. karry
1 tsk. grøn thaikarry
fintrevet citronskal fra en ubehandlet citron
saft fra en limesalt
Mangosalat
1/4 dl olivenolie
1/4 dl limesaft
1/2 tsk. karry
1/4 dl saft fra frisk revet ingefær
salt, peber
2 fintsnittede forårsløg
125 g mango i små tern (mango på dåse kan anvendes)
25 g hakkede pistacienødder
1/2 ps. spæde eller plukkede blandede salater
Ingredienser:
Tidsforbrug ialt: 40
til 4
500-1000 gram skært oksekød
2 hele friske chili (Rød eller grøn)
2 fed hvidløg
3 store tomater
1 bundt forårs løg
1 pakke baby majs
1 stk buillon, (okse/kylling/grøntsags Afhængig af hvilket kød der bruges)
2 dåser kokosmælk
1 hel dåse rød thai curry (Kan fås i mange supermarkeder eller special foretninger)
3-4 spiseskeer fiskesauce (Gerne "Squid Brand" fiskesauce, hvis du har mulighed for at anskaffe dette)
Karryblade (Kan være svære at få fat i og er heller ikke alfa omega)
Iceberg salat
Jasmin ris
Ingredienser:
til 6 pers
500 gr. kylling i strimler
1 spsk vegetabilsk olie (Shop Asia)
2 spsk Panang karrypasta (Shop Asia)
4 dl kokosmælk (Shop Asia)
2 spsk fiskesauce (Shop Asia)
4 stk. kaffir limeblade (Shop Asia)
15 friske basilikum blade (Shop Asia)
1 spsk palme sukker (Shop Asia)
Alle Thailandske opskrifter i denne kategori er tilføjet af brugere, hvis du syntes der mangler en opskrft i kategorien Thailandske opskrifter, så kan du oprette en bruger og tilføje opskriften der.